Fülzúgás gyógyítása

Téma címkék:
2009.05.14. 05:49

Sziasztok!

Nagyon rég jártam már ezen az oldalon, amiért elnézéseteket kérem, de elveszítettem munkahelyemet, egyik gond jött a másik után.

Van egy jó hírem is fülzúgásban szenvedő sorstársaimnak. Nekem elmúlt a fülzúgásom kb. 10 hónap intenzív jobb oldali fülzúgás után.

Mivel a sok stressztől voltak állkapocsízületi problémáim is, ami szintén lehet a fülzúgás oka, illetőleg a stressz maga is kiválthatta a fülzúgást, elkezdtem terápiákat keresni. Elvégeztem Maria Holl: A fülzúgás csillapítása c. könyv összes gyakorlatát hónapokon keresztül. Végig kell az egészet csinálni, gyakorolni, de nekem a legjobban az utolsó fejezet gyakorlata segített csillapítani fülzúgásomat. Azt hittem, ennek az időszaknak sosem lesz vége, de már vége!

A másik gyógymód, amit még mindig alkalmazok: a homeopátia.

4 féle Schüssler-sót szedek. Minden nap másikat. Nevezetesen: 1. nap 3*1 Calcium Fluoratum D-12, 2. nap 3*1 Calcium Phosphoricum D-12, 3. nap 3*1 Kalium Phosphoricum D-12, 4. nap 3*1 Magnesium Phosphoricum D-6 – és ez így ismétlődik, míg el nem fogy a 80 db mindegyik szerből. Én kb. a felénél tartok, de már nem zúg a fülem. Valami halk morajlás még talán van, de remekül vagyok.

Remélem, tudtam segíteni Nektek, akik szintén ebben szenvedtek. Egyébként én tanácsot homeopátiás orvosoktól kértem. Van egy nagyon jó telefonszám ez ügyben, amit az Elixir újságban találtam. Felhívhatjátok, és elmondhatjátok panaszaitokat, ott tudnak tanácsot adni, hogy mit szedjetek. A telefonszám a következő: 06-70-376-0606. Ha jól tudom, reggel 9-től délután 5-ig lehet ide telefonálni.

Még egy nagyon fontos dolog: próbáljatok pozitívan gondolkodni, ne féljetek, hiszen a félelemtől egyre jobban zúg a fül.

Én elkezdtem önmagamat keresni, elfogadni, stresszt oldani, ami szintén segített.

Tudom még ajánlani antioxidáns szerek szedését is, pl. Flavint.

 

Mindenkinek jobbulást kívánok.

Üdvözlettel: NL

 

 

 

 

#29710 huber hozzászólása: 2021.07.27. 20:43

Sziasztok!
Jár még erre valaki, elég régiek a bejegyzések, ha igen lenne egy pár kérdésem. Köszönettel : HJ

#445 Edina2014 hozzászólása: 2014.03.03. 13:22

Most egész miskolcon szinte minden könyvesboltot felkerestem mert Miskolci vagyok , és nincs nemlehet kapni a könyvet :( ,szépen kérek valakit akinek van ilyen könyve ,töltse fel nagyon megköszönném ,vagy úgy is jó nekem ha letudja valaki fénymásolni és kifizetem .tel számom 306245910 köszönöm :)

 

#25696 holleanyo hozzászólása: 2017.11.27. 22:46

Hahóóóó,
ha valaki idetéved és még olvassa ezt a fórumot,
itt egy link a könyvpdf formában feltöltve,
remélem működik!
Szeretettel küldöm mindnekinek, akinek szüksége van rá, és kívánom, hogy találja meg a gyógyulása útját.

https://onedrive.live.com/?authkey=%21ABFUBAXw4b1hfKc&cid=593FA492537E2150&id=593FA492537E2150%211513&parId=593FA492537E2150%211512&o=OneUp

#444 Edina2014 hozzászólása: 2014.03.03. 08:10

Szia N.L nagyon megörültem mikor olvastam hogy meggyógyultál a fülzúgásból ,végre valaki aki meggyógyult !Szeretnék sokmindent tőled kérdezni én is nagyon szeretnék kigyógyulni már most 3 hónapja lesz hogy zúg a fülem és nekem is mindenféle vizsgálat volt ,és arra jotottam hogy nekem is a stressz miatt történhetett.Szeretnék veled beszélni telefonon ha lehet ,megírnád a telefonszámod ? vagy esetleg a facebookon megkereslek ha leírod a teljes neved …ha esetleg több olyan név is van akkor hogy milyen képet keressek valami ismertetőt .Előre is köszike Edina :)

#443 kittiKA hozzászólása: 2014.02.06. 09:17

SZiasztok! Én beszereztem a könyvet és be fogom scannelni vagy befényképezem és felteszem valahová ahol ingyenesen elérhető lesz. Igyekszem és írok amint megvan :)

Üdv: K

#442 Noralee hozzászólása: 2014.01.30. 11:25

Kedves Ildikó!

Sajnos csak ismételni tudom az előző hozzászólásaimat a könyvvel kapcsolatban. Ha máshol nem, könyvtárban biztos, megtalálod, de szerintem van máshol is.

Jobbulást! NL

#441 babba hozzászólása: 2014.01.30. 09:57

Kedves NL!

Keresem a könyvet, de sehol nem lehet kapni.

Esetleg tudnál segíteni, vagy valahová feltölteni, ha időd engedi?

Úgy látom, több mindenkinek lenne szüksége rá. :)

Hálásan köszönöm!

Ildikó

#440 Noralee hozzászólása: 2014.01.14. 10:29

Kedves KittiKA! A neten több helyen is láttam, hogy hirdetik a könyvet. Pl. Libri, antikváriumok. Próbálj keresgélni, hátha ráakadsz. A gyakorlatokat nem tudom leírni, mert az egész könyv erről szól. A lényeg, hogy belégzéssel, lassú kilégzéssel próbáld meg a fejben felgyülemlett energiákat a hasad, majd a föld irányába terelni. A fülzúgás, szédülés sokszor azért alakul ki, mert felhalmozódik a fejben az energia, mely lehet stressztől, aggódástól, szorongástól stb. Erre remek megoldás még a jóga is. Kerüld a feszültséget a saját érdekedben, illetőleg próbálj meg humorral, vidámsággal oldani a fülzúgás elviselhetetlenségén. Remélem, tudtam némiképp segíteni. Jobbulást, kitartást kívánok. Üdv. NL

#439 kittiKA hozzászólása: 2014.01.13. 19:11

Szia! Lehet hogy már nem fogod olvasni ezt a hozzászólást, de egy próbát megér. Szóval nem tudom beszerezni a könyvet amiről írtál. Esetleg nem tudnád leírni a gyakorlatokat a fülzúgás ” ellen” ? 
Nagyon szépen köszönöm :)
üdv: K

#438 Noralee hozzászólása: 2012.08.11. 17:23

Szia csabika10!

Mitől zúg a füled? Nem hallgattál sok zenét vagy sokat tanultál, esetleg keveset pihentél? Még nagyon fiatal vagy, meszesedésről az esetedben nem lehet szó. Én azt javaslom menj el a fül-orr-gégészetre vagy a háziorvosodhoz első körben.  És nyugi, nem lehet nagy baj. A szüleiddel beszéltél már erről?

Üdv. NL

 

#437 csabika10 hozzászólása: 2012.08.11. 10:30

Szijasztok en 16 eves vagyok es nagyon zug a fejembe mar 1 hete mit csinaljak? :///

#436 Noralee hozzászólása: 2012.05.17. 10:55

Kedves Samuka!

Teljesen egyetértek Veled. Örülök, hogy Te is értékeled az életet. Csodálatos helyen laksz. Ez a pánikbetegség téma valamilyen civilizációs ártalom lehet. Most annyira örülök, hogy tevékeny vagyok, pozitív a hangulatom és nem kell egész nap azon görcsölnöm, hogy hogyan bírom ki a napot, egyáltalán hogyan induljak el reggel otthonról. Sajnos, én sem vagyok koránkelő, bár minden nap hajnalban kelek és megyek dolgozni, ezért muszáj időben lefeküdnöm. Gratulálok a családodhoz és jó egészséget kívánok Mindenkinek. A főzés jó ötlet, addig sem figyel az ember önmagára és a gondjaira-bajaira.:))) Üdvözlettel: NL

 

Samuka
#435 Samuka hozzászólása: 2012.05.17. 08:49

Csak így tovább NL! :)

Én nagyon szép helyen élek, – a Nagykevély közelében. Ma jöttem haza az SZTK-ból és én is hálát adtam jó sorsomnak. Sütött a nap és végigszaladtam az életem. Minden bajjal, problémával együtt egy csoda, hogy élünk. Régi-régi családi, hitbéli szokás, és már a nagyanyám is úgy indult útra, csukta be maga mögött az ajtót, hogy “Jézus segíts!”

Amikor a környéken sétálok, feltöltődöm. A mezőn látom a kis állatokat, gyíkokat, madarakat. Milyen nehéz lehet nekik. Nincs meleg otthonuk és állandó veszélyben élnek. Mégsem pánikbetegek. :)

Az életmódváltás nehéz, de sikereket hoz. A finom ételfőzés engem is megbizserget, mert már évek óta egy öregotthonból hozom a kaját minden nap és nem valami jó. Kényelmes, mert a páromnak és az anyukámnak délben ennie kell, – de nagyon hiányzik a főztöm.  A kényelmemet nehezen adom fel. Későnfekvő vagyok, így a koránkeléssel van problémám.

Azért lehet, hogy az ebédhozatal mellett, hétvégére bevásárolok és főzök egy finom húslevest, és csirkepörit nokedlival, savanyúsággal. :) Nem kis feladat, mert akkor a gyerekeimet és az unokáimat is beleszámolom. :D

#434 Noralee hozzászólása: 2012.05.17. 05:21

Kedves Samuka!

Hát igen, sok mindenen mentem már át. Nos, akkor megvan, hogy honnan erednek a félelmeid. Nem lehetett egyszerű így vezetni.

Most  szerencsére elég feldobott vagyok. Meg kellett tanulnom megismerni és kezelni önmagam, másképp nem megy. A félelmekkel szembe kell nézni (ami sokszor iszonyú nehéz), és nem mindig ezekre gondolni, mert akkor egyre rosszabb. Próbálom a jó dolgokat nézni. Örülök, ha süt a nap, főzök egy finom ételt stb. Most életmódváltásban vagyok, próbálok egészségesebben táplálkozni (több zöldség, gyümölcs) és jóval többet mozogni, hiszen az is állóképességet ad és segít legyőzni a bajokat.

Legyél kitartó és jó egészséget kívánok. Sok minden rajtunk is múlik!!!

Samuka
#433 Samuka hozzászólása: 2012.05.16. 13:10

Kedves NL! Betegségből lediplomázhatnál. :) Te is nagyon jól kezeled már.

Ha belegondolok panaszaim születésére, valóban voltak történések. Pl.egy erdélyi hosszú autókiránduláson férjem a volán mellett, menet közben bekómált egy pillanatra. Akkor derült ki, hogy cukros. Előtte nem volt figyelmeztető tünete. Szerencsére nem jött szembe autó és egy blikkflanggal, csak az útpadkára hajtott és elkerültük az árkot. Át kellett vennem a vezetést az én gyakorlatlanságommal és szürkevakságommal. Délután 2-től éjjel 1-ig vezettem egyfolytában, amig hazaértünk. Remegett a kezem lábam.

#432 Noralee hozzászólása: 2012.05.16. 12:26

Kedves Samuka!

Teljesen megértelek, nekem is vannak ilyen problémáim, főleg buszon, autóban, de akkor sem szállok le, ha már egyszer felültem. Sokszor nagyon nehéz volt. Volt, hogy menetközben olyan szívdobogást kaptam, de próbáltam pszichológusom tanácsára nyugodtan lélegezni. A végén már egyre jobban kezeltem a helyzetet, ugyanis a félelem, elkerülés, csak további félelmet és elkerülést szül. Le kell győznünk a magunkban lévő nehézségeket. Valahogy arra jöttem rá, hogy a testi tünetek nem véletlenek, mindig van mögöttük lelki-pszichés történés. Valakinek röhejesek a panaszaink. Nos, nyilván azok az emberek másképp reagálnak a lelki síkokban történt negatív eseményekre is. És akkor itt vannak még az agyi ingerületátvivő anyagok szerepe is. Némelyikünkben ezek sem működnek megfelelően, ami generálhat kellemetlen tüneteket is.

Üdv. NL

Samuka
#431 Samuka hozzászólása: 2012.05.16. 11:51

Kedves NL! Tényleg együtt jár más tünetekkel is a fülzúgás. Nálam is évek óta, amit nemigen tudatosítok. Pl.pánikszerű félelem autózás közben utasként, nem szívesen idnulok el otthonról akkor sem, ha én vezetek, kerülöm az alsó rakpartot és egyáltalán a városi közlekedést stb.

 

#430 Noralee hozzászólása: 2012.05.16. 09:06

Kedves vesztifilm!

Örülök, ha segíthettem. Így van, jobbulást, jó egészséget Mindenkinek.

Üdv. NL

 

#429 vesztifilm hozzászólása: 2012.05.16. 08:59

Kedves NL!

Köszönöm az újabb infókat, az egyik lehet, hogy beválik! :)

Mindenkinek jobbulást kívánok!

Üdvözlettel: vesztifilm

#428 Noralee hozzászólása: 2012.05.16. 05:23

Kedves Samuka!

Köszönöm, hogy írtál. Én is örülök Mindenkinek, aki meggyógyul, de ezért nekünk is tennünk kell. Néhány ezer forint maximum, pontosan már nem emlékszem. Észrevettem, hogy a stressz felerősíti a tüneteket. Én is ismét nehéz időszakon vagyok túl: generalizált szorongás, pánik, depresszió, fülzúgás, forgó szédülés stb. Pszichológushoz is járok, aki sokat segít, de ez ismét csak pénz. Voltak napok, mikor fel sem tudtam szinte kelni az ágyból, állandóan féltem, szédültem, rosszul voltam. Homeopátiához és orbáncfűhöz fordultam + vitaminokat is szedek, semmi kemény gyógyszer, ugyanis nehéz róluk lejönni. Ha mi belül nem változunk, megmarad a betegség is. Többet mozgok, megnézem, mit eszem (persze a pénztárcám szerint, én sem vagyok eleresztve ilyen téren), de sajnos áldozat nélkül nincs haszon. Most már tudom, hogy az egészség a legnagyobb kincs. Valahol az is ott van a tudatomban, hogy sajnos sokszor mi magunkat betegítjük meg. Ha az energiaszintünk nem megfelelő, akkor is lehet egy csomó probléma, betegség.

Üdvözlettel, jobbulást kívánva: NL

Samuka
#427 Samuka hozzászólása: 2012.05.15. 21:09

Kedves NL! Végre valakinek jobbulás állt be. Örülök neked. :)

Igen. Neki kell állnunk saját magunk gyógyításának. Kicsit munkás ezeket a dolgokat beszerezni és alkalmazni, de el kell kezdeni.

Meg tudnád írni, hogy ezek a dolgok a 10 hónap alatt kb.mennyibe kerültek neked?

Ez nagyon nem mellékes, sajnos.

#426 Noralee hozzászólása: 2012.05.15. 10:29

Kedves vesztifilm!

Könyvtárakban biztos, hogy megtalálod. Antikváriumokban is érdemes megpróbálni.

Még néhány link:

http://konyvar.hu/maria-holl/a-fulzugas-csillapitasa-megelozes-kimeletes-es-tartos-gyogyulas/

http://konyvar.hu/szerzo-nelkul/a-fulzugas-csillapitasa-megelozes-kimeletes-es-tartos-gyogyulas/

http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-fulzugas-csillapitasa&ID=274046

http://konyv-ujsag.zsibvasar.hu/egeszseg-eletmod/termeszetgyogyaszat/maria-holl-a-fulzugas-csillapitasa-4110032.html

http://hunteka.lib.sote.hu/index.jsp;jsessionid=8ED3C0119560C365391A89D33CFB92AC?from_page=details&page=details&dbname=database&bib1id=4&bib1field=0&term=204324

http://www.prosperod.hu/katalogus/konyvek/a-fulzugas-csillapitasa-megelozes-kimeletes-es-tartos-gyogyulas-ongyogyitas-utjan-maria-holl-isbn-9789639493209.html

http://www.hobbylibri.ro/product.php?id_product=11351

Még egy ötletem van: dr. Szirmai Ágnes otoneurológus foglalkozik többek között BPPV-vel és fülzúgással is. Esetleg vele is felvehetnéd a kapcsolatot.

mail: szirmai.agnes@med.semmelweis-univ.hu.

Nehogy félreértsd, nem lerázni akarlak, csak valahogy segíteni, ahogy egyelőre tudok.

Szerintem meg lehet szerezni, csak elég nehezen. Ne haragudj, nem ígérem, hogy le tudom másolni vagy szkennelni, mert egyelőre meg sem találtam. Esetleg kérdezd meg itt a Fórumon a többi beteget is, hátha el tudják Neked valahogy juttatni vagy tudnak más alternatív forrást is.

Üdv. NL

#425 vesztifilm hozzászólása: 2012.05.15. 08:51

Mindenhol néztem már a könyvet, internetes oldalon és könyvesboltokban is, de mindenhol (librinél is) jelzik, h egyik könyvesboltukban sem lehet kapni… Ha mégis megtalálnád a könyvet, én azért örülnék a dolognak – pénzt sztem nem csinálnál belőle, hiszen csak a posta költséget meg a fénymásolás díját küldeném… Még könyvtárban megnézem, az jó tipp.

Köszönöm a linkeket!

Üdv, vesztifilm

#424 Noralee hozzászólása: 2012.05.15. 08:23

Kedves vesztifilm!

A neten én még elég sok helyen láttam a könyvből. Ajánlok egy linket: http://www.libri.hu/konyv/a-fulzugas-csillapitasa.html, ahol most is kapható (remélem, nem veszitek reklámnak). A google-ba beütve még számos helyet kiad, ahol van. Esetleg még könyvtárakban is meg tudod nézni. Nekem is megvan valahol, de passz, hová tettem. Amúgy sem szeretnék más betegségéből pénzt csinálni (nem ilyen vagyok). Sajnos, most nekem is visszatért a fülzúgásom (ez összefügghet a stressz-szel, a fülben a levegő leszűkített áramlásával, a vérkeringéssel, vérnyomással stb.).

Ajánlok még terápiákat, amiket szintén a neten találtam:

http://mikrokeringesjavitas.hu/fulzugas-hatekony-kezelese-fizikai-erterapiaval/

http://www.tinnitool.hu/hangterapia.htm

Remélem, tudtam segíteni.

Üdv. NL

#423 vesztifilm hozzászólása: 2012.05.15. 07:32

Kedves Noralee!

Édesanyámnak is fülzúgása van, és mellette még egyéb egészségügyi dolgok is, úh nagyon fontos lenne, hogy ezt a könyvet megszerezzem neki, de sajnos most sehol nem lehet kapni. Érdeklődnék, hogy esetleg fénymásolva/scannelve el tudnád-e küldeni nekem. Természetesen kifizetem az árát!

Előre is köszönöm segítséged!

#422 neanita hozzászólása: 2012.01.09. 13:15

Köszönöm szépen a választ. Azt hiszem addig amíg ilyen stresszes az életem (munkahely, kisgyermek, háztartás stb.) Bármit szedek is be nem fog javulni.

#421 Noralee hozzászólása: 2012.01.09. 12:55

Kedves neanita!

Én 2009-ben szedtem a Schüssler-sókat, amikor megírtam a történetemet. Mindenből egy-egy üvegcsével szedtem be abban az adagolásban, amit a történetemben megírtam. Az a helyzet, hogy nekem a jobb fülem zúg, ott a nyaki erem is feleakkora mint a bal oldalamon. Ha nagyon nagy a csend, akkor szoktam hallani a pulzáló fülzúgást és akkor erősödik, ha stresszes vagyok. A fülzúgás csillapítása című könyvet is szerezd meg (könyvtárakban még biztosan van) és csináld végig a gyakorlatokat a sók mellé. Próbálj nyugodt maradni. Véleményem szerint ez a fülzúgás a zajos, létbizonytalansággal telített világnak a velejárója. Egyénenként függ, hogy ki hogy tudja kezelni.

Remélem, tudtam segíteni.

Jobbulást kívánok, üdv. Noralee

 

 

#420 neanita hozzászólása: 2012.01.09. 12:14

Kedves NL! 35 éves vagyok és 2011 március óta szenvedek bal oldali fűlzúgástól. Antubiotikumokat szedtem, fájt a fülem és az arcom aztán idő után a fejem is. Elmentem fülészhez ott nem találtak semmit. Azt mondták ez neurológiai próbléma. Jött a neorológus gyógyszereket szedtem amik csak a tüneteimen enyhítettek. Koponya MR eredmény negatív, belső fül MR eredmény negatív. Nyaki ultrahang eredmény negatív. Most természetgyógyászhoz járok. A neurológiai gyógyszereket abbahagytam októberben mert nem használt semmit sőt csak ártott. Most egész jól érzem magam. Bár a fülem még mindig zúg. Olvastam az álltalad írt Schüssler-sókról. Mennyi ideje szeded őket?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close