Háromszázan vettek részt a Látás Napján

Téma címkék:
2012.10.17. 18:19

Közel háromszázan vettek részt látásellenőrzésen az első ingyenes szűrőnapon a Látás Hónapja rendezvénysorozat keretén belül. Október 8-án a budapesti Erzsébet téren egész napos kontrollvizsgálatokkal és szaktanácsadással várták az érdeklődőket a Magyar Látszerész Szövetség szakemberei.

/images/0000/0093/ingyenes_latasellenorzes.JPGIjesztő az arány, amely szerint a látogatók 77%-ánál diagnosztizáltak valamilyen látásproblémát, és ebből 21% semmilyen korrekciós eszközt nem használ annak ellenére, hogy szüksége lenne rá. Azaz tízből két ember úgy éli mindennapjait, hogy a kormánynál ülve nem látja megfelelően a gyalogost a zebránál. Ez is megerősíti a Magyar Látszerész Szövetséget abban, hogy 2008 óta minden októberben megrendezze a Látás Hónapja rendezvénysorozatot. Az egész hónapos kampány alatt a lakosság országszerte több száz optikában vehet részt ingyenes szűréseken és tanácsadáson.
Tóth Tamás Titusz több tekintetben is kiemelkedőnek ítélte az első ingyenes látásellenőrző nyílt napot.
/images/0000/0095/szamitogepes_szemvizsgalat.JPG
„Örömünkre szolgált, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés. Voltak, akik már az esemény előtt egy órával jelentkeztek a szűrésre. A korrekcióra szorulók közül leginkább a rövidlátást kell javítani valamilyen eszközzel, szemüveggel vagy kontaktlencsével, ez azonban általános európai tendencia. A vizsgálatra érkezők 60%-a viselt valamilyen korrekciós eszközt. Közülük szinte minden második személy előre gyártott szemüvegben érkezett, amely amellett, hogy átlagos adatokat vesz figyelembe, vagyis nem személyre szabott, a látást tovább is ronthatja, és ez az évek során a közel és távollátás romlásához is vezethet. Ez a tény sajnos beárnyékolta az örömünket. Ezért is rendkívül fontos – és ezt javasoltuk minden szűrésre érkezőnek is -, hogy mindig kérjék szakember segítségét” – nyilatkozta Tóth Tamás Titusz, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close