Utazási fóbia

Téma címkék:
2009.02.26. 10:28

1o éve volt epeműtétem, azóta sokat szenvedek a székletemmel. Nagyon hirtelen kell mennem, ami nem is okoz problémát. Az igazi gondom az utazási fóbia, ha valahová mennem kell, gyalog vagy főleg tömegközlekedési eszközzel, csak az jár a fejemben, hogy mi lesz, ha “rámjön”. És persze gyakran “rámjön”. Ha otthon vagyok, nincs sürgős dolgom, eszembe sem jut ez a gond.Hogy lehet ezt legyőzni? Lehet-e valami fiziológiai eltérés a háttérben?

#312 Csuteee hozzászólása: 2012.07.05. 10:16

ez hihetetlen, azt hittem, hogy csak én szenvedek ebben a “betegségben”. nekem már egy éve van, és pszichológushoz is jártam ez miatt, nyugtató teát is ittam, de az se hat. nagyon rossz érzés, hogy nemtudok előre jutni az életben, mert félek a buszozástól, a sétától, a bulikat telljes mértékben kizártam az életemből. nagyon rossz, hogy ha mennem kell valahova akkor úgy tervezem meg az útvonalamt, hogy a közelben legyen wc. nagyon félek hogy soha nem fog ez elmúlni. bár ez az 1év alatt sokat javult, már “elviselhetőbb” de pl.: multkor buszon voltam, és  dugóba kerültünk, és tudtam, hogy ha most rám jön, nem tudok leszállni, és bepánikoltam. alig kaptam levegőt, szakadt rólam a víz, reszkedtem, a szívem hevesen vert, és a sírás kerülgetett.

#311 gor11 hozzászólása: 2009.07.22. 14:54

Szia.

Szeretnék érdeklődni megoldódtak e a problémáid? Mert énis ugyanebben a cipőben járok és nekemis elég kellemetlen hogy mindig wc-t kell keresni, ráadásul edesapám kamionos, és sokszor utazok vele, és ugyanez a szitu, sokszor rámjön.

Ha tud valaki segíteni, megköszönném.

 

goR.

#310 Melissza hozzászólása: 2009.04.05. 06:15

Szia!

 

Én ugyanezt éltem át, kb. 10 éve. Évekig tartott. Közben munkába kellett járni, és nagyon kellemetlen volt, hogy menet közben mindig a WC-t kellett keresni… Ezen kívül alaptalan félelmeim is voltak. Nekem a valeriána és az autogén tréning segített “kijönni” a pánikbetegségből. Az utóbbit nagyon ajánlom! Szakember (pszichológus) segítsével hamar meg lehet tanulni.

#309 Berci hozzászólása: 2009.02.27. 17:04

Az utazástól való félelem mögött szerintem egyértelműen az áll, hogy nehezen tudja kontrollálni a hasmenéseket. Ezt mindenképpen tanácsos lenne kivizsgálni, mert gyakran könnyen orvosolható ok áll mögötte.

Jelezte már ezt a problémát háziorvosának?

#308 zizi hozzászólása: 2009.02.26. 15:45

ez nem szervi hanem idegi  alapon van nállad szerintem, de ehez több infó kellene keresél meg  és lehett rajta sokat segiteni  :)

csabi4@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close