Korszerűsítik a bonyhádi kórházat

Téma címkék:
2013.11.14. 08:19

Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos európai uniós támogatásból – közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Barcza Zsolt elmondta, a 2015. június 8-ig megvalósuló beruházás keretében a jelenleg külön épületben működő tüdőgondozót a kórház műtőblokkjában lévő sterilizáló helyére telepítik, a tömbösítéssel csökkennek a kórház költségei.
Az építészeti átalakítás mellett bővítik az egynapos sebészet kapacitását, és fejlesztik az orvosi eszközöket is; a többi közt a tüdőgondozóba digitális röntgenkészüléket, a sebészeti osztálynak az artroszkópos és endoszkópos műtétekhez szükséges műszereket szereznek be – tette hozzá.
A bonyhádi kórházban 2012. július 1-jétől 130 ágyon krónikus és ápolásra szoruló betegeket látnak el, valamint egynapos sebészeti beavatkozásokat végeznek.
Az egynapos sebészeten évente 800-900 beteget műtenek meg. Mivel az egynapos sebészet iránt nő az igény, a kapacitásbővítéssel azt szeretnék elérni, hogy többletfinanszírozás esetén több egynapos műtétet végezzenek a bonyhádi kórházban – mondta a kórház vezetője.

Forrás: MTI

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close