Őszi „méregtelenítés” máriatövissel

Téma címkék:
2014.10.01. 09:54
Máriatövis3

Becslések szerint egy civilizációnkban átlagos életmódot folytató ember szervezetében évente négy kilogrammnyi felesleges méreganyag halmozódhat fel. Mit tehetünk ellene?

Ezek a nem szükséges anyagok egészségünket is megtámadhatják, ronthatják közérzetünket. Olyan tünetek jelentkezhetnek csak a méreganyagok hatására, mint a fáradékonyság, a bőrproblémák, az alvászavarok vagy a hangulati zavarok. (Ezek a panaszok ugyanakkor természetesen egyéb betegségek tünetei is lehetnek.) Bizonyos méreganyagok különböző betegségek kialakulásában is szerepet játszhatnak.

A testünk számára szükségtelen vagy káros anyagok elsősorban környezetünkből kerülnek hozzánk, így a levegőből, a vízből, az elfogyasztott táplálékból, a ruházatból, a kozmetikumokból, a tisztítószerekből, és még sok egyéb helyről. A WWF széles körű vizsgálatot végzett Európában azzal a céllal, hogy felmérje, milyen vegyszerek találhatóak a lakosság vérében, és 76-féle nem lebomló, a szervezetbe beépülő és mérgező ipari vegyszert találtak a vizsgált személyek szervezetében. Ezek a vegyszerek nem csak felhalmozódnak testünkben, de bizonyos anyagokat illetően át is örökítődnek utódainkra, ezt bizonyította, hogy a kutatás során a minták felében megtalálták a régóta betiltott DDT növényvédő szert és bomlási termékeit.

A szervezetet számos olyan méreganyagtól lehet megszabadítani orvosi konzultáció mellett végzett „méregtelenítéssel”, amely a tisztító kúra nélkül megtámadná egészségünket. Fontos szem előtt tartani a salaktalanítás hármas szabályát, mely szerint az első lépés a lerakódott salakanyag feloldása, mellyel egyidejűleg fontos a feloldott anyagok közömbösítése megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyag segítségével, majd a feloldott káros anyagok kivezetése következik. A méreganyagok semlegesítésében és kiválasztásában nagy szerepet játszik a máj, melynek a méregtelenítés során és azután is nagy szüksége van a támogatásra.

A máriatövis szerepe egészségünk megőrzésében

A máriatövist„csodanövényként” is emlegetik,mert egyike a legrégebben ismert gyógynövényeknek. A népi gyógyászatban évszázadok óta használatos májproblémák kezelésére, emellett pedig a modern orvostudomány által is az egyik legalaposabban vizsgált és kutatott hatóanyag – a mai ismeretek szerint az egyik leghatásosabb májvédő szer. Legértékesebb része a virág belsejében termő rengeteg apró mag, amelyek közel 70-80 %-ban tartalmazzák a silymarin nevű hatóanyagot. A növény háromféleképpen védi a májat: erősíti a májsejt membránokat, ami megelőzi a méreganyagok bejutását a sejtbe, emellett hatékony antioxidáns, ezáltal semlegesíti a káros szabad gyököket. Antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak. Harmadsorban pedig serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, az elhalt sejtek cserélődését. Ezért javasolják a „méregtelenítés” idején alkalmazását, valamint azután is szedhető többek között az anyagcsere felgyorsítása érdekében.

Számos cég kínál különböző táplálék kiegészítőket, amelyek máriatövis-kivonatot tartalmaznak, azonban nem mindegy, honnan szerezzük be ezt a táplálék kiegészítőt, ki gyártja azt. Ha professzionálisan szeretnénk „méregteleníteni”, akkor a kúra során használt szerek esetében is érdemes professzionális gyártó által előállított készítményt keresni, mely megbízhatóan tartalmazza a megadott hatóanyagot a megfelelő mennyiségben. Érdemes tanácsot kérni a patikákban.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close