BPPV

Téma címkék:
2009.06.22. 19:44

Sziasztok kedves sorstársak!

Nagyon örülök hogy találtam egy ilyen közösségi oldalt és látom, hogy nem vagyok egyedül BPPV-betegségemmel. Vagyis nem is betegség csak egy állapot az orvosom szerint. Sajnos velem is forgott-forog a világ ugy kb fél évente. Én már 10 éve nem alszom a bal oldalamon mert ha arra fordulok jön a rossz érzés, a szédülés. Nekem is az Eppley manővert kell ilyenkor csinálnom. Akkor egy kicsit jobb, de az utánna jövő bizonytalanság érzés bizony napokig is eltart. És nem tudom ti hogy vagytok vele, de azóta ha bemegyek pl. a vásárcsarnokba vagy ahol sok ember van olyan rossz érzés fog el, elönt a melegség és ugy érzem hogy ki kell mennem. A másik pedig a nap, a meleg, nem bírom a meleget pedig azelőtt nap imádó voltam. Rossz mert félek bárhova is elmenni, elutazni mert félek hogy tuti hogy akkor fog elkapni. Én is csak bízom benne hogy egyszer talán elmúlik, még ha hiú ábránd is.

Mindenkinek jobbulást és szédülés mentes holnapot! Sziasztok

#554 SKU01 hozzászólása: 2009.08.27. 12:18

Sziasztok!

Az én történetem elég hosszúra nyúlik vissza. Kb. 15 évvel ezelőtt kezdődött egy éjszakán, mikor az általatok ‘jól ismert’ forgó szédülésre ébredtem. Az óta legálább 50-szer előfordult hol éjszaka, hol nappal. Ha éjszaka jött, akkor ha visszaaludtam, reggelre elmúlt. Hányingerem nem volt. Ha reggel, vagy nappal jött, akkor viszont úgy zajlott le, hogy felkeltem, ami az elő 2-3 percben nagyon rossz volt, de utána, ha nem mozgattam a fejemet fel-le, nem hajoltam előre vagy hátra, akkor még dolgozni is tudtam. Kb. 8 óra múlva, ha provokáltam fejmozdítással, akkor már nem szédültem. Ez volt a ‘szokásos’ menete.  A legutóbbi alkalommal szintén éjszaka kezdődőtt, de nem múlt el reggelre, s egész délelőtt hányingerem volt és egyszer hánytam is. Érdekes, hogy csak kb. 2 és fél órán át volt hányingerem, de maga a szédülés egész nap tarott. A BPPV-ről előtte még csak nem is hallotam, így az elmúlt 15 évben úgy éltem, hogy fogalmam sem volt, hogy  mi a bajom. A Menier-től féltem nagyon, de a Szirmai doktornő azt írta, hogy tuti nem az, hanem BPPV-m van. Nekem nagyon változatos időpontokban jelentkezett, volt, hogy egy hónap múlva, de olyan is, hogy 5-6 hónap, sőt olyan is hogy 1-1,5 év szünet is volt. Egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet, hogy én magamnak nem tudom kiváltani, de egyszer csak jön magától. Egy kedves fül-orr-gégész doktornőnek elmeséltem és azt mondta, hogy ez egy életen át elkísére, bár az Epley manőver szokott segíteni, de erre nincs garancia.

 

 

#553 pircsi hozzászólása: 2009.08.15. 18:39

kedves Zsupi!

Nekem is BPPV betegségem volt és Bpesten Dr Szirmai Ágnes docensnönek köszönhetem. hogy reméllem meggyógyultam. Ird be a google keresőbe a nevét és megtalálod az ö honlapját, ahová a páciensek segítséget kérnek tölle, és ott bár melyik beteg válaszolására meg adja az elérhetöségét.  Mi elöbbi javulást kivánok, és az ö általa kidolgozott eppler- manöver tornával kilehet gyógyulni, én is naponta 3- alkalommal elvégzem ami 5 percet jelent. Üdvözlettel: Piroska.

#552 zsupi1 hozzászólása: 2009.06.30. 13:07

szia magdi!

A kig121 nagyon jo videon bemutetott tornát tett fel.Nézd meg,és ezt csináld .

szia zsupi1

#551 dika hozzászólása: 2009.06.29. 06:42

Kedves zsupi, köszi a választ igazából nem vizsgáltattam ki magam mostanában, de régen voltam, akkor még szerintem nem volt ennek a betegségnek neve. Megírom az email címem és köszönöm a válaszod. idgam56@freemail.hu.

#550 zsupi1 hozzászólása: 2009.06.28. 18:39

szia Magdi!

Bocsi de csak most olvastam a leveled.

Nekem a dokim mutatta meg az Eppley manővert,ha küldesz egy emai-címet elküldöm neked a tornát, mert van róla egy rövid kis video, hogy mit kell csinálni pesze ha neked is BPPV-d van.

szia

#549 dika hozzászólása: 2009.06.23. 20:04

Szia, örülük, hogy vgre én is olvashattam erről, nekem is szokott lenni, ha balra fordulok hirtelen, vagy talán nem is hirtelen nem tudom, mitől jön elő. Nekem nem jó, ha lefekszem, hanem inkább menni kell, addig míg el nem múlik, /pár perc/. Lenne egy kérdésem, mi az Eppley manőver, amit csinálsz, amikor előjön, mert én még ezt nem is hallottam. Várom a válaszod, köszi Magdi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close