Borderline? Depresszió? Én???

Téma címkék:
2009.12.16. 19:57

21 éves lány vagyok. Talán nő. Nem tudom. Néha megakadok egy bizonyos szinten és újra gyerek vagyok. Ez jól esik. Anyámmal laktam két éves korom óta, sokszor a nagymamámnál voltam én és a 10 évvel idősebb nővérem is. Anyu 6 éve meghalt. Sajnos igen súlyos betegségekben szenvedett, mint a skizofrénia (ezáltal több öngyilkossági kísérletét kellett végignéznem, illetve megakadályoznom.) ezután jött a rák…Elvitte. Azt hiszem most tudatosult, hogy valami nincs rendben nálam. Mióta meghalt, rendszeresen iszom alkoholt, manapság már inkább csak egyedül és többféle nyugtatót is szedek. Persze kifejezetten csak egy fajtát, hátha megtörténik a véletlen halál. Nem is akarok meghalni, csak unom. Unom az egészet. Nincs életem. Nincs semmim. Már nem érdekelnek a “barátaim”, családom, és sajnos már a párkapcsolatom sem. Magamat is hanyagolom. Vagdosom a karjaimat, mert jól esik, nem tudok róla leszokni. Azon gondolkodtam épp, milyen lenne, ha a nyaki verőeremet vágnám meg? Végülis mindegy. Sokszor vannak dühkitüöréseim és aztán jönnek a bocsánatkérések sorozata. Agresszív vagyok. Félek, hogy egyszer megölök valakit, úgy, hogy nem is tudok magamról. Voltam pszchiátrián majd’ egy hetet, ott nagyon jól éreztem magam, de írtóra hiányoztak a nyugtatók. Nah jó…ott is beszereztem azért illegálisan párat :). Nem is tudom miért is írom le mindezt, úgysem érdekel senkit, valamint igen összefüggéstelen is lett a szöveg. Sajnálom. Senkit sem szeretnék terhelni a nem létező betegségemmel…Csak félek. Félek, hoigy már lassan nem is én vagyok hanem egy teljesen más valaki…

 

#933 Vivike hozzászólása: 2009.12.23. 20:54

Szia! Köszönöm szépen, hogy javasoltál jó dolgokat, megpróbálok tanulgatni, mivel január elején lesznek vizsgáim szóval tényleg nem hagyhatom el magam.

Sajnos mostanra már olyan érzés van bennem, hogy nem szeretnék senkit látni…foglalkozni semmivel, senkivel. Talán csak idő kell.

#932 csharles hozzászólása: 2009.12.23. 16:40

Kedves Vivike!

Először is felül kell kerekednek saját magadon. Nem hagyhatod el önmagad. Napról napra apró lépésekkel te is tudsz segíteni magadon. Először is ha nem tudsz csak az ilyen dolgokra gondolni akkor próbálj meg (kis lépésekben persze) a tanulásra fordítani az energiád. Lehet be fog vállni, ha egy bizonyos iskolai problémát megoldasz. Ez örömmel fog eltölteni és segíteni a mindennapok átvészelésében. Én felkeresnék az egy szakembert, ha nem ugyanazon a helyen ahol voltál, akkor egy új helyen. Amit még tudok javasolni, hogy keress fel – akár itt az oldalon is – ilyen helyzetben lévő embereket, hátha tudnak neked bátorító szavakat mondani.

#931 Vivike hozzászólása: 2009.12.17. 18:04

Kedves Cryply!

Köszönöm a segítséged. Az igazság, hogy járok lelki egészség gondozóba, de havonta egy alkalommal mehetek csak, negyed órára. Szívesebben feküdnék be megint a C-re, a pszichiátriára, de a suli miatt és a betegek sokasága miatt ez is szinte lehetetlen. Marad a pszichoterápia, ha felvesznek heti egy órára. Remélem sikerül valamit elintéznem. Köszönöm!!!

#930 cryply hozzászólása: 2009.12.17. 15:54

Kedves Vivike!

Mielőbb menj vissza a kezelőorvosodhoz! Sűrgősen! Mikor magam is bent feküdtem a zárt osztályon láttam hozzád hasonló fiatal teremtéseket. Mindet rendbe tudták hozni! Addig menj, amíg nem csinálsz valami butaságot. Érdekes ez a húsz év körüli állapot a fiataloknál! Van, akivel azóta is tartom a kapcsolatot mert teljesen rendbe jött! Jó a párkapcsolata és a közgazdaságin tanul tovább jó eredménnyel. Van remény!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close