az én történetem

Téma címkék:
2012.07.12. 15:29

Sziasztok,sorstársak. Én három éve élek evvel a pörgö-forgó szédüléssel,és sajnos az én orvosom nem nevezte a nevén a gyereket, csak azt mondta hogy fülkövem van.Bárkinek említettem,mindenki kinevetett.és az interneten sem találtam róla semmit. Pár napja véletlenül találtam meg ezt az közösségi oldalt. A betegségről már regényt tudnák írni, sajnos az újaknak azt tudom mondani,hogy ez már soha nem múlik el,meg kell tanulni a rohamot kezelni,nem pánikba esni, és stabil ülő helyzetbe megvárni amíg csillapszik a forgás.Sajnos az én tapasztalatom az hogy 24-órát még bennem marad a szédülés.Nekem a 3-év alatt kb 4.rohamom volt.Amióta ez a meleg van sajnos megint szédülgetek éjszakánként. Mindenkinek aki már át élte ezt a betegséget jobbulást kívánok.

#9391 hajnika hozzászólása: 2013.01.25. 10:16

Sziasztok Sorstársak!

Nálam 1 hete jelentkezetek a szédülés hányinger tünetek, azóta minden vizsgálat megvolt és BPPV-t állapitottak meg:-((( Azt mondta a doki, h próbáljak meg ne ánikolni, a tünetek mindig elmúlnak, kinek elöbb kinek késöbb! De annyira rossz az egész, hogy mikor a doki tornásztatta a fejemet és nagyon intenziven elöjöttek a tünetek(hányinger, szédülés, akár egész nap) akkor sirvógörcsöt kaptam, pedig a múgy nem vagyok egy elengedem magam tipús! Nekem felirt gyógyszert a szédülésre, hányingerre( Ausztriában élek, nemtom, h Magyarországon is lehet e ezt a gyógyszert kapni, szóval nekem bevállt, pedig elötte nagyon gyógyszer ellenes voltam, de a tünetek allatt BÀRMIT beszedtem volna ami segít!!! Aki ezt átélte, az tudja miröl beszélek! A gyógyszer neve: VERTIROSAN. Ma éppen jó  napom van, de bármikor elöjöhet a szédülés, próbálok nem stersszelni és nagyon fontos a helyes légzésetechnika, csak normálisan piciket lélegezzünk, SEMMIKÈP nem nagy sóhajtásokat, azzal csak hiperventiláljuk a szervezetünket! Itthon is tornáztatom a fejem (Barbecue manöver), de csak nagyon félve!!!! Mindenkinek szép napot!

 

#9390 katuska58 hozzászólása: 2012.07.14. 21:24

Én már ott tartok,hogy a zúgást is elfogadnám(nem szivesen) csak ne romolna a hallásom.Mostanra jutottam el arra a szintre,hogy egyszerűen zavar,nem szeretek beszélgetni,mert nem értem,hogy mit mondanak.Szófoszlányokból rakom össze a mondatokat.Nem kivánom senkinek,hogy hasonlót átéljen.Hallókészülékem van,de olyan mintha robot beszélne.Nem tudom megszokni.Ez az állapot csak ebben az évben lett ilyen rossz,Már10-éve,hogy van gépem,de eddig nem volt gond.Mostanra elfáradtam úgy testileg mint lelkileg.Kivánok mindenkinek javulást,szép napot…………Katalin

#9389 jdobsa hozzászólása: 2012.07.14. 13:04

Hali!

hasonlok az en tuneteim is.

Probalok uralkodni a rohamon.3-6 honap semmi aztan naponta tobb is.

Nem szabad panikba esni .Nalam 10 perc alatt elmulik..

Persze kellemetlen mikor az uton-vezetes kozben jon elo!?

Tudni kell hoghy en eg.ugyben dolgozom (tam)orvosok kozt.a rezidenstol aaz aranydoplomasig.-(a szulesztol a pathologusig)

a viccet felreteve:megoldas nincs.

evi 2X6 notropilos infuzio kura /ambulansan/-segit.

aspirin-betaserc.-notropil.javallott..

nalam a tonnitool ful laser is segitett.

nem olcso de sok egyebre is jo.

apley manover is segit (Dr Szirmay/.

Vegezetul felul kell kerekedni a koron.legalabb is megprobalni.

Nagyon látvanyos betegseg,en a sok év alatt talan 3 hasonlo esettel talalkoztam .

Ja es nem mondtam hogy pár ct-n mr-n otoneurologiai vizsgalaton eeg-n nyaki ultrahangon ,erfestesen -tul a kornak megfelelo az állapot!

a BPPV-t nalam egy neurologus kollegam talalta ki 2 ev utan.

Persze en kiegeszitem heti termeszetgyogyasszal is hat es gerincmasszazs.

Meg az uszas evi 2X15 alkalommal.(20X50 m)

Hat akkor fel a fejjel ki a mellel .

őrulok ha tudtam valakinek segiteni e pár sorral..d.j./64/

 

#9388 aranyapam hozzászólása: 2012.07.13. 10:10

Szia. Szívből sajnálom hogy neked is ilyen betegséged van, de egy kis remény sugarat érzek most hogy talán ez elmulhat valaha. Köszönöm.

#9387 katuska58 hozzászólása: 2012.07.12. 20:31

Nehéz bármit is mondani,amikor tudod,hogy jobb nem lessz,csak rosszabb.Évek óta szenvedek fülzúgástól.Otosklerozisom van,ami annyit jelent,hogy leállnak a hallócsontocskák és nem továbbítják a hangot a belső fülbe.Ezáltal nem kap elég vért és oxigént a belső fül így ideg sosvadás jön létre.Megállíthatatlan folyamat.Elősször az egyik,majd a másik fül is károsodik,tehát szép lassan megsüketülsz.nem túl rózsás a helyzetem.A 2-ik műtét után jelentkezett ez a forgó szédülés nálam.Rettenetes volt.Inkább nem ecsetelném,mert tudod miről beszélek.Nekem elejinte elég gyakran volt,de mostanra már szinte elmult.Beteszercet ,szedek és cipralexet.Nálam sincs beírva,hogy menierem van,de ha utánna nézel magad is rájösz,hogy hasonlóak a tünetek ami itt le van írva.Szóval legjobbakat kivánom mindenkinek aki hasonló gondokkal küzd.ÜDV…..Katalin

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close