Az én sztorim – pánikbetegeknek

2009.04.27. 05:34

valójában egy történet leírása egyáltalán nem olyan egyszerű. szembesít, emlékeket idéz (amit szeretnénk a szőnyeg alá söpörni) fájdalmas lehet újra rátekinteni.

kezdjük ott, hogy nem voltam mindig bordi. (bordi=borderline személyiség zavar). Történetem eléggé megdöbbentő is lehet, sok hülyeséget is csináltam az elmúlt években.

Legyek őszinte? Viszont nem szeretném, ha rám ismernének. Miért is? Mert szégyellem, hogy ilyen problémáim voltak/vannak. Mert olyan pályára készülök, amiben esetleg a hátrányomra válhat mindez. Tapasztalatilag inkább előnyös, de szakmai megítélés szempontjából ebben már nem vagyok olyan biztos.

angyal

 

Előzmények

Nehéz lenne azt mondani, hogy normális gyerekkorom volt. Annak nevezhetnénk, ha drága szüleim nem lettek volna végtelenül elfoglalva magukkal meg a hivatásukkal. Immáron 41 éves vagyok. Amire emlékszem, hogy mindig nagyon tudtam szeretni. Ma sem értem… Mindig volt egy-két pótanyuka vagy jelölt. Talán nem mennék bele a részletekbe most.

15 éves koromban férjhez mentem. Ajaj, azt hittem mert lefeküdtem egy fiúval (akibe halálosan szerelmes voltam) már hozzá kell menni. Persze, mindenféle rafinériával értem ezt el. Pokoli 3 hónap volt, némi édességgel megfűszerezve. Mivel vert, nem dolgozott, csajozott (amúgy csak 3 évvel volt idősebb nálam), anyámék elküldték. Azt mondta utóbb magával visz. El is jött értem, de addigra én már mást szerettem.

16 voiltam, amikor újra férjhez mentem. Érdekes, valahogy nem ahhoz, akibe úgy éreztem, hogy szerelmes vagyok. Azért szerettem azt a pasit :)

Terhes lettem tőle. Jaj de vágytam egy kisbabára! Alig vártam, hogy megszülessen. Ha nem lett volna terhességi mérgezésem, talán még jobban élvezem azt a fajta szimbiózist. Alig múltam 17, mikor megszületett a kis-nagy fiam :)  Gyönyörű baba volt. És hatalmas! 59 cm és 3,70 kg. A kórházban tüdőgyulladást kapott, ráhúztunk a hazajövetelig. Majd olyan 2 hónapos volt, amikor is kiderült valami baj van a mozgásával…

Nem tudta emelni a fejét rendesen. Nem fordult oldalra, ha hason hagytuk akár meg is fulladhat. Először voda fordultunk, ahol született. Azt mondták, csak egy kicsit le van szedálódva a kiütéseimre kapott gyógyszertől. Persze nem nyugodtunk bele. Szabadsághegyi gyermekneurológia… Születés körüli oxigénhiány miatti izomhipotonia. (ez izom-gyengeséget jelent kb.) Napi 5X kellett tornáztatni. Nem semmi volt így 17 évesen. Közben levelezőn tanultam a gimiben. Hát ezt az évet bizony halasztani kellett. Terhesség alatt táskákat varrtam otthon, hogy legyen GYES-em.  Még előtte 2 helyen dolgoztam,… mindkettőből kidobtak :( pedig én nagyon igyekeztem. Csak… nagyon-nagyon fiatalka lévén, hiába.

Szóval a babázásból egy állandó kötelesség dolog lett. Azért megérte! Közben 8 hónapos korában a fiacskám nagyon majd többször is belázasodott. Megint abba a kórházba mentünk, ahol született. Antibiotikumok, stb. A vizeletével baj volt. Volt egy olyan eset, amikor majdnem a kezemben halt meg. A láztól görcsöt kapott, fulladt. Jó, hogy apám orvos. Volt aki megmentse.  Sokat volt kórházban. Egy ilyen alkalomkor mivell sírt felképelte az osztályon egy nővér. Mondhatom, 8-9 hónapos babát! Persze azonnal hazahoztuk. Majdnem fél év volt, mire kiderült, az egyik veséje tönkrement, a másik is sérült. Ugyanis sorozatos húgyuti fejlődési rendellenessége volt, szűkületekkel, melyek miatt tágulatok alakultak ki. Majd másfél éves korában megműtötték 2X egymás, kivették az egyik veséjét, a másikon pedig javításokat kellett végrehajtani. Utána, szintén majdnem meghalt… tüdőgyulladást kapott :(  Nagyon rezgett a léc, mert senkit nem engedtek be a kórterembe a gyerekekhez, engem mégis. Azt hiszem veszettül imádkoztam, hogy megmaradjon, meggyógyuljon a fiam. Aki most már 24 éves volt nem régen :) folyt. köv.

#406 leszekvalaki hozzászólása: 2009.06.30. 17:55

Igen, igen

köszönöm a visszajelzéseket.

 

a helyzet a következő:

vizsgáim voltak, és el vagyok havazva (még). de ha kicsit összekaptam magam szeretném folytatni a történetet. nem végleg hagytam el a csapatot, csak időlegesen. de hamarosan folyt. köv.

#405 kig121 hozzászólása: 2009.06.30. 14:21

Várjuk a folytatást…

Remélem nem történt semmi baj Veled.

#404 dombocska hozzászólása: 2009.06.30. 14:19

:( sajnállak

#403 palditta hozzászólása: 2009.06.30. 14:13

Hát ebből tényleg lehetne

#402 Adelka hozzászólása: 2009.06.24. 11:17

Hat en mar 3 ik eve panikos vagyok,es nem konnyu masfel evet ki se tudtam menni a lakasbol,a felelemtol olyan szedulesim voltak,szoval nagyon ronda tudd lenni ez az erzes.elkezdve a szedules,gyomorideg,hanyinger,remeges,hideg es meleg veritek,reszketes,szoval sokszpor gonjdoltam hogy ez a vege, es mai napig se vagyok meggyogyulva sajnos..na de lesz jobb biztos legalabb is remelem, minden jot kivanok neked is es kitartas mindenben ebben az orult vilagban……

#401 kig121 hozzászólása: 2009.05.12. 11:18

Csak a mai nap vettem észre a folytatást. Hát hihetetlen hogy mik nem történtek Veled és a fiaddal. Könyvet kellene kiadnod róla :)

Azért a jó ISten Veled volt a bajban.

#400 leszekvalaki hozzászólása: 2009.05.05. 13:06

Folytattam. most ennyi tellett. AZ én életem… huhuhúúúú… nagyon regényes. az biztos, minden nagyképűség nélkül, nem semmi ember vagyok. mind hülyeségben, mind egyebekben.

Meglehet… nagyon hosszú lesz.

#399 kig121 hozzászólása: 2009.05.05. 12:49

Érdekes amit eddig írtál. Jobb mint egy top sorozat. Már várom a folytatást. Remélem azért jó vége lesz.

 

Egyébként sokakat érdekel attól független, hogy nem reagálnak rá semmit se.

#398 leszekvalaki hozzászólása: 2009.05.05. 12:38

Ez csak a történet eleje. a legesleg eleje. csak nagyon el vagyok havazva, meg azt hittem, a kutyát sem érdekli az én történetem.

#397 kig121 hozzászólása: 2009.05.05. 12:08

Nem semmi életed lehetett. 15 illetve 16 évesen férjhez menni már akkoriban is korainak számított, nem?

Mesélj  a fiadról. Mi volt a baja?

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close