Szorongás fogságában, pánikbetegségemről

Téma címkék:
2009.10.28. 19:11

Sziasztok! 31 éves valamikor életvidám csajszi voltam 9 éve élek boldog párkapcsolatban, van egy gyönyörű 4 éves kisfiam megvan mindenem mégsem vagyok boldog!!! 10 éve vagyok pánikbeteg, valamikor jobb valamikor rosszabb,mostanában nagyon rossz!

Nekem fulladással kezdödött,állandó gómboccal a torkomban,olyan mintha állandóan szorongatnák a torkomat, néha már enni sem mertem nehogy megfulladjak, mindennapos halálfélelemmel!!!! Háziorvos unottan csak annyit mondott pánikbetegség szedjek xanaxot, ami úgye tudjuk csak ideig-óráig hat. Hosszú idő telt el mire rászántam magam hogy elmenjek az ideggondozóba és segitséget kérjek!!!!

Zoloftot irt fel az orvos (mára azt hiszem megszünt), amitől jól is voltam és ismét tudtam élvezni az életet,aztán terhes lettem a kisfiammal és elmúlt a pánikbetegség gyönyörű volt minden!!!!! Mostanáig!!!!!! Nemrég megint elég intenziv rohamaim vannak állandó hányinger, félelem, rosszkedv amit nem tudok megmagyarázni, fulladás. Sokszor vagyok elkeseredve, sokszor tudnék sirni, rettegek minden betegségtől és attól hogy nem tudom majd felnevelni a kisfiam aki nagyon anyás!!!!!:):)

Kicsit azt hiszem hipohonder is lettem,mindig van valami tünet és betegség amit találok magamnak hogy most ezért vagyok rosszul most azért és csak rettegek, rettegek, rettegek!!!! Az Anyukám és a Szerelmem mellettem áll és próbálnak segiteni nekem amit nagyon köszönök nekik!!! Most ott tartok hogy napi 3×0,5 xanaxot szedek ami szerintem elég sok.

Újra rászántam magam hogy elmenjek egy mentálhigéniás központba,egy állitólag kedves Doktornőhöz, 1 hét múlva van időpontom nagyon várom mert már szeretnék megszabadulni ettől a mázsás tehertől ami állandóan rettegésben tart, szeretnék újra boldog lenni és nem azon rettegni mikor jön az újabb roham, iszonyú halálfélelemmel:(Probálok erős lenni pozitiv gondolkodás és hasonló témájú könyveket olvasni néha jobb egy pár percre olyankor erős vagyok és gyözni akarok!!!!!!!!!! Tudom hogy rajtam is múlik, csak olyan nehéz de hisz ti tudjátok!!!!!!!!!! Csak ez a fránya pánik ne lenne :(

#746 Deportivo hozzászólása: 2009.11.02. 17:54

Szia!

Természetesen, megírom, járj sikerrel, de mondom szólok előre, hogy 2-3 hónapot várnod kell, de megéri…legalább is nekem megérte:)

Itt tudsz hozzá bejelentkezni: 061-489-5200 /Budai Egészségközpont-itt van neki magánrendelése/

Üdv: Deportivo

#745 Evike31 hozzászólása: 2009.11.02. 17:35

Sziasztok!Elöször is köszönöm a biztatásokat,nagyon jól esett.Honap megyek a Dr.nőhöz már nagyon várom:)Az elmúlt pár napban jó voltam bár egy kicsit fájdogált a fejem de próbálok nem arra gondolni hogy ez ugye az agydaganat jele:(hanem hogy meg vagyok fázva és azért fáj!!!!DEPORTIVO elküldenéd nekem a Csernus Dr.elérhetőségét sajnos kitöröltem az e-mailt amit küldtél igy nem tudom az elérhetőségedet,köszönöm neked is a biztatást igy ismeretlenül is!!!!Anikó65 remélem jobban leszel te is borzasztó ez a 30 év azért nem semmi,nekem mint irtam 10 éve van,igazából tudom az okait én is ami persze gyerekkorra vezethtő vissza(az én Apukám ivott és elég sokat bántotta az Anyukámat) akit imádok a mai napig és mindig féltettem nehogy valami baja legyen apu miatt ez a rettegés alapvető problémája,ezzel kezdödött ugye az egész!!!!!Majd irok nektek mi volt az orvosnál,azért örülök hogy tudok hasonló problémájú emberekkel beszélgetni akik nem hisztinek kezelik ezt az egész szörnyüséget!!!!!!!!!!!!!!Szép estét nektek!!!!!!!

#744 Aniko65 hozzászólása: 2009.10.31. 22:03

Szia Évike!

Én 2éve Tündérhegyen próbálkoztam ami 3 hónap tréning.Most a Szanatórium utcába költöztek a II-kerbe.

Nem is gondoltam volna mennyi lelki oka van a pánik bajunknak.Egész vissza mentünk gyerek korba,sőt a bezártság félelem még anyám hasába jött elő iker lévén,én voltam a gyengébb még azt is megmondták,hogy én jöttem világra 2-nak.Régi  traumákra lehet vissza vezetni,hogy most mitől jön a tudat alattiba a félelem.a halálfélelem a fulldás érzéstől jön,nekem is így kezdődött este mikor elaludtam volna arra ijedtem fel,hogy megfulladok.Reakció persze,hogy meghalunk.a pár éve tartó pánikon még tudnak segíteni,de nekem több mint 30 éve van és megmondták,hogy sajnos ennyi évet nem lehet kikezelni,csak enyhíteni.De lagalább őszinte volt az orvosom.

#743 rabbi hozzászólása: 2009.10.30. 06:21

Igazan nem tudom,hogy dr Csernus Imre milyen orvos,de abban biztos vagyok,hogy egy hozzaerto pszichologus segitsegevel Evike meg fog kuzdeni a szorongato panikjaval,es gyozni fog.Teljesen egyet ertek azzal,hogy a gyogyszerek csupan arra valok,hogy az ember-teste lelke,szellemisege-olyan helyzetbe keruljon,hogy kuzdeni tudjon,de a gyogyszer nem kuzdheti le azt a nyavajat.Kerem ne habozzon!Menjen el a Doktornohoz,es majd meglatja,hogy szemelyisege,hozzaallasa az on problemaihoz megfelelo-e onhoz.Mindannyian kulonbozoek vagyun,es elo fordulhat,hogy masik szakemberhez kell fordulnia,de egy eselyt mindenkepp erdemes adnia.Tiszta szivbol kivanom,hogy sikeresen lekuzdje azt a franya panikot!

#742 Deportivo hozzászólása: 2009.10.28. 22:58

Szia te valamikor életvidám csajszi! :):):)

Olvastam ezt a kis leveled…és elgondolkodtam rajtad. Az igazság, hogy az ég világon semmit nem tudok ugyan rólad, se a betegségedről, bár persze már hallottam róla. Én úgy gondolom mint azt írtam is, hogy a gyógyszer  csak tünetileg kezel, de valójában az okot nem fogja megszüntetni…és ezt a betegséget, ugyanúgy ahogy a fülzúgást, vagy az autoimmun betegségeket, nem igazán tudják mitől van, ezért úgy gondolom ez egy felgyülemlett feszültéségtől lehetett, valami ami befolyásolta az életed, vagy olyan dolog amit nem vettél észre, de tudat alatt nyom és fáj (példa: nálam a család…idáig észre se vettem mi zajlik körülöttem, csak elekzdett fájni mindenem aztán puff robbant a családban a bomba…) és ezek okozhatják pszichikailag…én azért írtam le a kis storymat, hogy esetleg hátha tudok segíteni valakinek, és ajánlom figyelmedbe, mielőtt újra teletömnek gyógyszerrel, hogy majd ez segít alapon, menj el Dr. Csernus Imréhez…ő nem fog gyógyszerezni, kicsit várni kell mire eljutsz hozzá, de ő nem semmi csávó:). Ha felkeltette az érdeklődésed, írj a mail címemre és megírom neked az elérhetőségét.

Üdv.: Deportivo

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close