Torta helyett a 30-ik szülinapi ajándék egy cukorbetegség

Téma címkék:
2009.04.19. 22:04

Hogy lettem cukorbeteg? Nagy lépésre szántuk el magunkat és gyermeket vállaltunk. A terhességem alatt derült ki, hogy ez az egyébként jórészt örömteli folyamat mással is együtt jár. A heti vércukor kontollok és az inzulin adagolás útvesztőjének végén megszületett a kisfiam. A hathetes kontollon, amit 75 gramm szőlőcukor kiséretében ünnepeltem, minden rendben volt. Ma mégis cukorbetegként nézek szembe a mindennapokkal, immár saját jogon. Na igen, a belgyógyász is megmondta, hogy 33% az esélye, hogy tartósan elmúlik, 33%, hogy azonnal megmarad és szintén ugyanennyi, hogy 5 éven belül cukros leszek. A 30-ik születésnapomra ezt az ajándékot kaptam az élettől.

Mégis, ha a fiamra nézek, úgy érzem, megérte.

Andrea

#377 Kriszta1 hozzászólása: 2010.03.10. 20:21

SZIA!

Kriszta vagyok! Nagyon hasonló az én történtetem a tiédhez. Az én lánykám most másfél éves -én 3 hónappal ezelőttig csak diétáztam….aztán szinte a 31.szülinapomon kezdtem el az inzulint napi 3x. Még nincs túl sok tapasztalatom!!!! Örülnék ha valakivel /valakikkel / tunék tapasztalatot cserélni!

Kriszta

 

 

#376 KerGiz hozzászólása: 2009.04.21. 13:56

Na igen, a terheléses cukorvizsgálattól én is rettegtem, de szerencsére minden rendben volt. Az én kisfiam a HELLP szindrómám miatt született “kalandosan”, de egyáltalán nem bántam a hosszú kórházi tartózkodást, és semmi pénzért nem cserélném el a gyermekes életemet egy gyermektelenért. (Na, azért egy kicsivel több szabadidő néha jó lenne ;-) )

Jó egészséget Neked és a kicsidnek is.

#375 erzso1228 hozzászólása: 2009.04.20. 17:12

Kedves Andrea!

 

Fel a fejjel, sokan nézünk szembe ezzel a szépnek nem mondható betegséggel, de hidd el vannak tőlünk rosszabb helyzetben lévő betegtársak (ágyban fekvők, rákosok) akik nem tudják magukat ellátni. Ahhoz képest mi mindannyian értékes életet tudunk élni, és tudunk GYERMEKET nevelni.

Sokszor nézz szép gyermekedre és jusson eszedbe, hogy ő érte megérte, megéri, és a jövőben is meg fogja érni!

Bármiféle segítségre lenne szükséged – itt talán a többiek nevében is beszélhetek – írj és kis közösségünk segít amiben tud.

Üdvözlettel erzso1228

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close