Neuropáthia gyanúja

Téma címkék: neuropathia , érzőideg-gyulladás , neuropátia  

Már három éve, hogy a ( 22 éves ) lányom megbetegedett, és a sok elvégzett vizsgálat ellenére nincs diagnózisunk. Először a két keze fájogatott 4-5 hónapig (alkarok ), majd annyira fokozódtak és állandósultak a fájdalmak, hogy semmit sem volt képes csinálni a kezeivel ( pl.nem tudott egy kis poharat fogni, fogat mosni sem ).

Vizsgálta kézsebész, reumatológus, ideggyógyász, sok gyógyszert kipróbáltattak (fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők), készült röntgen és ultrahangfelvétel is, de semmilyen elváltozást, betegség nyomát nem találták. Kivizsgáltattuk reumatológián ( laborvizsgálat a legkülönfélébb  fertőzéses betegségekre, Lyme-kórra stb,), de negatív laborleleteket kaptunk. Az idegvezetéses vizsgálat mutatott kisfokú eltérést a normális értékektől, de ez nem okozhat ilyen erős fájdalmakat, mondták. Milgammát (B vitaminokkat) kapott. Magától javult illetve újra visszaesett az állapota. Gerinc MRI-t csináltattunk, az orvosok szerint nem a gerinc okozza a bajt.

Másfél év múlva a fájdalom átterjedt a  sarkakra, majd az alsó lábszárakra. 6 hétig csak feküdni tudott a lányom, háromszor szállíttattuk a traumatológiára, ahol mindig más orvos, de ugyanolyan unottan megállapította, hogy akhillesz-ín gyulladása van, szedje a gyógyszereket, majd megjavul. Arra , hogy egyáltalán nem javult, újabb gyógyszer (= méreg) felírása volt a válasz. Ezektől a gyomra is kikészült, savcsökkentőt kell szednie ma is, de nem használt a fájdalom ellen semmi. Ideig-óráig a gyulladáscsökkentő krémek enyhítik a fájdalmat, de nem szüntetik meg. Vállaltuk a kivizsgálást a pécsi neurológiai klinikán, még mindig bízva az orvosokban, de ez is eredménytelen szenvedést okozott csak a lányomnak, diagnózist nem állítottak ki a vizsgálatok után. Agyvizet vettek és vért is vizsgáltak újra. Lényegében negatív laboreredményeket kaptunk. Kisfokú gyulladásra utaló anyagot találtak . Az idegvezetéses vizsgálat alapján vékonyrost neuropáthiát vélelmeztek, az izomproblémákat és a központi idegrendszeri eredetet is kizárták.

A laboreredményeket nem kommentálta az orvos, szteroidos kezelést írt fel nagy dózisban( két naponta 64 mg Medrol ). Többféle idegrendszerre ható, fájdalmat csökkenteni hivatott szert  is kipróbáltattak előtte, ezek hatástalanok voltak. Végül , amikor a fájdalom a nyakára is átterjedt, így még jobban kibírhatatlan lett az élete, kipróbáltuk a szteroidot. Pozitív hatása egyáltalán nem lett, negatív annál inkább: eddig tudott aludni-regenerálódni éjjel, ezután nem. Sokszor egész reggelig nem tud a mai napig elaludni, és csak néhány órát alszik délelőtt, de akkor az egész nap fokozódnak a fájdalmak. Nem tud menni, a nyakát sem tudja 2-3 óránál tovább tartani, az említett testrészek érzékenysége fokozódott ( hőre, nyomásra ), kínszenvedés a hajmosás és a mosakodás is. 1 éve asztmás is lett.Nem tud kisétálni sem, semmilyen rendezvényen nem tud részt venni. De nemcsak az orvosokban, a természetgyógyászokban is csalódtunk, nem tudom, mit kellene tenni, kihez fordulhatunk, aki nem ront az állapotán, hanem valóban segít. Pl. a vérnyomásmérés, az idegvezetéses vizsgálat a legrosszabb állapotba veti vissza. 2 hónapja  egy pesti tudományos klinikai központ legjobbnak tartott orvosánál jártunk, aki a vizsgálatok újbóli elvégzését javasolta, de a gyógyulás-gyógyítás legkisebb esélye nélkül. Akkor csak azért, hogy még ennél is betegebb legyen? (a különböző vizsgálatok is visszarontják az állapotát)Most már a legtöbben azt mondják, lelki eredetű problémája van, de ez nem valószínű, egyébként a pszichológus sem tudott segíteni. Akinek van ilyen vagy hasonló betegsége, és tud valakit, aki ért ennek gyógyításához, nagyon kérem, írjon,segítsen!

Köszönöm!

2009.06.03 18:28 | Marussia
metatron
 
2013.12.03 11:33

Keressek meg a http://www.kinaigyogyaszat.hu/ weboldalon ezt a kinai gyogyaszati kozpontot. Akupunkturaval, kopolyozessel es gyogynovenyekkel gyogyitjak a neuropatiat. Lehet hogy akar 20 kezeles is szukseges lez az eset sulyossagatol fuggoen, de nagyon ajanljuk!

weakup
 
2012.08.27 22:09

Azért nem igazán hatásosak már ilyen előrehaladott lymenál a gyógyszerek, mert ilyenkor már nagyon nehéz gyógyítani, és nagyon lassan gyógyul. Én is ajánlanám az indexen a lyme-fórumot.

Redrex
 
2012.05.26 13:39

De akkor miért nem használnak a gyógyszerek?

Marussia
 
2012.05.25 00:55

A lyme-fórum az index.hu-n nagyon sok infót ad arról,hogy  pl.miért a tünetek alapján kell elsősorban diagnosztizálni a krónikus lyme-ot és nem a vérvétel eredményről. Ajánlom, nagyon hasznos fórum, melyből kiderül, hogy micsoda elképesztően ravasz és sokarcú ez a kór.

 

Redrex
 
2012.05.24 10:24

Nem arra célzok, hanem arra, hogy az egyik helyen nem találták a lyme kórt, a másikon igen, de a gyógyszerek nem hatnak mégsem, bizonytalanná válnék, hogy lyme kór e egyáltalán...
Mivel a tüneteim ugyanazok, mint a lányánál és nálam polyneuropátiát állapítottak meg, de az okát a mai napig nem találták meg...

Marussia
 
2012.05.23 19:32

Kedves Alittak!

Annyit tudok, hogy lyme-kóros betegnél csak rövid távú javulást hozott az oxigénterápia.

Elég kétséges, hogy hatásos, mivel, ha így lenne, azért több gyógyulásról kellett volna hallanunk.

Marussia
 
2012.05.23 19:27

Kedves Redrex! Nem értem. Milyen más betegségre célzol?

Redrex
 
2012.05.22 17:50

Kedves Marussia!

Biztos vagy a diagnózisban? Komolyan kérdezem... Mi van, ha ... Szóval érted...

Redrex

Marussia
 
2012.05.22 17:22

Kedves Redrex!

Olvasd el, amit lejjebb írtam! Lányomról kiderül, mi okozza a bajt.Lyme-kóros.Sajnos állapota stagnál több antibiotikum kipróbálása ellenére.

Üdv.:Marussia

Redrex
 
2012.05.22 13:03

Mintha a saját történetemet olvastam volna... Ugyanazok a fájdalmak, lefolyás és rossz reakció szteroidra...

Fájdalomcsillapításra semmi nem hatott, míg Contramal oldatot nem keptem 100mg/ml

A gyengéd maszírozás sokat segít, de az igazi megoldás, ha kiderülne, hogy mi is ez a betegség... Nálam sem találták meg... Idegsorvadásra tippelnek...

Ossza meg Ön is betegsége, felépülése történetét!

Olvassa el sorstársai sztorijait, csatlakozzon az Önt érdeklő betegségek közösségéhez vagy keressen megbízható forrásokból.

Ha technikai kérdése van, írjon nekünk!
Lépjen be

Legfrissebb történetek

Legfrissebb hozzászólások