Szédülés! Rettenetes Bppv

Téma címkék:
2009.12.05. 20:00

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólásával és javaslataival segiteni próbált nekem!! A szédülésem amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen mult el négy nap után! Miután csak fekvő helyzetben szédültem rettenetesen a jobb oldalamon, igy tegnap megpucoltam az ablakaimat és ma délelőtt vettem észre, hogy megszünt a szédülés. Éjszaka még nem tudtam a jobb oldalamra fordulni, borzasztóan szédültem. Lehet, hogy  az ablakpucolásnak ehhez semmi köze, de én most nagyon szeretek ablakot pucolni!!!! Az epply manővert még előző este nem tudtam végigcsinálni olyan rosszul lettem közben, hogy után két órán keresztül borzasztó hányingerem és fejfájásom lett. Remélem nem fog vissaztérni ez a rettenetes szédülés!

Még egyszer köszönet mindenkinek, és nagyon jó egészséget kivánok!!!!!

#890 Totyi hozzászólása: 2010.05.28. 17:58

Kedves Mindnyájan!

Lehet, hogy Ti tudtok nekem tanácsot adni, kérlek írjátok le volt-e valamelyikőtöknek hasonló panasza és sikerült-e megszabadulni tőle. Kb 1 éve kezdődött, hogy egy erőteljesebb tüsszentés után kisebb fokú szédülést éreztem. A szédülés elmúlt, de szinte állandósult egyfajta, főként járás közben tapasztalható bizonytalanságérzet, amely mellett úgy érzem, mintha a lábszáram is gyengébb lenne, tehát a járásom sem olyan mint ezelőtt. Természetesen nagyon figyelek erre, még nem estem el, de erősen kell koncentrálnom, ha teljesen egyenesen akarok menni az utcán.Az első tünetek után jelentkeztem az ideggyógyászaton, ahol MRI vizsgálatot írtak elő, de mivel tudom, hogy bezártságérzetem van a berendezésben, ezért el sem mentem, tudtam, hogy nem tudnám végigcsinálni. Nyitott MRI nincs a közelben sajnos. Mostanában a tüneteim fokozódnak, ismét bejelentkeztem az ideggyógyászatra, kb egy hónap a várólista, július 1-re vagyok előjegyezve. Magamról annyit, hogy 55 éves férfi vagyok, eddig komolyabb betegségem nem volt. Hallottam az Epley féle manőverről, s arra gondoltam, hogy lehet, hogy nálam is ezek a fránya kristályok csinálják talán a galibát? El tudná-e valaki a torna leirását nekem küldeni, vagy előbb a pontos diagnózist kellene felállíttani? Előre is köszönöm válaszotok.

#889 ildiko710713 hozzászólása: 2009.12.08. 18:08

Szia Vadkaland.

Én bizony csinálom naponta 3x.Nekem azt mondta a professzor,hogy csináljam mert ha esetleg elmozdulnak megint a kristályok akkor összetörhetjük a tornával őket mielött bejutnának az egyensúlyi központba.De ha nem is törnek össze a torna által máshová tudjuk őket juttatni ahol nem csinálnak nagy galibát.Egyébként rosszat nem teszünk vele csak adunk egy esélyt az elkerülésének.

#888 vadkaland hozzászólása: 2009.12.06. 13:55

Ti csinájlátok folyamatosan az Epley manővert, akkor is ha nem szédültök, azaz mindennap? Ezzel tényleg meg lehet előzni az esetleges további szédüléseket? Nekem elmúlt már kb egy hónapja, de én azóta nem csinálom, lehet kellene????

#887 ildiko710713 hozzászólása: 2009.12.06. 12:44

Kedves Jutka.

Ez tényleg fantasztikus.Úgy látszik te tényleg mázlista vagy.Egyébként az Epley torna lényege pont az,hogy a torna közben szédülsz mint az állat és hánysz is utána de ez a normális mert akkor jön ki az egyensúlyi központból a kristály.Én négy torna után nem szédültem először és nem hánytam.Igaz a négy alatt azt hittem meghalok de ki kellett bírni.Borzalmas volt de utána jobb lett.Lehet a torna hatására lettél jobban mert kiszedted vele onnan a kristályokat.Ha már tudod csináld naponta 3x és megelőzheted vele a következő szédülést.Jobbulást és sok sikert továbbra is:Lóci.

#886 kkasa hozzászólása: 2009.12.06. 10:10

Jutka, te mázlista… :-)

Örülünk a gyors szabadulásodnak. Reméljük soha többé nem kell átélned a “forgást”!

Üdv. BPPV-sek

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close