Félelem az élettől avagy pánik az egész élet

Téma címkék:
2009.07.28. 16:15

Most 25 évesek vagyok kb.egy éve szenvedem pánik betegségben.Hosszas vivodás után jutottam el orvoshoz.Ahol apodepint és xanaxot írtak fel,ezután a tünetek lényegesen csökkentek de nem múltak el.Most egy évvel később,már nem szedek semmilyen gyógyszer viszont az életem ismét rémálomá vált.Nem tudom hogy mit tegyek mert a napi 4-5 pánikroham lehetetlené teszi az életem.Azt szeretném kérdezni,hogy a házi orvos tudd-e nekem segítséget nyújtani,vagy ismét szakorvoshoz kell fordulnom?Illetve milyen gyógymodokat tudnának nekem javasolni,melyek csökkenthetnék a rohamok számát?Köszönöm szépen a segítséget!

#594 borbala hozzászólása: 2009.07.29. 16:44

Én úgy tudom (és magamon is tapasztaltam), hogy hosszútávon a pánikbetegség igenis okozhat testi tüneteket, és maradandó vátozásokat is, például a memóriában és a szívműködésben. Ennek érdemes lenne utánaolvasni valahol, bár inkább azt mondanám, hogy ne olvass utána Julcsi, hamem indulj el a gyógyulás útján mihamarabb és akkor a fentiekre már nem is kell majd gondolnod!

üdv

Bori

 

#593 rabbi hozzászólása: 2009.07.29. 15:38

Kedves Julcsi!A panik betegseg kivalloan kezelheto-tapasztalataim szerint-pszichoterapiaval.(Kozvetlen kornyezetemben pszichodrama,es mas esetekben egyeni terapia segitett.)Az on nyavajaja olyan utalatos valami,amitol jo megszabadulni,de ha nem var a megoldasra sokaig,maradando egeszsegkarosodast nem okoz.Ne habozzon a segitsegkeressel!

#592 borbala hozzászólása: 2009.07.28. 18:30

Kedves Julcsi!

Én 27 éves vagyok. 2004- ben és 2006- ban volt két időszakom, amikor pánikbeteg voltam. Napi több rohammal, erős fogyással és a végén egy kis foltos hajhullással. Minden egyes hajszál látványa olyan volt, mint egy sikoly. Azóta jobban vagyok. Én azt mondom Neked, hogy háziorvos biztosan nem tud segíteni. A szakorvos nekem nem vált be, de ez egyénfüggő, mindenképp ajánlom, hogy keresd fel vagy azt, akinél korábban voltál, vagy valaki mást. Nekem személy szerint (miután már minden hagyományos utat végigjártam) egy kineziológus segített. Szerintem érdemes kipróbálnod ezt az utat is, ha a hagyományos módszerek nem jönnek be. Ha kérdésed van, írj nekem az aussie2@freemail.hu címre. Most szabin vagyok, így lehet, hogy csak néhány nap múlva válaszolok.

Üdv

Bori

ui: van választásod!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close