Kis Stroke, nagy csapás!

2016.10.25. 16:53
agy3_625x400

A Magyar Stroke Társaság minden évben, a Stroke Napján kívánja felhívni a lakosság figyelmét az érrendszeri megbetegedések gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára és módszereire.

A szervezők az idén elsősorban a mozgás, az egészséges táplálkozás egészségmegőrző szerepére kívánják felhívni a figyelmet. A kampányüzenet fő mondanivalója (Kis Stroke, NAGY CSAPÁS), hogy mindenki legyen tisztában a szélütés tüneteivel, és az időablak jelentőségével. Ettől függetlenül a család minden tagjának aktívan tennie kell szívük egészségének megőrzése érdekében.

A részletes programot itt tudjátok megnézni!

stroke_napja_2016_plakat_A3

Évente 1,4 millió ember veszíti életét agyiér-katasztrófa következtében, és a rokkantságok legnagyobb részéért is a stroke a felelős. A magasvérnyomás 60 százalékkal gyakoribb Európában, mint az Észak-Amerikai kontinensen, ugyanakkor mintegy 60 százalékkal több stroke fordul elő Európában, mint Amerikában.
Magyarországra lebontva hazánkban évente 18 ezren halnak meg szélütésben, a betegek negyede fiatalabb, mint 60 éves, a férfiak átlag 5 esztendővel hamarabb kapják meg a stroke-ot, mint a nők. Becsült adatok szerint jelenleg 200-250 ezer agyi-infarktust elszenvedett beteg él közöttünk.
Éppen ezért nagyon fontos a megelőzés!

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close