Pánik börtönében,ami nem ereszt…….

2009.10.31. 22:45

Sziasztok!

Több mint 30 éve szenvedek ettől az állapottól.1997-ben szembesültem,hogy mi is a bajom,anyám előtte 1 éve halt meg,és 1 évre rá ami csak létezik főleg agorafóbia rám tört, a szokásos fulladás érzés és meghalok érzéssel.

Most már tudom,hogy gyerek koromba is megvoltak a félelmeim rosszul léteim csak nem tudtam mi a baj,csak annyit,hogy félek,nem akarok sehova menni,elájultam,rosszul voltam.A szüleimnek nem is tudom miért nem mondtam el,sajnos ezért került nagyon késői felismerésre és kezelésre.Kísérgetni kellett mindenhova.Gyógyszert szedek,de ez mellett jönnek a rohamok.Bevállaltam 2 gyerek mellett 3hónapos terápiát Tündérhegyen.Lelkileg nagyon megviselt,-10kg lement,de bent a biztonságérzés nagyon jó volt,hogy orvosok közelébe voltunk.Ez olyan hely mint a szanatórium,komoly betegek akiktől félni kéne,fel sem vesznek.Csoport terápiák,egyéni beszélgetések voltak.

Egész a gyökerekig vissza mentünk,amit már rég elis felejtettem és rossz volt előjött,amiből kiderült,hogy azek a tudatalattiban ott vannak és ez felnőtt fejjel tőrt rám.Egy kicsit jobb így,hogy tudja az ember miből keletkezett ez a bajunk,tehát értelmet ad a rosszul léteknek,hogy mitől is van.Talán könnyebb feldolgozni.Nekem nagyon mélyen bent él,hogy ki se lehet robbantani……sajna.

3 hónap után közölte az orvosom,hogy most kell megállni,mert tovább  nem lehet terhelni engem annyi rossz történt az életembe.És sajnos ennyi évet nem tudnak elmúlasztani.Haza jöttem nagyon megvoltam zuhanva a lelki turkálás miatt,sokat sírtam.Nagyon lassan lettem jobban,átmenetileg.

Most éppen megint megcsúsztam lefelé,félelmeim vannak,szorongok,rohamok jönnek.Nem éltem az életem eddig soha nyugodtan,hogy ne féljek mikor tőr rám és hol éppen.Ha valaki azt mondja menjünk valahova már a hányinger környékez és a pulzusom 100 fölött van.

 

#750 Adelka hozzászólása: 2009.11.02. 11:20

Szia.hat igen ismeros ez az egesz,most egy jobb idoszakom van de 3 evet en se mentem sehova majdnem,most mar keresem a munkat  mert jobban vagyok ezem ,de meg jon ram a szedules meg nagy pulzus ,hanyinger,stb  ………sokszor elkeseredtem, maskor meg orulok ,hogy vagyok ahogy vagyok ………szep napot  szia..

#749 panicgirl hozzászólása: 2009.11.01. 19:01

Igen, tudom milyen az, amikor azt mondják “biztos csak alacsony a vérnyomásod, meg rosszalkodik a pajzsmirigyed, menj el orvoshoz” :) Vicces. De már megszoktam, hogy nem veszem fel és csak azoknak mondom el, akik megértenek, mert annyira fontos vagyok nekik, hogy nem oktatnak, csak meghallgatnak. Ilyen ember mondjuk csak 1 van, anya :)

A könyvek amiket olvasok: Dr. Joseph Murphy: Tudatalattim csodálatos hatalma és Dr. Vidovszky Gábor: Örömtréning.

Nagyon hasznos könyvek és pár száz forintért vettem öket. Ja nem az Örömtréning az 2000 Ft körül volt, de megérte. Élvezet olvasni. A Murphys könyv pedig a vonzás törvényéröl szól és az önkontrollról, de sokat mesél benne, nagyon jó olvasmány. Próbáld ki öket! Ja és jógázz!!!!!

#748 Aniko65 hozzászólása: 2009.11.01. 14:28

Köszönöm hozzászólásod.Ez így igaz már teletömték a fejem bőven,orvosok is meg ismerősök akik nem tudják miről szól a történetünk.Az meg teljesen vissza taszítja az embert mikor félvállról lekezelően beszólnak,hogy csak beképzeljük magunknak.

Érdekelne a könyv amit olvasol.

#747 panicgirl hozzászólása: 2009.11.01. 10:01

Kedves Anikó!

Közelében sincs az én gondom a tiédhez képest… Ami egy szinten megerősít. Sok sok kitartást neked és hitet önmagadban, hitet az életben, mert nehéz. Szerintem sokmindennel teletömték már a fejedet, igyhát nem akarok okosat mondani, vagyis nem is tudom lehet-e okosat mondani. Hogy meggyógyulj, az a te elmédben dől el. Én is nagyokat csalódtam, ezért vagyok pánikos. Kívánom, hogy legyél jobban, mert ott a két gyermeked, akikkel törődnöd kell! Csak ez  lebegjen a szemed előtt… Nem tudok jobbat mondani… Remélem nem zavartam! Most olvasok 2 nagyon-nagyon jó könyvet, ha érdekel leirom neked :) Feltöltenek és sokat változott a gondolkodásom és a felfogásom, miota rátaláltam ezekre.

Minden jót kívánok!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close