Limfóma-Mielóma Klub január 29-én

Téma címkék:
2016.01.14. 17:19
talalkozo_haz_625x400

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) Limfóma-Mielóma Klubjának
első idei találkozójára
2016. január 29-én, pénteken 16 órától kerül sor a Szent László Kórház 22-es épületének Tanácstermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

Mikor?

2016. január 29. péntek, 16 óra

Hol?

Szent László Kórház, 22-es épület, 1½ emelet, Tanácsterem
1097 Bp., Albert Flórián (volt Gyáli) út 5-7.

Program

Előadó: Dr. Mátrai Zoltán
A találkozó témája a krónikus limfoid leukémia (CLL), amely a leggyakrabban előforduló felnőttkori leukémia típus, az összes eset 30-35%-át teszi ki. Leginkább az idősebb korosztályt érinti, az átlagéletkor 65-70 év és valamivel nagyobb arányban fordul elő férfiaknál.
Mi az a krónikus limfoid leukémia? Milyen kezelési lehetőségek vannak napjainkban? Ha diagnosztizált beteg vagyok, miért nem kapok kezelést? Mi az a figyelő várakozás? Az előadás után ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak Dr. Mátrai Zoltántól, a Szent László Kórház hematológusától.

Röviden a limfómáról

A limfóma a nyirokrendszer rosszindulatú megbetegedése, melynek során a limfociták (fehérvérsejtek) korlátlanul osztódnak és nem pusztulnak el megfelelő mértékben. Érintheti a nyirokcsomókat, a lépet, a csontvelőt, a vérképzőrendszert és más szerveket is. Két nagy csoportja van, a Hodgkin- és a non-Hodgkin limfóma, amelyek további altípusokra oszthatóak. Az ún. B-sejtes limfómák teszik ki a megbetegedések háromnegyedét és ezek kezelésében, a köpenysejtes limfóma és a krónikus limfoid leukémia gyógyításában történik napjainkban a legnagyobb előrelépés. A lezajlott klinikai vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a visszaeső, a más, szokásos terápiára nem reagáló betegek esetében is sikerrel alkalmazható új gyógymód.
A 2015-ös Limfóma Világnapon, a MOHA Orvos-Beteg Találkozón került bemutatásra az a betegtájékoztató film, amely a limfómák gyógyításának új lehetőségeit mutatja be közérthető módon neves szakemberek közreműködésével. A film minden érdeklődő számára elérhető az alapítvány honlapján: http://onkohemat.hu/

Limfóma-Mielóma Klub

A MOHA támogató csoportjába főként a limfómás, mielóma multiplexes, őssejt-átültetésre váró, azon átesett betegeket és hozzátartozóikat várja, de az összejövetelek minden érdeklődő számára nyitottak, ingyenesek. Céljuk a hasonló problémával küzdő betegek összefogása, érzelmi támogatása, a betegségekkel kapcsolatos információk közérthető módon való átadása, melyben mindig az adott téma szakemberei vannak segítségükre.
A szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat jelezzék a moha@onkohemat.hu e-mail címen vagy a +36-20-439-8645 telefonszámon. Ha szeretne a programokról közvetlenül értesülni, érdeklődjön a MOHA Baráti Körről a megadott elérhetőségeken.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close