Kipp-kopp kopogok – hogy működik az EFT?

2013.01.07. 18:48

Kipp-kopp, kopogok… és ha tudom, pontosan hol és hogyan kopogtassak, akkor csökkentem a stresszt, és annak káros hatásait. Bár az EFT módszer alig több, mint tizenöt éves múltra tekinthet vissza, ma már gyógyítók, business- és life coachok, személyiségfejlesztő trénerek is előszeretettel használják.

A módszer segítségével olyan tudatalatti stressz mintákat törhetünk meg, amelyek addig meghatározták életünket, és akár betegségekhez is vezettek. Az EFT módszerét poszttraumás stressz szindróma esetében is eredményesen használják. Az EFT-ről Sághy András EFT terapeutával és trénerrel beszélgettünk.

Mi az az EFT?
Az EFT magyar neve az Érzelmi Felszabadítás Technikája. Viszonylag új módszer, körülbelül tizenöt éve létezik, és Gary Craig mérnök fejlesztette ki. Nagyon egyszerű és eredményes módszer. Magyarországon az elmúlt években kezdett elterjedni, de még viszonylag kevesen ismerik.

Ön hogyan került kapcsolatba ezzel a módszerrel?
Én 2005 óta foglalkozom EFT-vel. Hivatásos kineziológus vagyok, de soha nem működtem kineziológusként, mert közben megismertem az EFT-t, amiről én azt szoktam mondani, hogy a kineziológia továbbfejlesztett változata. Olyan mértékben továbbfejlesztett változata, hogy már nem is kell hozzá kineziológia, azaz izomtesztelés.

Folytatás: http://www.egeszsegtukor.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close