Hepatitis C

Téma címkék:
2021.07.01. 15:53

Kedves Sorstársak!

Megosztom Veletek az eddigi történetemet. 54 éves múltam, márciusban derült ki, hogy hepatitis C fertőzésem van, egy kivizsgálás során, úgymond mellékleletként.

(hepatitis C vírus IgM és IgG 14,95; hepatitis C vírus IgG + pozitív, további szakorvosi vizsgálat javasolt)

Ezután májusban hepatológusnál jártam, aki csináltatott PCR tesztet, ami igazolta a vírus jelenlétét,

(4,04 E6 IU6/ml; genotípus 1b) valamint voltam egy elasztográfiás vizsgálaton, melynek az elaszticitási értéke 4.5 kPa (IQR 16.0%) amely F0-F1 stádiumnak felel meg. Megmondom őszintén, teljesen le vagyok taglózva, fogalmam sincs, hogy, mikor, kitől, mitől… nem mintha az segítene a dolgon. Fájdalmam nincs, néha tompa nyomást, kellemetlenséget érzek a máj tájékon, és emésztési zavaraim vannak, valamint erős fáradtság érzés tör rám. Máj értékeim a legutolsó vérvételnél a következők: GOT 31 U/L, GPT 41 U/L, GGT 11 U/L, alkalikus foszfatáz 93 U/L. A doktornő azt mondta májusban, hogy nem kell aggódni, mert meg fogom kapni a kezelést, biztos megadják az engedélyt. Hétfőn két szót kaptam tőle sms-ben: “várólistára tették”

Azóta nem tudom felvenni vele a kapcsolatot. Nagyon sok mindent nem tudok, elkezdtem az internetet bogarászni, így találtam erre a fórumra is. Ha tudtok, kérlek szépen válaszoljatok, hogy mire lehet számítani, mekkora ez a várólista, mennyit kell várni? Heteket, hónapokat, éveket? Olvasom a jó híreket, hogy erre már van gyógyszer, de minél előbb el kell kezdeni a kezelést, mert közben a vírus nem csak a májat, hanem a többi szervet is teszi tönkre. Azt is megtaláltam, hogy ez úgynevezett rászorultsági alapon megy, egy bizottság dönt a leletek alapján. Még túl jók a leleteim? Vagy hogy megy ez?

A másik, amit olvastam, hogy aki hepatitis C fertőzött, az a kezelés előtt be kell oltani az A és a B vírus ellen, nehogy elkapja. Ezekről semmit nem mondott nekem az orvos. Valamint azt, hogy mennyi időnként kell vér vizsgálatra, ultrahangra menni, honnan fogják tudni, hogy épp milyen leleteim vannak, vagy mikre figyeljek?Tudnátok segíteni ezekben?

Nagyon köszönöm!

#29738 L. Marcsi84 hozzászólása: 2021.09.15. 10:49

Szia! Én nem vártam sokat a kezelésre, pár hónapot.Nekem is hasonló “jó értékeim” voltak, mint neked. Panaszmentes voltam mindig. Nem kaptam semmilyen oltást.Én sem tudom, hogy mikor fertőződtem meg. Kora szülött voltam, állítólag kaptam vért/vérkészítményt is(1984),lehet akkor.
Szegedre jártam kezelésre dr.Pálvölgyi Attila volt az orvosom, elégedett voltam.Megtudtam nézni a várólistát, úgy gondoltam, hogy évek telnek majd el és egyszer csak hívott a doki, hogy menjek, mert kezdünk:-) Menni kell…menni,csinálni és minden jó lesz…

#29720 Vivci hozzászólása: 2021.07.30. 07:02

Sziasztok!
Nekem is most derült ki hogy Hepatitis C-s vagyok. Édesanyámnál kb 2 hónapja derült ki mert egyszer csak sárgult és a szemei is sárgásak lettek. Miatta én is kértem a háziorvosomtól egy hepatitis c szűrést ami 7.hó 13án meg is lett. Pozitív, az IgM és IgG antitest eredményem 3,76. Majd most aug.2-án megyek a Hepatológiára a pozitív tesztemmel. Ami jobban zavar hogy közben 16 hetes terhes vagyok és nem tudom ez okoz-e gondot valami vizsgálatban vagy az esetleges kezelésben.
Lenne valami biztató véleményetek ezzel kapcsolatban? Köszönöm előre is.
Ui: bocsánat hogy ide hozzászólásban írtam mindezt le.

#29729 Mancimano hozzászólása: 2021.08.11. 14:54

Szia!
Mi volt a hepatológián? Mit mondtak? Anyukáddal mi van?
Megköszönném, ha válaszolnál, kíváncsi vagyok, mi van Veletek!
Nekem márciusban derült ki, hogy hepatitis C fertőzésem van, egy más irányú kivizsgálás során szúrt szemet a huszadik orvosnak, hogy magasak a máj értékeim, és leszűr mindenfélére. Áldom ennek az orvosnak a nevét, komolyan mondom, hogy örök életemben hálás leszek neki ezért. Addig senkit sem érdekeltek a konzekvensen magasabb (nem olyan vészesen, de azért emelkedett) májértékek, és az sem, hogy arra panaszkodtam, hogy tompa fájdalmat érzek a jobb oldalon, hol jobban, hol kevésbé. Nem lehet olyan régi fertőzés szerencsére, mert a májam állapota 0-1 között van. Először azt mondták, hogy várólistára tettek, akkor nagyon meg voltam ijedve, mert nem tudtam, hogy ez menni idő, aztán erre rá két hétre megkaptam az engedélyt a kezelésre, és szedem a gyógyszert, az első adag felénél tartok most. Mellékhatást nem érzek semmit, jól vagyok.
Kérlek írj, hogy mi van Veletek, várom.
Üdv, Mancimano

#29737 L. Marcsi84 hozzászólása: 2021.09.15. 10:32

Szia! Én 2013. novemberében szültem meg a kislányomat. A terhesség alatti és szülés utáni véreredményemnél lett észlelve a magas májfunkciós értékem.(egekben sosem volt, kicsit emelkedett) További vizsgálatok derítették ki, hogy hepa c-s vagyok. Nekem soha semmi tünetem nem volt. Volt egy 12 hetes szuris kezelésem, ami nem lett sikeres. Ezután kaptam az Exviera-Viekirax kombót 3 hónapig, ami sikerrel végződött, semmi mellékhatása nem volt. Évente járok vérvételre, hasi UH-ra. Sajnos a kislányom is megfertőződött a szüléskor. Neki most július végén kezdődött el a 3 hós kezelése, Harvonit kap, de már az 1 hónap után 0-t mutat a vírusszáma. Javaslom, hogy te is nézesd majd meg a babádnál is, hogy ő nem e beteg?

#29713 Mikonu hozzászólása: 2021.07.28. 12:03

Szia Mancimano,

Már rég jártam itt, és csak ma jött jelzés, hogy valami történt a varoszoba.hu-n.

Teljesen megértem a helyzeted, én is voltam benne, ezért most azt javaslom, hagyd abba az aggódást :).
Klári üzenetét csak megerősíteni tudom, eddig nagyon jól működött az eü. rendszer a HCV-s betegek gyógyítása kapcsán. Remélem felvetted vele a kapcsolatot, és tájékozódtál azóta, ő teljesen képben szokott lenni az aktuális helyzetet, tudnivalókat illetően.

Szeretettel kívánok mielőbbi jó egészséget,
Mikonú

Nyugi, minden rendben lesz:).
Tájékoztass majd itt bennünket, hogy haladnak a dolgaid, és kérdezz bátran, segítünk.

klmaan
#29711 klmaan hozzászólása: 2021.07.28. 01:00

Kedves Mancimanó!
Szeretettel köszöntelek közösségünkben! Jó helyen vagy, és segítséget is kapsz.
Először is szeretnélek megnyugtatni, hogy a gyógyszert biztosan hamarosan megkapod! A fő megnyugtató mondatom az, hogy a leleted jó, a májad állapota miatt nincs izgulni valód! Pár évvel ezelőttig sokan vagyunk olyanok, akik évtizedekig vártunk egy olyan gyógyszerre, amitől meggyógyulhatunk, s az a remény éltetett bennünket, hogy a kutatók gyorsabbak lesznek, mint a virus romboló hatása a szervezetünkre. Az itt lévő Sorstársak közül a többségének sikerült, de sajnos vesztettünk el “Kollégát”. Pl.14-15 éve a álmaink vágya volt az a gyógyszer, amit most szinte pikk-pakkra megkap minden új HCV fertőzött, és hatásos is. A te eredményeid majdnem tökéletesek, így ne izgulj, és pár hónap múlva már talán el is felejtetted ezt, a most izgalmas helyzetet.
Nagyon-nagy szeretettel kívánok neked mielőbbi virusmentességet!
Ha írsz az email címemre, akkor még tudok neked biztató anyagokat küldeni, és ötleteket.
dolgozznet@gmail.com
Hol laksz?
Várom válaszodat, hogy még segíthessek.
Üdv Neked! Klári-Klmáan

#29706 Mariasz hozzászólása: 2021.07.21. 07:50

Fentebb nem jól írtam a fertőzéses típusát. Ha C akkor ugyan az a protokoll mint nekem volt.

#29705 Mariasz hozzászólása: 2021.07.20. 20:51

Én HCV , vagyis hepatitis C fertőzést kaptam el.
Ha jól látom te a hepa B-t.
Az más kategória. Gyógyszer nem tudom milyen van ellene.

#29707 Mancimano hozzászólása: 2021.07.21. 22:22

Én is hepatitis C-s vagyok.

#29704 Mariasz hozzászólása: 2021.07.20. 20:43

Szia.
Én 2018-2019ben kaptam kezelést. Zepatier nevű gyógyszert, amit 3 hónapig kellett szedni. Mellékhatása nem volt.
Most fél évenként járok ellenőrzésre, vérvétel , ultrahang.
Vírusmentes lettem a kezelés után.
Régen az orvos megadta a kervenyszamot avval tudtam belepni a várólistára és ott meglehetett nézni hogy kb. mikor kerülök sorra.
Most nem tudom él e ez a lehetőség.

#29702 Mariasz hozzászólása: 2021.07.20. 06:42

Üdvözöllek
Én Dr. Szabó Olgához járok a Nyírő Gyula kórházba BP. Tudom ajánlani.
A védőoltasok miatt keresd a háziorvosod. Nekem is ő írta fel, adta be.
A doktornő régen az Észak Pesti gyógycentrumban is rendelt, magán rendelés.
Nem tudom segítettem e.

#29703 Mancimano hozzászólása: 2021.07.20. 14:10

Szia, köszönöm szépen a segítséget!
Te kapod már a kezelést, vagy hogy állsz ezzel a betegséggel?

#29699 Mancimano hozzászólása: 2021.07.12. 13:57

Senki nem ír semmit? :-(
Olyan jó lenne ha beszélgethetnék erről valakivel, valakikkel…
Orvost is szeretnék keresni, ajánlásokat is szívesen fogadnék.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close