BPPV

Téma címkék:
2009.07.30. 14:49

Üdvözlök Mindenkit!
Sajnos Én is csatlakoztam a BPPV-s társasághoz. Nem vagyok beteges típus, a fejem sem szokott fájni, csak néha egy kis nátha ér utol. Vidám, 39 éves nő vagyok, állandóan jövök-megyek, intézkedek, ráadásul egy ügyfélszolgálaton 12 órát dolgozom, ahol állandó nyüzsgés van.
Július 10-én, pénteken du. vásárolni indultunk, a párom vezetett. A parkolóban mikor ki akartam szállni az autóból, erős szédülést éreztem. Gondoltam, biztos a nagy meleg, vagy esetleg a vérnyomásom, de egyre rosszabbul éreztem magam, hányingert, és  kábultságot is éreztem, és ez fennállt egész estig.
Elaludtam, majd hajnalban felébredtem, kinyitottam a szemem, és szörnyen megijedtem, mert úgy forgott velem a szoba, mintha körhintában ülnék. A szemeim jobbra-balra cikáztak, nem tudtam egy pontra irányítani a tekintetemet, iszonyú volt. Mivel az orvosi ügyelet autója kb.2 óra múlva tudott volna kijönni, ezért a párom vitt be az ügyeletre, az „Anyósülésen” félig fekvő helyzetben,  ugyanis ülő helyzetben erős hányinger jelentkezett.
Az ügyeleten az elmondott panaszokra rögtön vágták a diagnózist, a fülben lévő egyensúlyozó rendszer zavara, nyugodjak meg, majd elmúlik. Vérnyomást mértek, de nem találták olyan alacsonynak, hogy ilyen tüneteket okozzon. Kértem nézzenek vércukrot is, hátha az is közrejátszik, de az is rendben volt. Biztonság kedvéért, az ügyeletes kórházba küldtek.
Mikor ott elmondtam a panaszaimat, lazán közölték ugyanazt a diagnózist, majd jött egy ideggyógyász is, aki megvizsgált.
1.csukott szemmel összezárt lábbal próbáljak megállni– természetesen el kellett hogy kapjon
2.kövessem az ujját a szememmel, miközben jobbra, balra mozgatja az arcom előtt–nagyon kellett erőlködnöm a szemmozgás miatt 
3.csukott szemmel érintsem meg az orromat mindkét mutatóujjammal felváltva–ez sikerült.
Ezek után közölte, hogy BPPV-m van, bármilyen ijesztő is, jóindulatú, hamar elmúlik. Kaptam egy infúziót egy adag Rivotrillal, amitől az egész napot átaludtam. Betaserc-et írt fel, és az Epley manővert javasolta. Este jött a párom, és ugyanolyan állapotban vitt haza, mint mikor megérkeztem. Másnap reggel már nem forgott a világ, kicsit jobban lettem, bár úgy közlekedtem, hogy kapaszkodtam a bútorokba, és a falba, meg-megingottam, és úgy éreztem magam, mintha nem aludtam volna csak egy-két órát. És ez így volt napokig. Elhatároztam, hogy én hamarabb meggyógyulok, mint ahogy itt a fórumon olvastam. /agykontroll/
Kipróbáltam a manővert, nekem nem jött be. Fejen is álltam, két kézzel megfogva megrázattam a fejem,(szörnyű volt) sőt a lábfejen reflex masszázst is alkalmaztunk, minden nap 2-4 percig. Nagyon lassan, de javult az állapotom. 23-án már dolgozni mentem, de még szédelegtem, ott ugyanis egész nap toppon kellett lenni, nem úgy, mint itthon, ahol bármikor lefekhettem. De erőt vettem magamon, nem gondoltam a szédülésre. (Ebben a munkakörben nagyon sokfelé kell figyelnem, koncentrálnom.) 24-e szabadnap, 25-26 munka. 27 szabadnap, 28-29 munka. Szinte észrevétlenül jobban lettem. Ma 30-a van, és teljesen jól érzem magam. A jókedvem visszatért, remélem így is marad, és nem kell újabb tapasztalatokról írnom.
Kitartást kívánok mindenkinek, és pozitív gondolkodást!
Üdv: Riky70

#621 pircsi hozzászólása: 2009.08.11. 17:18

Kedves Judit!

Epler manőver a torna neve, ami a bppv betegségre kifejezetten jó. Ezt a következő oldalon megtalálod:

http://www.pirula.net/mszotar/E/eplymanover.htm

Erre a linkre kell kattintani, vagy e linket kell kimásolni és a cimsorba beilleszteni.

Tanácsként szeretném mondani a google keresődbe írd be Dr Szirmai Ágnes docensnő nevét, és sok hasznos tanácsokat tudol olvasni az ő  honlapján, mert ő szakmailag nagy tudású docensnő a szédülő betegek számára, ő írta az egyensúlyfejlesztő tréning programot, amit én is őtőle kaptam  a magánrendelésén.  Nekem ez segített a gyógyulásomban,  az őáltala javasolt rendszeres torna, + a betaserc gyógyszer szedése.

Kívánok mielőbbi gyógyulást, mert ha a tornát rendszeresen csinálja az ember napi 3 alkalommal, akkor ki tud belőle gyógyulni.

Üdvözlettel: Nagy Istvánné

 

#620 judith hozzászólása: 2009.08.11. 06:57

Kedves Pircsi!

Örömmel olvasom, hogy Te meggyógyultál e kellemetlen szédülésből. Sajnos én most hetek óta nagyon érzem. Én már írtam a doktornőnek, és válaszolt is, hogy javasolja az Epley manővert. Ahhoz, hogy biztosan jól végzi-e az ember, honnan tudnék szakember segítséget kérni? Írod, az egyensúlyfejlesztő tréning tornát, ez miből áll? Segítségedet előre is köszönöm.

Judit

#619 pircsi hozzászólása: 2009.08.05. 16:05

Üdvözlök Mindenkit!

Én jó magam is e fajta betegséggel küszködöm mint itt egy pár ember. Segíteni szeretnék nyújtani, hogy nekem, hogy mult el ez a sok kellemetlenséggel járó erös szédülés,ami reggel  fölkeléskor vissza zuhansz az ágyba. Sok orvost fölkerestem ,meg állapították keringési zavar okozza ezt a fajta szédülést.Elmentem  Budapestre, ahol van szakmailag egy nagy tudással rendelkezö Docensnö, aki e fajta betegségek szakembere, és engemet ö meg gyógyított, amiért nagyon hálás vagyok neki. Mert egy orvos sem találta el betegségem pontos diagnózisát.Ő megvizsgált, és BPPV diagnosztizált,és rendszeres tornát, Epley manövert, és egyensúlyfejlesztő tréning tornát napi háromszori alkalommal kb tiz percig nállam be vált reméllem,hogy meggyógyultam. Ha valakinek kell a pontos cime, megnézheti a neten(Dr Szirmai Ágnes). Kivánok mindenkinek jó egészséget, és kitartást mert ez egy hosszufolyamat.

#618 balyag hozzászólása: 2009.07.31. 11:48

Én is hasonlóan éreztem magam fejfordításra forgott velem a világ Pár nap alatt szinte magától teljesen elmúlt..nem tudom mi okozhatta én enyhe napszúrásra gondolok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close