Okostelefon ok, na de okos-evőpálcika?

2015.03.16. 10:52
kinai_kaja_etel_palcika_evopalcika_teszta625x400

Felismeri az ételeket, azok minőségét és kalóriatartalmát is a Kínában fejlesztett okos-evőpálcika. A hozzá kapcsolódó telefonos alkalmazás követi és rögzíti a használó étrendjét, így a fogyókúrában is segíthet.

Az okos-evőpálcika ötletét a kínai keresőóriás Baid nevű cég még 2014-ben ismertette. Akkor annyit tudhattunk róla, hogy felismeri az ételek savasságát és kalóriatartalmát valamint az elkészítésnél felhasznált olaj minőségét. A további fejlesztések eredményeképpen az okos készülék négy ételkategória adatait képes elemezni – főtt ételek, italok, hús és gyümölcsök- és okostelefonra továbbküldeni. A pálcikán túl a rendszerhez tartozik egy okos mérőpohár is, vagyis vagy a pálca érintésével vagy folyadék esetében a pohárba töltéssel van lehetőség az elfogyasztott étel-ital elemzésére.
Az adatokat mindkét berendezés továbbítja a telelfonra letöltött alkalmazásnak, melyeket az részletesen elemez. Megállapítja, milyen ételről van szó, gyümölcs esetében azt is megtudhatjuk, honnan importálták és természetesen a kalóriaszám sem marad rejtve.
Az adatokat az alkalmazás ezután az elfogyasztott ételek lajstromában tárolja.

Hosszabb használat után az elmentett adatokból a telefonos alkalmazás elemzi a felhasználó étkezési szokásait, jelzi ha valamiből túl sokat eszik az illető vagy épp kevés a tápanyagbevitel, így remek segítség lehet azoknak, akik egészségtudatosabb táplálkozásra törekszenek esetleg fogyókúrázni szeretnének.

A cég evőpálcikákkal kapcsolatos pontos tervei nem ismertek, nem lehet tudni, hogy tömeggyártásban kívánják piacra dobni terméküket vagy sem, mindenesetre nem tűnik rossznak az ötlet, az eddigi visszajelzések szerint a fogyasztók pozitívan fogadnák. Legalábbis Kínában. Mi pedig reménykedhetünk további fejlesztésekben, hogy eljussanak a kanál-villa kombóhoz. :-)

(TT)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close