Remélem segítség a BPPV betegek részére.

Téma címkék:
2009.08.31. 21:57

Kettős állampolgárként Israelben éltem, amikor a sokak által leírt tüneteket tapasztaltam. Felkeresve a háziorvost rögtön az orr/fül/gégészhez irányított. Ott megállapították a BPPV betegséget, majd rögtön átkísértek a fizioterápiára. Az ott dolgozo technikus mégegyszer diagnosztizált, majd megállapította, hogy melyik fülben lévő kristállyal van a baj és el kezdte a kb 15 percig tartó kezelést.

A kezelés abból allt, hogy felfekvő helyzetben /a rosz fül fölfele/ elkezdte finoman bizonyos ideig ütögetni, aztán fordított rajtam, és ismét csinálta. kb 3 ,4- szer. Ezzel a kezelés véget ért. Útravaló tanácsként közölte, hogy 2 napig csak magasan, háton lehet aludni. A fejet nem lehet a kezelt fülfelé fordítani, és ha fönt van az ember nem szabad lefelé nézni. Én ezt mind betartottam és 2 nap után teljesen megszűnt. Azóta sincs. Akik itt ugyanebben a betegségbe voltak mind ugyanezt mondják.

Szerintem már Magyarországon is ismerik ezt a kezelést. Ha nem, szerintem magánalapon  itt egészen biztos, hogy megtudják, csináltatni, igaz ez költséges, kiutazás, egyéb stb. Hát én ennyit tudtam segíteni, ha ez segítség  a hozzászólásommal. Mindenkinek gyógyulást kivánva maradok tisztelettel        Mutti923.

#670 Berta hozzászólása: 2010.04.16. 10:53

Kedves Mutti!

Le tudnád nekem írni kissé részletesebben, hogy miként állapították meg, hogy melyik fülben van a hiba, és hogyan ment pontosan ez a kezelés?

Köszönöm! Berta

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close