Szexuális abúzus, élveboncolás, terápia – könyvajánló

Téma címkék:
2013.05.27. 08:11

A figyelmünkbe ajánlottak egy könyvet. Tetszett. Ezért nektek is hírt adunk róla, hogy létezik. Anoni Mara Bűn vagy Bűnhődés című regényéről van szó.

“Síkos történet, de nem sikamlós. Nem tetszeni akar, inkább használni. Kiinduló eleme a manapság oly gyakran előkerülő szexuális abúzusok egyike: egy hatéves kislányt „beavat” nála idősebb unokatestvére. Meddig hat az élmény, erőszak-e egyáltalán, s mi indítja el a maga útján a középkorú tanárnőt, hogy szembenézzen mindazzal, amit el akart temetni…….”
(Forrás: 168 óra)

“… ez a fajta élveboncolás csak a pszichoterápia velejárója lehet. Márpedig ennek a könyvnek a lapjain éppen ezzel szembesülünk. Azzal a folyamattal, ahogy egy négy és fél éves terápia során egy hétköznapi életet élő asszony farkasszemet néz a múltjával, tudatosítja magában, ki miben hibázott, mikor ki volt a bűnös, és ki az áldozat. ………… A könyvet olvasva, szinte magától értetődőnek érezzük, hogy kamaszként, majd felnőttként hipochondriába, depresszióba, szorongásokba menekült. Ő viszont megélte mindezt: küszködött a bűntudattal, menekült az emlékek elől, közben pedig tanult, dolgozott, szerelmes lett, gyerekeket szült. Élt. …….. A szikár, lényegre törő szöveg magával sodorja az olvasót. Drámai hatását jól ellenpontozza Győrfi Anna pszichológus tanulmánya, amelyben a terápiás munkáról és Mara esetéről ad összefoglalót.”
(Forrás: Népszabadság)

Szerző: Anoni Mara
Könyv címe: Bűn vagy bűnhődés
Ha írnál a szerzőnek, a facebookon megteheted: Anoni Mara szezői oldala

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close