Nekem is BPPV lenne?

Téma címkék:
2009.07.23. 20:01

Sziasztok .Eddig azt hittem, hogy csak én küzdök ezzel, az orvosok legtöbbje szerint kitalált betegséggel. Múlt év novemberében hajnalban arra ébredtem, hogy szinte nem látok, annyira forog velem minden. Azonnal pokoli hányinger jelentkezett, és hánytam is folyamatosan a semmit, mert a gyomrom üres volt. A wc-re csak segitséggel tudtam kimenni. Azonnal erős halálfélelmem lett, hiszen ilyen még nem fordult elő velem. 44 éves nő vagyok. Először azt gondoltam, hogy valami mérgezés, mert előző nap rántott tintahalat ettem. A rohammentő 15 perc alatt kint volt. Közben a vérnyomásom is 190/100 lett. Azonnal a stroke osztályra szállitottak, ahol sürgősségi CT készült, ami agyvérzést nem mutatott, szóval negativ lett.3 napig teljes járásképtelen voltam, az iszonyu szédülés miatt. Közben kiderült, hogy a cukrom, koleszterinem is magasabb. Nootropilos infuzióra annyira javultam, hogy a negyedik nap ki tudtam menni a wc-re. Az osztályvezető főorvos szerint vertebrobasiláris syndromám van, vagyis a kopott, meszes nyaki csigolyám miatt nem kap elég vért az agyam. 14 féle különböző gyógyszert kaptam. Készült nyaki rtg, koponya MR ( negativ) BAEP vizsgálat stb. Azóta is folyamatosan szédülök. 24 kilót fogytam, ami éppen nem ártott, mert mostmár a cukrom, koleszterinem rendeződött, legalább vagy 3 féle gyógyszert kiiktattam. Most már ” csak” Betasercet, Nootropilt, Adexort és Frontint szedek.November óta háromszor voltam kórházban, mindig Nootropilos infuziót kapok, ami enyhiti, de meg nem szünteti a szédülést. A másik ideggyógyász szerint ez labirintitis, vagyis az egyensulyszerv gyulladása. Jóindulatu betegség. Mondjuk, ha ez a jóindulat, akkor mi lehet a rossz? November óta folyamatosan szédülök,mintha részeg lennék. Bal oldalra nem tudok fordulni, lassan felfekvésem van, mert éjszaka meg nem mozdulok, hogy nehogy jöjjön a rettenet.Néha alapvető dolgokat nem tudok elrendezni a szédüléstől, mint például cipőfüző bekötése, függöny elhuzás, magas polcról levenni valamit. Beszükült az életterem, állandóan rettegek, hogy nehogy jöjjön megint a roham.

Két napja találtam rá a BPPV betegség fogalmára, és szerintem nekem is az van. Azóta intenziven uszok, tekergetem a nyakam, szóval nem kimélem magam. A 8 hónap leforgása alatt 15 orvos látott. A fele nem is hallott erről a betegségről, a másik fele pedig félvállról veszi, és hisztis nők betegségének tartja. Szerencsére a családom nem igy gondolja, maximálisan mellettem állnak és együtt keressük a megoldást a betegségemre. Nem találom a neten azt a speciális tornagyakorlat sort , amit a BPPV betegnek kell csinálnia. Ha valakinek meg van, akkor örülnék, ha közölné a letöltési helyet.Idegileg teljesen tönkretett ez a betegség. Azelőtt egy életvidám, nevetős nő voltam, most meg egy begubozó ideges, rettegő, siró nő. Szeretném visszakapni a régi önmagam. Remélem ez a torna segit. Igaz csak két napja kezdtem az uszást, de utána jobb. Reggel van egy-két óra, amikor enyhe a szédülés, de az esti vacsora mindig elmarad, mert akkora már olyan erős a hányingerem, hogy nem megy le kaja. Most már szeretnék megállni a fogyással, mert 170 cm és 70 kiló vagyok.

Ha valaki sikeresen kijött ebből a bajból, akkor irja le, mert a többiek  biztos erőt meritenek belőle. Mindenkinek gyógyulást kivánok.

#591 kekcsillag9 hozzászólása: 2009.07.30. 23:09

Kedves Judith és Károly. Köszönöm a hozzászólást, a biztató sorokat. Folytatom az uszást és gyötröm a bal oldalamat is. Ugy veszem észre használ.Most már napközben vannak percek, néha talán fél-egy óra is , amikor nem szédülök.Megnéztem az Epley-manővert , hát azt még nem mertem kipróbálni.A vizben csinálom a nyaktekergetést. Jobb lett a kedvem is. Mostmár jöhet az agykontroll, a pozitiv gondolkodás, a mozgással karöltve. Eddig nehéz volt, mert el se akartam hinni 8 hónap szédülés után, hogy ez egy jóindulatu betegség és vannak sorstársaim is, nem én találom ki a problémát. A férjem előlépett személyi edzőnek és pontosan felügyeli az uszásomat. Mindenkinek ajánlom az uszást.Jobbulást és erőt kivánok a betegség legyüréséhez.

#590 judith hozzászólása: 2009.07.26. 18:42

T. Kekcsillag!

A fent leírtakat olvasva, ez olyan mintha én írtam volna. Sajnos én is nagyon régóta szenvedek ebben a betegségben. Elmúlik, aztán időközönként ismét visszajön. Most éppen megint nagyon érzem. Én is a baloldallal küzdöm. Csak tanácsolni tudom, hogy erőltest a fejmozgatását és ne aludj csak az egyik oldaladon mert, akkor a másik oldal legyengül és az nem lesz jó. Erőltetni kell, sajnos nem könnyű. Együtt érzek veled, de ne ad fel. Jobbulást kívánok!

Judit

#589 kkasa hozzászólása: 2009.07.24. 07:17

Tisztelt Kekcsillag!

Nálad úgy tűnik többféle probléma is jelentkezett, de köztük vannak azok a jelek is amivel mi bppv-sek találkoztunk. Természetesen orvosi diagnózisról a részemről szó sem lehet, de valószínűleg nem árthat ha próbát teszel a tornamozdulatokkal.

Ennél a kérdésnél az egyik lentebbi hozzászólás leírással és videós bemutatóval is szolgál: http://www.varoszoba.hu/show/2009/06/28/labyrint_torna

A felsorolt gyógyszereid között ott van a Betaserc is amit magam is kaptam amikor ezt a betegséget diagnosztizálták nálam. Nagyon remélem, hogy ennek szedése, a torna és az úszás meghozza a várt eredményt és enyhülni fog a szédülésed.

Jobbulást! Károly

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close