Zúg a fülem

Téma címkék:
2008.11.24. 12:18

Sziasztok!

Sajnos, én fülzúgással küszködöm immár 5. hónapja. Nekem a jobb fülem zúg pulzálóan, szívem verésével együtemben. Ha idegesebb vagyok, jobban zúg.
Államvizsgára készültem idén nyáron, túlhajtottam magam, utána alakult ki a fülzúgásom. Sokszor úgy érzem, megőrülök tőle. Minden nap felteszem a kérdést: mikor lesz már vége?
Agyontanultam magam államvizsgára, egyik este lefekvéskor azt vettem észre, hogy rettenetesen zúg a fülem. Ha nagy csend van, napközben is hallom.
Sajnos, zenét is hallgattam kissé hangosan, éreztem, már fáj tőle a jobb fülem (az volt a hangfal felé), szinte összehúztam belül amennyire csak tudtam, közben “magoltam”. Fel sem tűnt, hogy abba kéne hagyni a zenehallgatást. Utána jóindulatú helyzeti szédülésem lett 2 ízben. A fejem forgatásakor alakult ki egy heves szédülés ágyban forgolódáskor. A lényeg: gyakorlás által a szédülés elmúlt. Na ez is pokol + a fülzúgás!!!
Éjjel sem merek akárhogyan feküdni, mert mindig hajnalban jelentkezett ez a pokoli szédülés. Most pedig hallgatom a fülemet. Olyan mintha szél süvítene benne pulzusom lüktetésével megegyezően.
Voltam otoneurológián, fülészeten, neurológián. Különösebbet nem találtak.
Nekem van még egy furcsaságom: jobb oldalamon a nyakamon pontokat megnyomva, alábbhagy a fülzúgás, elengedve folytatódik. Megnézettem a nyaki ereket UH-val, kiderült egyik hátsó erem kissé szűkebb mint a többi. Fejlődési rendellenességről van szó. Gyerekkoromban nem hallottam a zúgást. Tehát nem ettől lehet. Meszesek a nyakcsigolyáim, talán ettől van? Sokszor szédülök fejkörzés közben és fáj a fejem is. Bejelentkeztem táltos masszázsra, hátha segít. Maria Holl A fülzúgás csillapítása c. könyvéből is végzem napi rendszerességgel a gyakorlatokat.
Ha kevésbé vagyok stresszes, nem zúg annyira a fülem. Ha jobb oldalamon fekszem, sokkal rosszabb minden. Felerősödik a zúgás.
Ha lehajolok, a vér a fejembe szökik, erősebb a zúgás.
Anno kaptam rá Betaserc-et, egy hónapig kellett szednem, kikészült tőle a gyomrom. Most Bilobillal kísérletezem, szintén fáj tőle a gyomrom.
Elég pánikolós típus vagyok. Sokat rágódom, problémázok, elemzek, latolgatok.
Egyelőre ennyit.

Mindenkinek (ahogy magamnak is) kívánom, hogy elmúljon a fülzúgásunk, mert az őrületbe kerget.

Szeretettel: NL

#250 Noralee hozzászólása: 2011.12.05. 12:12

Szia tundeanna!

Mindenképpen olvasd el és csináld végig.

Nekem is volt mind a kettő. Rettenetes betegségek! Ha az egyensúlyrendszer felborul, az ember megnézheti magát.:(((

Nekem anno a hangos zenehallgatással, melyet tanulás közben műveltem, jelentkezett a fülzúgás, később a BPPV. Azóta nincsenek ilyen dolgok. Sajnos, a stressz előbb-utóbb utat tör magának.

Neked is szép napot.

Szeretettel: Nóri

#249 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.05. 11:58

Szia Nóri!

sikerült elcsípnem a könyvet, állítólag 2 volt a pécsi nagykönyvtárban, de én már csak egyet találtam, pedig reggel mentem.nekiállok, elolvasom.

azért érdekes, hogy állítják:nincs összefügés a bppv és a fülzúgás között, pedig itt a várószobában is többünknek van vagy volt mindkettő.

Szép napot!

#248 Noralee hozzászólása: 2011.12.05. 09:19

Szia tundeanna!

Mindenképpen vedd ki a könyvet és csináld végig. Ne add fel. A végén lévő gyakorlat a leghatásosabb, de ahhoz végig kell csinálni az egész könyvet. Nekem a homeopátiás szerek is beváltak, valahol leírtam az oldalon, hogy miből mennyit kell kúraszerűen beszedni. Ásványokról van szó, melyek segítenek a fülzúgás enyhítésében. Próbáld megnyugtatni Magad, a stressz rossz tanácsadó. Tudom, hogy nehéz, de muszáj. Örülj minden apróságnak. Ha valami nem OK, próbálj meg pozitívan változtatni rajta. Tudom, hogy nem mindenen lehet. Amin nem lehet, azt fogadd el és örülj a mának. Ne foglalkozz állandóan Magaddal és a bajaiddal. Kösd le a figyelmedet. Szeretettel állj dolgokhoz, ne haragudj, ne emészd Magad. A világon nem tudsz változtatni, de Magadon igen és kell is.

Szeretettel: Nóri

#247 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.05. 07:31

szia Nóri!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál.Sajnos már nem kapható a könyv, de a könyvtárban állítólag megvan.Most el is megyek és kiveszem, hátha segít vmit.Már próbálom elfogadni, hogy ez így marad(nem mondom, h megy, de már akarom legalább), ha van vmi esély arra, hogy javulhat, hogy még élhető lesz az életem, ha nem is olyan,mint rég.

a stressz, igen azt én is érzem, hogy nagyon belejátszik.A frontok őrjítőek.

köszönöm és jó egészséget!

#246 Noralee hozzászólása: 2011.12.05. 06:11

Szia tundeanna!

Köszi, igen nagyon jó a könyv. Érdemes végigcsinálni! Az a helyzet, hogy nekem a jobb oldali nyaki erem fele akkora mint a bal oldali és ettől is lehet fülzúgás, de már nem olyan, amitől nem tudtam tulajdonképpen létezni, aludni.

Nagyon sok minden a stressztől van. Most csontkovácshoz járok, mert állandóan fáj a hátam, szédülök. Sokat kell mozogni, sok vizet inni és nem idegeskedni. Hasznos, ha saját magunkkal is beszélgetünk időnként és megnyugtatjuk önmagunkat.

Remélem, hogy Te is mielőbb meggyógyulsz.

Szeretettel: Nóri

#245 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.03. 17:49

Szia Nóri!

nagyon rég nem írtál már ide, de kérdezném:sikerült vmire jutnod a Maria Holl féle könyvvel?

üdv és remélem nálad már minden o.k.

#244 Kiska hozzászólása: 2009.07.13. 19:11

A  90-es évek második felétől nekem is zúg a fúlem. Diab szakorvosom minenfelé küldött, carotis UH, fülész, stb.Mindenféle már itt emlegetett gyógyszert és még egy csomó mást is beszedtem, teljesen eredménytelenül. Végülis egy fülésznő 2 x 10  lidokainos iontoforézis kezelést végeztetett mindkét fülemben. Majd utána azt mondta, hogy reggel este kenjem be a belső fülemet valamilyen hidratáló tiszta arckrémmel. Ezzel sikerült elviselhető szintre csökkenteni a fülzúgást. Ma is megvan, melegfront esetén erősebb, egyébként elviselhető. A carotis ma is ugyanolyan állapotban van, 10 év alatt nem romlott. Rendszeresen mérem a vérnyomásom, de nem találtam összefüggést a fülzúgással.

#243 Urogdine hozzászólása: 2009.03.19. 18:25

én sem tudok kigyógyulni….azt tudom ha sokat pihenek és sokat alszom akkor jobb….most kénytelen vayok mert gerincsérvem is van….

szóval többet kellene vele pihennünk!

az ember nem két lábon járásra termett…a vérkeringésünk is még a négy lábon járásra van beállva…sajnos…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close