Induljon az őszi méregtelenítés! Miértek és hogyanok – kezdőknek és haladóknak

Téma címkék:
2013.10.25. 09:29

Eloszlatjuk a tévhiteket: szervezetünknek nem csak tavasszal van szüksége méregtelenítésre. Sőt! Ha belegondolunk, mennyire engedtük el magunkat nyaralásaink során, igencsak érdemes ellensúlyozni a felgyűjtött toxinokat. Hamarosan érkeznek a nagy téli családi ünnepek, ami előtt még pont jut idő egy két hónapos méregtelenítő kúrára.

Miért érdemes ősszel méregteleníteni? /images/0000/0311/Silegon_zoldsegek_1000.jpg
A nyári pihenés során sokan hajlamosak kevésbé figyelni az egészséges táplálkozásra. Ilyenkor elengedi magát az ember, gyakrabban fogyaszt alkoholt, könnyebben elcsábul egy-egy gyorséterem láttán és megeshet, hogy még azok is rágyújtanak, akik egyébként nem szoktak dohányozni. Mindezek olyan káros anyagokat juttatnak szervezetünkbe, amelyekkel májunknak kell megküzdenie. Egy aktív méregtelenítő programmal májunk méregtelenítő munkáját segíthetjük. Még időben vagyunk, tehetünk azért, hogy energikusabban vágjunk bele a télbe, és még a hideg évszak csökkentett napfénye se befolyásolja annyira kedélyállapotunkat. Méregtelenítsünk ősszel, hiszen a az ünnepek időszak már inkább a nagy családi vacsorákról, töltött káposztáról és bejgliről fog szólni…

Kiknek javasolt a méregtelenítés?
Méregtelenítésre nemcsak a májbetegségekben szenvedőknek van szükségük. Egy ilyen program beiktatása javasolt mindazok számára, akik hosszú távú gyógyszeres (sokan nem gondolnák, de ide tartoznak a fogamzásgátlók szedése is) kezelés alatt állnak, akik túlsúlytól szenvednek, vagy éppen fogyókúrázni készülnek, valamint azok, akik munkájuk során rendszeresen kerülnek kapcsolatba tisztítószerekkel, festékekkel, rovarirtókkal vagy egyéb mérgező anyagokkal. Veszélyeztetett foglalkozásúak közé sorolhatók továbbá a borászok, a kozmetikai iparban tevékenykedők és a testépítők is. Ugyanakkor a méregtelenítés minden olyan teljesen egészséges személy számára is ajánlott, aki segíteni kívánja mája és epéje egészségének megőrzését.

Hogyan lehet méregteleníteni?

A méregtelenítés valójában májunk toxinok ellen folytatott munkáját segíti, hozzájárul a máj egészséges működéséhez és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációjához. Módszerek sokaságát alkalmazhatjuk, a komoly lemondásokkal járó diétáktól kezdve a méregtelenítő kapszulák szedéséig. Amennyiben az egyszerűbb módszer mellett tennénk le voksunkat, érdemes olyan kapszulát választani, amely máriatövis kivonatból készült. A 2013-as év gyógynövénye címét is kiérdemlő máriatövis legértékesebb hatóanyaga az érett magokban található sylimarin. Antioxidáns hatása semlegesíti a káros szabadgyököket, hozzájárul a májsejtek regenerációjához és az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

A cikkhez kapcsolódva egy kis játékra invitálunk – kattins ide a részletekért és tedd próbára a tudásod a témában (A játék a nyereményekért 2013. nov. 11-én 12 órakor lezárult, már csak nyeremény nélkül fut a kvíz.)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close