Kiállításon csodálhatjuk meg a Psychart24 alkotásait

2012.12.19. 15:15

„A túloldalon mindig mások vannak. A túloldalon mi vagyunk.”
Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria (BAB Galéria) közös szervezésében a PsychArt24 művészeti maraton.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számos hivatásos és amatőr művész, valamint pszichiátriai betegségekben érintett alkotó ragadott ecsetet, így 184 alkotónak köszönhetően 264 csodálatos kép született. A műalkotásokból  összeállított kiállítás december 12-től december 28-ig a Csók István Antikvitásban (Budapest, V. ker. Váci utca  31.) megtekinthető.

A profi és amatőr művészek munkáit egyaránt felvonultató tárlatot  Prof. Dr. Bitter István, a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika igazgatója, a Magyar Pszichiátriai Társaság tiszteletbeli elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében üdvözölte és példaértékűnek nevezte azt a kezdeményezést, amely teret biztosít az „insider”, az „outsider” és az art brut alkotóknak a közös alkotáshoz, művészi munkához, valamint ösztönzi az együttműködést és a közös értékteremtést.
A hivatásos és amatőr művészek, pszichiátriai kezelésben részesülők és egészségesek alkotásait felvonultató kiállítás célja a pszichiátriai kezelésben részesülőkkel szemben kialakult előítéletek csökkentése, valamint az alkotó munka jótékony hatásának és a betegek művészi tehetségének bemutatása. A kiállított alkotások olyan „értékhalmazt” képviselnek, amelyek bármely kiállítóhelyen megfelelnének a kortárs művészet követelményeinek.
A kortárs és art brut művészek ilyen jellegű közös munkája nemcsak hazánkban, de Európában is egyedülálló.

További információ:
Budapest Art Brut Galéra
Kovács Emese
Tel.: + 36 20 825 0237
E-mail: babgaleria@gmail.com
www.psychart24.hu
www.artbrut.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close