Ti beadattjátok / beadatnátok a lányotoknak?

Téma címkék:
2015.09.10. 11:14
Gyereklany1

Holnap jár le a HPV-oltáshoz szükséges nyilatkozatok leadási határideje. A szülőknek szeptember 11-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy kérik-e leánygyermekük számára a méhnyakrák elleni védőoltást.

A térítésmentes oltásra minden 12. életévét betöltött 7. osztályos lánygyermek jogosult , így a tanév első napjaiban minden jogosult gyermek szülője egy nyilatkozatot kapott, amelyben kérheti az oltást.

A vakcinát a felkarba adja be az iskolaorvos, és ahhoz, hogy a védettség kialakuljon, két oltásra van szükség hat hónap különbséggel. A védettség kialakulásához mindkét adag beadására szükség van. Az oltóanyag biztonságos, nem tartalmaz sem élő vírust, amely szaporodhatna a szervezetben, sem a vírus genetikai anyagát, amely a sejtekbe beépülve megváltoztathatná annak működését. Az oltás éveken keresztül jelentős védelmet nyújt a lányok számára a HPV-fertőzés következtében kialakuló méhnyakrák ellen.

Az állam által biztosított, méhnyakrák elleni védőoltás és annak beadatása a jogosultak számára mindkét dózis esetében térítésmentes, a költségeket a központi költségvetésből fedezik. Az elmúlt tanévben 38 ezer magyar család kérte a védőoltást, ami a jogosultak több mint négyötöde volt.

Ti beadattjátok, beadatnátok a lányotoknak?

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close