Támogató Csoport hajas sejtes leukémiás betegeknek

Téma címkék:
2016.09.02. 18:05
felkialtojel_figyelem625x400

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány új támogató csoportot indít Prof. Dr. Demeter Judit fővédnökségével hajas sejtes leukémiás betegeknek és hozzátartozóiknak! Add tovább a hírt, ha van érintett ismerősöd!

 

 

Mikor?

2016. szeptember 6-án, kedden, 16 órától.

Hol?

Helyszín: Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika, Könyvtár
(1083 Bp., Korányi Sándor utca 2./A.).

A szervezők minden kedves beteget, hozzátartozót és érdeklődőt szeretettel várnak!
Bővebb információ: moha@onkohemat.hu, +36-20-439-8645

Háttér

A MOHA támogató csoportjaink célja a hasonló problémával küzdő betegek összefogása, érzelmi támogatása, a betegségekkel kapcsolatos információk közérthető módon való átadása az adott téma szakembereinek segítségével. Limfóma-Mielóma klubjuk 2012-ben alakult, CML Támogató Csoportjuk 2015-ben, MDS Támogató Csoportjuk pedig az idei évben. Szeptemberben, a rosszindulatú vérképzőszervi betegségek hónapjában újabb támogató csoportot indítanak hajas sejtes leukémiás betegeknek.

A hajas sejtes leukémiát első ízben Berta A. Bouroncle írta le 1958-ban. A betegség szokatlan nevét annak köszönheti, hogy a kóros sejtek felszínén rövid nyúlványok vannak, amelyek a mikroszkópban hajhoz hasonlóan néznek ki. A hajas sejtes leukémia a B-limfociták egy lassan előrehaladó rosszindulatú megbetegedése. A betegség a mérsékelt malignitású (mérsékelt rosszindulatúságú) nem-Hodgkin limphomák, ill. a krónikus leukémiák (fehérvérűségek) közé tartozik.DemeterJudit_felirat_hematologia

Leginkább 40 és 60 éves kor közti felnőttekben fordul elő a betegség, férfiakban valamivel gyakrabban, mint nőkben. Gyermekkorban ez a betegség nem fordul elő. Magyarországon évente kb. 18-20 új megbetegedéssel számolunk.

A hajas sejtes leukémiás beteg egy részében a betegségnek csak kevés tünete van és a beteg nem szorul azonnali kezelésre. Az orvos kezdetben rendszeresen ellenőrzi a vérsejtszámokat és csak akkor javasol kezelést, ha ez szükségessé válik. Azoknál a betegeknél, akiken a hajas sejtes leukémia panaszokat okoz, gyógyszerek segítségével próbálják meg a daganatos sejteket elpusztítani és a betegségtüneteket csökkenteni.

Bővebb információ:
www.onkohemat.hu
www.hairycellleukemia.org

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close