Paleo-diéta

Téma címkék:
2013.01.14. 10:59

A világ minden táján folyamatosan növekszik a túlsúlyosak, elhízottak száma, amely többek között összefüggésben van a szív-érrendszeri megbetegedésekkel és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásával. Kutatók előrejelzései alapján 2020-ra a 2-es típusú diabétesz és a kardiovaszkuláris betegségekből származó halálozás háromnegyede lesz az összes mortalitásnak. Ennek megelőzősét is segítheti az egyre népszerűbb paleo-diéta.

Az elhízás tehát ma már nem csupán esztétikai probléma, komoly egészségügyi kockázatokat rejt. A fogyás érdekében folytatott fogyókúra esetén nem mindegy azonban milyen módszerrel próbálunk megszabadulni feleslegessé vált kilóinktól. Lépten-nyomon divatos fogyókúrákkal, csoda diétákkal bombáznak minket, melyekről előbb-utóbb kiderül mégsem olyan hatékonyak, egészségesek. Egyre népszerűbb a Paleo-diéta, mely a Paleolitikumban élt ősember étkezését tekinti mintának.
Történelmi előzmények
A Paleo-diéta a Paleolitikumban élt ősember táplálkozását követi. A Paleolitikum, vagyis az őskor kb. 2,4 millió évvel ezelőtt kezdődött. Ezt az időszakot az éhség és jólét korszakának is nevezhetjük, hiszen amikor az ősember számára elérhetőek voltak a a fák és bokrok termései, el tudta ejteni zsákmányát, akkor jól élt, amikor viszont az időjárás kedvezőtlenre fordult éhínség fenyegette.

folytatás: http://www.egeszsegtukor.hu/ferfitukor/paleodieta.html

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close