Thrombosis

Téma címkék:
2009.02.10. 19:02

2007. decemberében thrombosist kaptam, melyből tüdöembólia lett, hála istennek túléltem. De azóta folyamatosan vannak különböző panaszaim az INR szintem a béka feneke alatt 5 Syncumárral, diétát is betartom, fogytam 23 kg-t de ez sem segitett. ha valakinek hasonló története van kérem irjon, mert szeretnék egy szakdolgozatot összeálltani ebből a témából ( ráadásul eü. dolgozó vagyok). Köszönettel: Éva

#301 zoli10 hozzászólása: 2013.03.19. 16:53

Szia Éva Zoli vagyok!

Ez a tüdőembólia a keresztapámnál alakult ki már nem egyszer és azt szeretném kérdezni hogy ebből ki lehet e gyógyulni és ha nem lehet, akkor mennyi ideje lehet hátra. Nála ezek hirtelen jöttek csak pár hónapja alakult ki az első, abból nagynehezen gyógyulóban volt, nem tudom már hanyadik volt ami tengap keletkezett nála úgy. hogy délelőtt még csak gyomorfekéjjel vitték be a kórházba azután ma hívtak hogy újra kialakult nála a tüdőembólia. Csak ennyit tudok róla. Előre is köszönöm a válaszodat.

#300 gucy hozzászólása: 2009.02.28. 07:27

Szia Berci!
Köszönöm az üzeneted.Szerintem voltam az általad említett vizsgálaton.Hematológián, Fraxiparin injekciót írtak fel, amit naponta 1x kellett a hasamba beadni.Már nem emlékszem mennyi ideig böködtem magamba.Ezt vérvétel követte.Ennek eredménye után mondta a szakorvos, folyamatos kutatások történnek ebben az irányban, mert ez sem adott választ a kérdésemre.
Üdv.

#299 Berci hozzászólása: 2009.02.27. 17:08

Gucy,

Orvosai említették-e a Leiden mutációt? Történtek-e kivizsgálások ebben az irányban? Részletes leírást lehet találni erről a Házipatikán és a LabTestOnline oldalán.

#298 gucy hozzászólása: 2009.02.27. 11:15

Szia!

Nekem 2004-ben, 32 éves koromban volt tüdőembóliám.Veled ellentétben én híztam tíz kilót.

Engem az érdekelne vajon mitől alakult ki.Pécsen kezeltek és nagyon alapos vizsgálatok (UH, CT+jód vénába, hematológia, stb. )után sem tudtak konkrét választ adni.Sőt aggódhatok a lányom miatt ,ugyanis az is elképzelhető,hogy örökölhetett v.mi hajlamot ami miatt jobb, ha kerüli a hormon készítményeket.
Régebben rendszeresen 2 hetente, max. havonta jártam vérvételre.Mára már nyűg a vérvétel.Kb.10 hónapja voltam utoljára a mai nap előtt.2mg-ot szedtem naponta a Syncumar-ból.Mai napi INR eredményem: 1.57.Szerintem nem rossz.Ja, és nem diétázom.
Tudom nem vagyunk egyformák,másképp reagál a szervezetünk dolgokra.Minden jót!Sok sikert a szakdolihoz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close