Az a fránya sav és kész a reflux

Téma címkék:
2009.11.01. 21:56

Kedves Olvasóim!

2008 májusában kezdődtek a fájások a baloldali bordaív alatt.Sokszór már elviselhetetlen volt.Vártam,hogy jobb lesz,de semmi változás nem volt,sőt a nyálam is beindult mint egy bokszer kutyának.:)Háziorvosomnak mondtam,elküdött hasi UH-ra és gyomor RTG-re,minden negatív volt.Az orvosommal hadakoznom kellett,hogy de nekem akkor is fáj a bordám alatt.És míg nagy nehezen augusztusra sikerült időpontot szereznem endoscopos vizsgálatra.Kimutatták,hogy a gyomrom mellett zöld dió nagyságú sérv van,amitől nyitva a gyomorszájam és a sav vissza jön.Savlekötöket kellett szednem 1 hónapig,hogy beválik e a gyógyszer.De akkor jött a gyomor puffadás.Mire vissza mentem 1 hónap múlva a jobb oldalon szúró,égő fájdalmam volt.Arra gondoltam még 1 sérvem lett.Kiderült,hogy mivel az epehólyagomat kivették már előtte pár éve,az van gyulladásba.Azt mondta az orvos,hogy kivülről kell segíteni az epe helyének,így a Pangrólt felírta.Evés közben kell bevenni,ettől elmúlt a fájdalom.

A reflux és az epe hiánya csodákra képes,hogy ne érezd magad olyan jól.A gyomromba jojozás van,ami jó a refluxnak az nem jó az epevezetéknek,ami az epevezetéknek jó nem jó a refluxnak.

2 éjszaka arra ijedtem fel,hogy valami elakadt a légcsövembe,felpattantam alig bírtam levegőt venni,hogy vissza köhögjem.Hát mit mondjak a halálfélelem elkapott hirtelen.Azóta felpocolt párnán alszom,de reggelre a nyakam,derekam elfekszem.

#770 ktmea26 hozzászólása: 2010.12.27. 14:33

Kedves Anikó!

Ha még mindig küzd a reflux-gyomorsav problémával, akkor szerintem érdemes lenne megpróbálnia a fermentált papaya koncentrátumot. Nekem ez volt az egyetlen, ami segített refluxnál, de bátran merem ajánlani azóta mindenkinek! Nekem az Oktogonon lévő bioboltban sikerült megvennem.Jobbulást kívánok!

Üdv: Timi

#769 Aniko65 hozzászólása: 2009.11.02. 22:03

Köszönöm a tanácsot.Még Buscopannal próbálkozom a puffadás ellen.azt hallottam fedő nélkül főzzük a zöldséget,mert akkor a gázok nem maradnak annyira benne,ami puffasztja a gyomrot.

#768 rabbi hozzászólása: 2009.11.02. 03:11

Ajanlom a savra,hogy fogyasszon sok zoldseglevest!A fott repa,petrezselyem,zeller leve a lenyeg.Ha rosszul van,ne is egyen semmit,csak ezeknek az enyhen sozott levet igya,amennyit bir.Akar 3-4 napig is tarthat a kura.Bar lead 3-4kg-ot,de a gyomra rendbe jon tole.A kura kozben semmit ne egyen!A kurat a fott zoldsegek fokozatos fogyasztasaval,gyenge-rantas nelkuli-toklevessel,keves sos vizben fott krumplival kell zarni.3-4 napos kura utan legalabb 1napig ovni kell a terhelestol a gyomrot.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close