Amiben a Várószoba a legjobb: Fülzúgás

Téma címkék:
2009.12.12. 14:58

Nemrég arról írtam, hogy vannak olyan témák, betegségek, melyekben a Várószoba kiemelt jelentőségű forrássá vált az elmúlt években, és ha bárki rákeres ezekre a szavakra a keresőkben, a Várószoba történetei az első helyek egyikén fognak megjelenni. A gangliont hoztam fel első példaként, viszont a sorozat tovább folytatódik, mivel a fülzúgás is ilyen területnek számít. Tucatnyi őszinte történetet írtak már a Várószoba tagjai és ez az egyik leggyorsabban gyarapodó közösségünk a tagok számát tekintve. Hogyan lehet definiálni?

A fülzúgás latin neve tinnitus, amelynek jelentése csengés, zúgás. Olyan hang hallását jelenti a fülekben, ritkábban a fejben, ami nem kívülről ered. A fülzúgás nem különálló betegség, hanem tünet, amelynek két formáját különböztetjük meg. Objektív fülzúgásról beszélünk, ha a hang külső szemlélő számára is érzékelhető sztetoszkóppal. A szubjektív fülzúgás -ez a gyakoribb – mások számára nem érzékelhető, fizikai eszközökkel nem mérhető.Az érintett időnként, vagy tartósan különféle hangokat hall a fülben, fejben. Ez lehet például morajlás, kattogás, sistergés, sípolás, dübörgés. A hallott zaj erőssége nagyon egyéni, lehet gyakran változó is. Legtöbbször nyugodt, csendes környezetben a legkellemetlenebb. Tartós fennállása esetén gátolhatja az elalvást, a koncentrálóképességet, egyre jobban zavarhatja a mindennapi életet.

A következő tünetekket, problémákat, panaszokat és lehetséges megoldásokat sorolták már fel a közösség tagjai:

A fülzúgás közösséghez ide kattintva lehet csatlakozni. Így egyrészt látni lehet az összes történetet, másrészt e-mailben értesülhetünk a legújabb sztorikról.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close