Fókuszban a betegbiztonság

Téma címkék:
2015.03.20. 09:58
doktornő350x460

A betegbiztonságról tartanak eszmecserét három napon át a fővárosban: az I. betegbiztonsági konferencián a szakemberek az egészségügy különböző szakterületeit érintve több szekcióban hallhatnak előadásokat.

A Magyar Betegbiztonsági Társaság (MTB) és a Semmelweis Egyetem I. számú Sebészeti Klinikája szervezésében március 19-én kezdődött konferencia témái érintik többek között a gyógyszerelési hibákat, de lesz előadás az allergia, a betegpanaszok és jogvédelem, a dokumentumkezelés, a diagnosztikai hibák és az ápolásmenedzsment témakörében is.
Baranyai Zsolt, az MTB elnöke és klinikai főorvos szerint a betegbiztonság alapvető szemléleti változást igényel. Lényeges annak a ténynek az elfogadása, hogy az egészségügyi ellátások során óhatatlanul hibák alakulhatnak ki. Hozzátette: világméretű problémáról van szó. Úgy vélte, az alapvető probléma, hogy Magyarországon – mint csaknem mindenütt a világon – a jelenlegi gyakorlat nem ösztönzi az egészségügyi személyzetet a hibák feltárására, hanem arról győzi meg őket, hogy tartsák a hibákat titokban.

A konferencia elsődleges célja, hogy a témában nyílt eszmecserét kezdeményezzen, ezzel elősegítve az egészségügyi rendszerben a minél hatékonyabb betegbiztonság érdekében szükséges változások felgyorsítását.

Forrás: MTI

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close