Milyen gyakorlat segíthet a bppv-n?

2009.02.28. 14:20

Végre tudom hogy mitől forog a föld:) Hat éve fordult meg először,ittam egy pohár vizet a következő amire emlékszem hogy a konyha kövén fekszem és fáj a tarkóm,elájultam.  Lefeküdtem és mikor oldalra akartam fordulni na, akkor vége volt a világnak majdnem újra elájultam és nagyon erős hányingerem volt ,ekkor a férjem már hívta az orvost ,hidegrázás szinte beszélni se tudtam annyira reszkettem ,valami sokkot kaphattam ,mentő, sürgősségi, öt óra várakozás vizsgálatok válvonogatás majd úgy döntöttek haza mehetek alacsony a vérnyomásom . Az egész éjszakát végig zokogtam ,nem mertem lefeküdni mozogni 32 éves voltam akkor két gyerekkel szép családdal ,de azt hittem itt a vég.

Másnap a férjem szólt a szomszédban lakó doktornőnek ,ő vitt el az Országos Baleseti Intézetbe, egy hét kivizsgálás MR CT, a vége Vertigó. A tünetek két hét alatt enyhültek Betaserc szedése mellett majd ahogy többet mertem mozogni elmúltak, azóta kétszer volt de nem olyan erősen és magamtól rájöttem ha mozgok akkor ennyhül majd elmúlik. Most amikor ezt a levelet írom ismét forog a világ és egy órával ezelőtt még sirdogáltam, aztán feljöttem a netre és megtaláltam ezt az oldalt és most olvastam el pontosan mi is történik velem és ha jobban nem is vagyok, de legalább tudom hogy van aki érti és tudja mit érzek, és ha minden igaz túl fogom élni:) Van segítség ? Kérlek titeket írjátok meg milyen gyakorlat segíthet!!! Menjek fülészetre vagy felesleges ?

Köszönöm . Nyanya

#320 Urogdine hozzászólása: 2009.03.19. 18:16

Menj a Fül orr gégészeti Klinikára ott kivizsgálnak rendesern. Van olyan hogy otoneurologus aki a hallo és egyensúlyozó idegekkel is foglalkozik. Na ott olyan is van.

 

#319 kkasa hozzászólása: 2009.03.16. 08:13

Pár napja nekem is visszajött egy enyhébb szédelgés reggelente. Újra szedem a Betasercet és próbálom kikísérletezni, hogy hány nap után hagyhatom el. Tegnap este nem vettem be és ma reggel megint rosszabb volt, úgyhogy néhány napig még tartom a kúrát. Remélem nem kell majd “Betasercen élnem”, mint ahogy Ibolya írja.

Lustaságot félretéve újra mennem kellene edzőterembe, hogy ne csak ajánlgassam nektek a mozgásformákat, hanem műveljem is. Jó pár hete abbahagytam a rendszeres mozgást ugyanis, de úgy látszik nem szabad, mert megbosszúlja magát.

#318 szaboibolya hozzászólása: 2009.03.15. 16:44

Kedves Nyanya!

Én is Betasercen élek, már 20 éves korom óta. Most 34 vagyok. Én meniere syndróma miatt, de a tünetetim ugyanazok, mint neked, csak több napig is eltart mire elmúlik. Kitartás, és ne sirdogálj az úgysem segít.Ezzel most már eggyütt kell élni. Én is azt hittem egyedül vagyok, de itt kiderült, hogy többen vagyunk! Jó egészséget kívánok! Üdv:Ibolya

#317 nyanya0407 hozzászólása: 2009.03.06. 07:26

Kedves Károly

Köszönöm a jó tanácsokat,igyekszem megfogadni. Reméltem h egyszer végleg megszabadulok ettől a nyavajától ,de a történeteket olvasva már nem nagyon bízom benne. Nálam most hat év után harmadszor jelentkezett de nem olyan intenzíven mindt először. Most csak akkor szédelgek ha fekszem, de pár nap alatt ez is lassan elmúlik.

Jó egészséget és minden jót !!!!       nyanya

#316 kkasa hozzászólása: 2009.03.05. 20:16

Kedves Nyanya0407!

Ugyan nekem más okból volt a szédülésem (BPPV), de mélységesen átérzem a bizonytalanság érzésed.

Azt én is megerősíthetem, hogy a rendszeres testmozgás segíthet a megelőzésben. Azért is merem ezt a “gyógymódot” bátran ajánlani, mert a torna, mozgás, csak jót tehet amúgy általában is.

Azt, hogy milyen fajta mozgás lehet a legjobb szerintem egyéni ízlés alapján érdemes eldönteni, mert akkor nagyobb az esély, hogy rendszeres és élvezetes lesz a torna. Mindenesetre a kardio jellegű, ugra-bugrás, kocogós dolog lehet a leghasznosabb.

Jó egészséget és kitartást kívánok!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close