Az én menieres szindrómám

Téma címkék:
2009.02.25. 19:45

Sziasztok

Röviden: 2003 nyarán, munkából hazafelé, hirtelen rosszullét tört rám a villamoson, ami sajnos nem először fordult elő velem, de addig nem tulajdonitottam neki nagy jelentőséget. Ám ez a “roham” sokkal ijesztőbb volt mint addig.

Forgott velem a világ és halálfélelem lett urrá rajtam. Azt hittem itt a vég. Azonnal orvoshoz mentem aki azt mondta pánik beteg vagyok. Kaptam gyógyszert és azt hittem minden rendben lesz. Talán két hét sem telt el, a roham újra jött, bent a munkahelyen. Iszonyatos forgószédülés, ami nem akart elmúlni, a fejem magától dőlt jobbra és nem birtam megtartani, hányás és ájulás, minden ami ezzel jár. Mentőt kellett hivni hozzám.

Elmondtam  a mentősöknek hogy mi történt  és az előzményeket, persze megemlitve az állitólagos pánik betegségemet is. Persze egyből minden bajom okozója ez lett. A pánik betegség egy annyira jó betegség a mai orvosoknak, mert arra mindent rá lehet fogni. Megtapasztaltam.

Bevitt a mentő a kórház neurológiai osztályára. Kaptam infúziókat és egy hétig bent feküdtem. Eltelt egy kis idő, újra munkába álltam. Aztán megint szédülés, mentő, kórház stb…. és ez igy ismétlődött. Aztán végre rádöbbentek hogy ez már nem pánik hanem valami más. Elkezdődtek a vizsgálatok. CT, koponya MR, átkerültem az amerikai útra, hallásvizsgálat, BAEP vizsgálat, TUBA kezelés, stb…. és végül végül kiderült mi bajom. Meniére syndroma

Én is szedem a Betaserc gyógyszert, de mostanában megint  elég ramaty állapotban vagyok, sokat szédülök megint.

Ki tudna nekem egy jó orvost ajánlani? aki tényleg tudja mi ez a betegség és nem csak beszél össze vissza.:(

Várom a segitségeteket.

Köszönöm

#307 aadrian hozzászólása: 2010.05.30. 13:01

Stugeronnal(Cinnarizin), Zenostiggel(betahisztin), torecannal, daedalonnal, Haloperidol – Richterrel jól kezelhető. Van olyan orvos aki vízhajtót, antibiotikumot, szteriodszármazékokat ír fel rá.

 

#306 szaboibolya hozzászólása: 2009.03.22. 05:23

sziasztok!  Az egeszseg.origo.hu oldalon/ a fül betegségeinél!, találtam egy nagyon jó cikket a szédülésről. Olvassátok el, nagyon jó!

Üdvözlettel:Ibolya

#305 szaboibolya hozzászólása: 2009.03.20. 04:22

Kedves Hencida!

Szerintem többen is tudnánk jó orvost ajánlani, de felesleges. Én hosszú évek óta élek ezzel a betegséggel, pedig még csak 34 éves vagyok. 25 éves voltam amikor nálam is diagnosztizálták a meniere syndrómát. 2 évig kezeletek úgy a betaserc-el, hogy azt sem tudták mi a bajom/de a gyógyszer használt/. Utána a Ferencvárosi Egészségügyi Központ szédülés ambulanciáján /otoneurológiai vizsgálat után/, mondták ki a betegséget.

A neten is utána tudsz nézni, hogy alig tudnak valamit a betegségről, mert nagyon sok minden okozhatja. Olvastam már olyat is, hogy műteni is tudják a fület amitől jobb lehet. Nekem torzulás van a jobb fülemben. Ettől felhalmozódik az egyensúlyozó folyadék, és amíg az szép lassan el nem szivárog addíg tart a szédülés.Ehhez jön még, hogy a nyaki csigolyáim is el vannak kopva. Az én doktornőm nagyon rendes, mert ha rosszul vagyok fejfájás és hányinger ellen szokott olyankor adni vénás injekciót, ami ugyan a szédülésen nem segít, de legalábba mellékhatásain igen.

 

Nagyon sajnálom, hogy te is ilyen beteg vagy. tudomásul kell vennünk, hogy ezzel együtt kell élni, és, hogy bármikor ránk törhet a rosszullét. Minden jót kívánok, erőt és kitartást! Üdvözlettel:szabóibolya

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close