Ezzel már nem lehet élni!

Téma címkék:
2009.09.16. 15:39

Az én pánikbetegségem 10 évvel ezelőtt kezdődött, mikor egy halszálka a torkomon akadt. Nem fuldokoltam, kicsi szálka volt, de gégész szedte ki. Utána nem volt semmi panaszom, hanem hetekkel később azon vetem észre magam, hogy halat egyáltalán nem merek enni, húst megint nem, mert mostmár félek a csonttól is, később napi szinten csak úgy hirtelen leizzadtam, rosszúl lettem, remegtem, szúrt a mellkasom, iszonyatos halálfélelem jött rám. Mikor ez tarthatatlan volt, neurológus szakorvoshoz fordúltam, aki gyógyszereket írt, ami használt is, de önszántamból elhagyatm őket, hiszen nem akartam gyógyszerfüggő lenni.

Sajnos később vissza kellett többször mennem az orvoshoz mert már szilárd ételt sem mertem lenyelni. Lefogytam.

Az utóbbi években kicsit jobban éreztem magam, persze volt hogy orvost kelltt hozzám hívni mert azt gondoltam szívinkfartusom van.

Most pár napja megint semmi nem  eszem, egy ici pici falatot is úgy érzek a torkomon akadt, és nem merek nyelni, na akkor sem pánikba. Bebeszélem magamnak hogy a torkom kicsi zúgában ott van valami ami megakadt.

Ez már olyan szint hogy arra koncentrálok mikor nyelek, mikor nyelek félre. iszonyú, a nyelsi reflexed figyeled.

Diplomás ember vagyok, tudom hogy ezt magamban kell legyűrni, de gyógyszerek nélkül nem megy.

A múltkor süteményt ettem, abban is találtam meggymagot, pont én, na otthagytam egyből. Ha kicsi csontszilánkot veszek észre valamiben, ott hagyom. Most lekvárt ettem, most is azt érzem a torkomon akadt.

Nem akarok így élni, és nem akarok gyógyszerfüggő lenni! Gyereket szeretnék még.

Gyenge idegzetű vagyok amúgy is, streszes az életem, de ezek a pánikrohamok amit mostmár megint naponta többször átélek, senkinek nem kívánom. Nem merek egyedl itthon maradni, nem merek az utcára kimenni.

Menjek pszichiátriára? Mert lassan oda kerülök, vagy éhen halok.

#697 Adelka hozzászólása: 2009.09.18. 10:48

Nem tudom de nekem kijarni sokat segitett a pszihaterem..es most is eljarok hozza minden honapban egyszer…..ez van,mind penz!

#696 Adelka hozzászólása: 2009.09.18. 10:45

Szia…hat neked se konnyu az biztos,en pedig nem mertem kimenni a lakasbol pedig itt bent is  voltam rosszul de kint meg roszabb volt……majdnem ket evet uldogeltem bent es neztem ki az ablakon,mostmar kijarok vasarolok meg setalok,meg utaztam is……de sokszor nem mondom hogy erzem magam…mind a napokba is minden utolert,e holnak kell menyunk   a rokonokhoz…..na mindegy vagy dehogy mindegy de mit csinajunk..!?  egy szep napot mindenkinek nehezsegek nelkul..!!

#695 panikbeteg hozzászólása: 2009.09.17. 15:05

Ajánlom minden pánikbetegnek a

http://www.panikbetegseg.5mp.eu

honlapot.

 

 

#694 csilla-71 hozzászólása: 2009.09.17. 14:45

Kedves Klára!

Szinte mintha az én történetemet írtad volna le!!!Mindent megértek,hogy mit érzel,hidd el.Segítek neked.Ha gondolod vedd fel velem a kapcsolatot.Email címem murar71@citromail.hu

#693 panikbeteg hozzászólása: 2009.09.16. 16:26

Kedves Klári! Kérlek ne add fel, de ne legyél gyógyszerfüggő se, mert akkor tönkre teszed az életed. Nekem is voltaknyelési gondjaim, hogy egy ici-pici tablettát is félrenyeltem, de ez el fog múlni. Hidd el, hogy én 15 év után legyőztem ezt a rémálmot és azt is hidd el, hogy neked is sikerülni fog. Nyitottam egy honlapot és olvashatod az én történetemet teljes terjedelmében.

Üdv: Ágnes

http://www.panikbetegseg.5mp.eu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close