Életem kis újjászületése

Téma címkék:
2009.04.23. 16:47

Sajnos a 6.X et elhagyva ,jönnek a bajok.   Pár éve  januárban a szemészeten meglepetésszerűen a bal szememen -4.0 lencsét találtak jónak, míg addig kb 20év óta -2 volt a szokásos. Februárban már fejlődtem, – 5.0 volt az optimális. Hát ez már ki sem váltottam, mert biztos voltam benne, hogy nemcsak nálam, hanem a szemészben is ármány van. Elmentem egy szomszéd kórház szemészeti ambulanciájára, ahol megnyugtattak, hogy ez csak egy szürkehályog, és már időpontot is beszéltünk meg. Hogy az élet ne legyen unalmas, már hetekkel előzőleg bejelentkeztem a bőrgyógyőszati klinikán a Mária utcában, mert bal felső karomon egy ismerős barna kis foltocska kezdett a szokásos méretéből fejlődésnek indulni. Ez nem csak nekem nem tetszett, de nekik se, olyannyira, hogy másnapra visszahívtak, és egy osztályra való medikus rajtam bámészkodott. Ennek csúnya neve volt : melanoma malignum. Itt már táviratban beszéltük meg a bevonulást.

Egy csütörtökön vonultam be a szem szürkehályog operációra, persze pénteken megkapta a feleségem, hogy hétfőn vonuljak be a bőrklinikára, ennél szorosabb határidő nincs is. Kedden operálták a karom, minden irányból +1cm kimetszés, kemény munka volt. Mindkét operáció sikerült, az érdekesség az volt hogy két 
hónapon belűl a jobb szemem is elkezdett romlani, olyannyira, hogy szeptember elején már azt is műteni kellett. Azóta szorgalmasan járok a bőrösökhöz kontrollra, eleinte negyedévenként, most váltunk félévre.

hol itt egy asztal?? lekopogom

#389 civilke hozzászólása: 2009.04.23. 19:11

Kedves besi99!

A melanoma miatt – ha rendszeresen jársz ellenőrzésre – nincs okod félelemre! A feleségem már 9 éve játszik ebből a kottából, néha ad egy kis munkát is az orvosoknak: egy-egy kezdődő betolakodót azonnal eltávolítanak a bőréről. Így, ha egyéb kellemetlenség nem jelentkezik (másik betegség) akkor írhatsz még a “Várószobába”, leveledet így kezdve: “…a 7.X-et elhagyva… Sőt…!

Ami a szürkehályogot illeti, az teljesen megszokott, hogy az első szem operálása után 1 évvel meg kell operálni a másik szemet is! Én már túl vagyok rajta! Milyen jó, hogy hoztál egy asztalt amin én is lekopoghatom, szerencsésen! Kellemetlen utóhatásként csak azt tudom megemlíteni, hogy a családi költségvetést nagyon megviselte a műtét, mert 2 dioptriát javult a szemem, és új szemüvegeket kellett csináltatni. Aminek az ára manapság egy vagyon!

Jó egészséget kívánok neked, és azt, hogy mindig legyen lekopogni valód!

Civilke

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close