Szeretnék tanácsot kérni! Talán bppv?

Téma címkék:
2009.12.09. 16:11

Nekem szeptemberben kezdődött a problémám. Akkor olyan rosszul voltam reggel, hogy ügyeletet kellett hívni, Ők hívták a mentőket és kórház. Még aznap kijöttem, és két infúziót kaptam, CT, EKG-t is készítettek, meg persze vérképet. Minden rendben volt, csak a szédülés maradt, a fejfájás jobb lett, a hányinger is elmúlt. Azt mondták, BPPV betegségem van. Akkor másfél hétig tartott, ebből egy hétig nem bírtam felkelni… Utána két hétre elmúlt és most már 4. hete, hogy megint van… Sajnos, hiába csinálom a gyakorlatokat, minden reggel szédülve ébredek, kapaszkodnom kell, hogy kijussak a konyhába, mosdóba. Igaz, legalább most össze tudom szedni magam annyira, hogy elinduljak időben, vagy majdnem időben dolgozni, de az első héten 11 óra előtt nem értem be, mert nem tudtam elindulni otthonról… Tudok valamit tenni ez ellen a gyakorlatokon kívül?? Én voltam neurológusnál múlt héten is, azt mondta, ha két hét múlva még mindig szédülök, elküld vizsgálatra. Kicsit meg vagyok ijedve… Vége lesz ennek valaha?

#912 sulmika42 hozzászólása: 2009.12.26. 19:32

Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni! Eddig különösebb problémám nem volt,- a koromhoz képest,- (69 leszek júniusban) de kb. 3 hete fekvő helyzetben is előfordult, hogyszédültem. A reggeli felkelést most, -ha lassított felvételben végzem,- akkor a kellemetlen szédülés- érzés  nélkül sikerül megtennem.  Nagyon rossz, ha le kell hajolnom valamiért. Próbálom a fejemet függőlegesen tartani, de azt nem szeretném ha ezen az állapoton nem lehetne változtatni.  A  Gyermekeink noszogatására bejelentke- zek a háziorvosunkhoz az ünnepek után.                                                                           Nagyon kellemetlen, mert a koromhoz képest is nagyon sok mindennel foglalkozok. Úszok, kerékpározok, tekézek és ping-pong versenyeken is részt veszek, meg egy  nyugdíjas néptáncsoportban is heti 1-2 alkalommal aktívan tevékenykedek.              Szeretném, ha a véleményetekkel, tanácsaitokkal segíteni tudnátok nekem! Köszönöm szépen: Margit

#911 csukaakos hozzászólása: 2009.12.21. 09:02

Van kiút a szédülésből csak ne keseredj el! keress fel egy otoneurológust. ÉN IS UGYANEBBEN A CIPŐBEN JÁROK, TUDOM MILYEN NEHÉZ. NEKEM AZ ELSŐ 3 HÓNAPIG TARTOTT, HOL JOBB VOLT, HOL ROSSZABB. MÁSODSZÓR MÁR CSAK EGY NAP VOLT. HARMADSZÓR 3 NAP. NEKEM AZ ASPIRIN PROTECK SEGÍTETT. A MAI NAPIG SZEDEM. HA ROSSZABBUL VAGYOK BETA-REEDET 1 HÓNAPIG. ÉS A BILOBIL SEM ROSSZ. LEGTÖBB ORVOS IS A KERINGÉSJAVÍTÓKAT AJÁLLJA. DE VAN EGY FEJ TÓRNA GYAKÓRLAT IS AMI SEGÍTHET.

#910 ildiko710713 hozzászólása: 2009.12.10. 18:03

Kedves Móni.

Nekem a fül-orr-gégész dr.nő állapította meg,hogy mi a bajom.Ugyan megcsinálta többször az Epley tornát aminél ki is jött jobb oldalt mi a baj de amikor már nem volt szédülésem torna közben /forgó jellegű/ akkor is szédültem nappal nagyon sokszor.És elvileg ha a torna már negatív nem lehetne gond.De nekem úgy ment a fejem sokszor,hogy alig tudtam dolgozni.És ilyenkor mindig hányingerem is volt.Tudtam,hogy valami itt akkor sem stimmel.Elmentem Pécsen a Pytel professzorhoz a klinikára és ott alaposan kivizsgáltak de minden negatív lett/hála istennek/MR-en is voltam de az is jó lett.Nem múlottak el a szédülések 3 hónapja sem.A járásom nem stabil.olvasni nemtudok mert jojóznak a szemeim és elkezdek szédülni és írni is nehezen tudok.Az alvással nincs gond mert megemelt párnán alszok és reggel felkelésnél sincs szédülés.Csak napközben.Írtam Dr.Szirmai Ágnes docensnőnek Pestre mi lehet ez.Azt írta valószinüleg más ívjáratba is bekerültek a kristályok azért lehet még a szédülés.Csinálok most egy másfajta tornát is aminél ki is jött a szédülés de már másnap nem volt olyan vészes.Remélem napról napra jobb lesz.Ha beütöd a googleba a BPPV akkor dob ki videókat is,hogy lehet a tornát megcsinálni jól.Igaz nem magyar de látod legalább.Nekem is most írták meg,hogy a Szirmai dr.nő kb.25.000 ft vizsgál meg.Gondolom vizsgálattól függ.Ő kimondottan erre szakosodott a szédüléses betegségekre.Tudod sajnos nagyon sok orvos még csak nem is hallott erről a betegségről és azt hiszik pánik betegek vagyunk vagy depressiosak.Elég baj ez mert ez borzalmas az állandó szédülés ha benne lennének nem így gondolnák.Sokan vagyunk akik ebben szenvednek és sajnos túl sok gyógymód nincs rá csak a torna.Ha bármi kérdésed van még csak nyugodtan írj.Gyógyulást kívánok neked is mindenkinek.Lóci.

#909 ildiko710713 hozzászólása: 2009.12.09. 17:54

Szia Móni.Valószinüleg neked is tényleg BPPV van.Nekem már 3 hónapja tart.Írtam a Szirmai Ágnes docensnőnek és ő azt írta lehet,hogy másik ívjáratba is bekerültek a kristályok.Adott egy tornát,hogy csináljam meg.Olyan mint az Epley manőver.Ma reggel megcsináltam és olyan szédülés és hányinger jött rám,hogy azt hittem meghalok.Azóta is megy a fejem rendesen és így kell dolgoznom is.Alig élek.Az Epley tornát csináltam mindennap 3x és nem volt szédülés.Tehát ezek szerint tényleg igaza van máshova is bejutottak de azt másfajta fejmozgással lehet kihozni onnan.Most bejelentkeztem hozzá rendelésre,hogy szedje ki őket onnan mert már nehezen viselem.Lehet neked is ez a gond.Borzalmas és sajnos tényleg elkell fogadnunk azt hogy ezzel együtt kell élnünk.Van akinek hamar elmúlik és évekig nem jön vissza de úgy látszik mi nem ezek közé tartozunk.Kitartást és gyógyulást.Lóci.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close