Reflux betegségem

Téma címkék:
2009.11.16. 06:22

Állandó torokfájás és mélyről jövő köhögés  után januárban felkerestem az orr-fül gégész szakrendelést. A doki alaposan megvizsgált és kikérdezett. Megkérdezte tőlem, hogy tudom-e hogy mi a refux betegség. (Bevallom, hogy soha hallottam róla.) Javasolta, hogy menjek el a gasztróenterológiára. Itt januárban megtükröztek és megállapították, hogy refluxom van gyomor és nyombél fekéllyel együtt. Nolpaza 40 mg-os gyógyszert írtak fel 6 hónapra. Semmi felvílágosítást nem kaptam az étkezésre és az életvitelre vonatkozóan. A neten nézegettem meg, hogy mit ehetek és mi nem javasolt. Konroll ídőpontot  nem írtak a leletemre. Tulajdonképpen magamra hagytak. A házi doki írja a Nolpazát, amikor kérem. Javulás annyi, hogy a torkom nem ég, nem fáj. A gyomról jól felpuffad, az emésztésem meggyorsult. Néha betegebbnek érzem magam, mint amikor elmentem a fülészetre. Életvitelemet megváltoztattam. Nem kávézom, nem dohányzom. Inni soha nem ittam.  Olvastam, hogy a PPI-k felgyorsítják a csontrikulás esélyét, mert a calcium nem tud  felszívódni. Nolpazza  nélkül próbálkozom pár napig, de újra be kell vennem, mert a torkom ismét kaparni kezd.Mit tegyek? Honnan tudhatnám, hogy a fekélyem egyáltalán elmúlt -e? Nem szeretnék még egy tükrőzést, mert különben is csak a tényt mondják, de hogy mit tegyek azt nem igazán.

#832 Aniko65 hozzászólása: 2009.11.17. 10:01

Ha problémád van még mindig kérjél beutalót a gasztróra,oda meg időpont van és beszélj a dokival aki vizsgált.

Engem 1 hónap múlva hívott vissza,hogy jó e a gyógyszer,nem jött be ezért rabyprexet,motiliumot írt fel.Úgy tudom a fekélyre pedig a quamatel nagyon jó,mert filmréteget képez,hogy ne marja a sav.

A puffadásra meg nekem nagyon bejött a buscopan elösször 3×2 vettem be,teljesen lelapult a gyomrom.

A háziorvos azt mondta a fött vagy párolt zöldséget fedő nélkül fözzük,mert akkor nem képződik annyi gáz.Az ételt nekünk kell kikísérletezni,mert amit mondanak,hogy lehet enni az is felfújhat.

Még fontos,hogy ha fekszel legyen a párnád megemelve,hogy a sav vagy étel ne jöjjön vissza.

#831 rabbi hozzászólása: 2009.11.16. 17:27

A sav visszaaramlasanak kellemetlen tuneteit konnyu megszuntetni olyan etrenddel,ami a szervezetunket lugositja.(Ehhez bovebb informaciot a netrol lehet szerezni-pl.vital.hu;hazipatika.hu;stb.)Nehezebb problema az okok megszuntetese.Keves kivetellel az okok pszichikai jelleguek.Mivel az on eseteben nyombel,es gyomorfekellyel jar egyutt a reflux,gyanithatoan emberi kapcsolati konfliktusai a problema gyokere,melyek megoldasa megszuntetne a problemat.A mechanizmus egyszeru:A konfliktusra pszichenk kiadja szervezetunknek a “kuzdj,vagy menekulj”parancsot,mellyel erzekszerveink,keringesunk elenkulnek,es emesztesunk lelassul,vagy leall.Ha hosszan tarto a konfliktus,-vagy almunkban tovabb dolgozik rajta az agyunk-,az etkezeskor kepzodott gyomorsavunk pang dolgavegezetlen,melytol emesztorendszerunk szabadulni kivan.Igy jut fel torkunkba,mely folytogat,mint felgyult konfliktusaink.A problema a szajban kezdodott,s ott is kell megoldani azt.Tunetszeruen etkezessel,s veglegesen kommunikacioval.Isten adjon bolcsesseget,szeretetet,es erot ehhez!….A fekelyek kezelesere hatekony a nyers kaposzta,vagy burgonya centrifugalt,kipreselt leve(1dl fel oraval az eves elott fogyasztva sulyossagatol fuggoen 2-10 heten keresztul).Ez utobbi gyogymod bizonyitottan hatekony tuntkezeles.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close