Bppv

Téma címkék:
2009.12.23. 14:59

Sziasztok.

Már 3 hónapja küszködök ezzel az átokkal és végre 5 napja kezdtem azt hinni megszabadultam tőle mert teljesen jól voltam. Erre ma ültem egy széken zenét hallgattam és egyszer csak megforgott a helység velem. Olyan volt mint a legelején csak nem tartott napokig hanem kb.3-4 mp. De azóta is megy a fejem megint és a hányinger sem került el.

Ez most megint mi lehet? Sohasem lesz ennek vége? Megcsináltam a tornát itthon de nem szédültem tőle. Én teljesen kész vagyok.

#18924 laacika hozzászólása: 2014.08.26. 19:41

10. hete szenvedek a BPPV-vel,a gyakorlatokat nem csinálom mert nagyon rosz,félek tőle!!
Elvileg azt olvastam a neten hogy kezeletlen beteg kb 10 hét mulva javul.Itt az ön lapján olvastam hogy a levált mészkristályok el fognak oldódani a belső fülben lévő folyadékban.
Legyenszives ha tud valamit mondani a gyógyulási időre kérem irja meg nekem!!
Előre is nagyon szépen köszönöm profeszor úr!!

#943 Tuli hozzászólása: 2010.02.18. 15:28

Köszi Karesz a válaszod, ha mégegyszer előjön akkor biztosan elmegyek orvoshoz, de remélem a mozgás és az Epley segít. Azóta nem volt semmilyen tünetem szerencsére, de még csak 2 napja történt az eset. Igaz azért kicsit félve alszom, több párnát teszek a fejem alá és igyekszem egyik oldalra se fordítani a fejemet, vagy gyakran elfordulni mindkét irányba. Azért annak örülök, hogy nem egyedi a problémám, igaz eddig ilyenről még nem hallottam.

Ildi, nagyon örülök hogy rendbejöttél, reméljük soha többé nem kell ezzel a betegséggel szembenézned, és persze senki másnak sem!

Üdv. Mindenkinek: Tuli

#942 ildiko710713 hozzászólása: 2010.02.18. 14:33

Sziasztok.

Ha visszaolvastok tudjátok,hogy nálam mi volt a helyzet.Azóta annyit változott,hogyrendbe jöttem.Nagyon néha van egy kis kilengésem de amúgy okés minden.Igaz 5 hónapot elvett az életemből ez a sz.r betegség.Remélem vége már.Sok sikert és gyógyulást mindenkinek.Ja az Epley manőver kevés.Kell a teljes labyrynth torna a gyógyuláshoz.

Sziasztok.Ildi.

#941 kkasa hozzászólása: 2010.02.18. 09:49

Helló Tuli!

Nyilván nem vagyok hivatott diagnózist felállítani, de tény, hogy amit tapasztaltál az nagyon hasonló ahhoz amit én is átéltem. Nálam mondjuk derült égből villám szerűen jelentkezett a szédülés egyik reggelre.

Nekem úgy tűnik, mintha nálad fokozódna a helyzet. Szóval nem ártana szerintem egy neurológusnak megmutatni magad. De persze addig is míg eljutsz hozzá, a manőverek gyakorlása csak segíthet szerintem.

Remélem megúszod ennyivel és nem rosszabbodik a helyzeted. Szurkolunk, ezt mondhatom talán az egész itteni BPPV közösség nevében.

Üdv. Karesz

#940 Tuli hozzászólása: 2010.02.18. 08:36

Sziasztok!

Én egy 22 éves lány vagyok, és pár napja nekem is volt egy ilyen rohamom amit ti is írtok. Reggel amikor fel akartam kelni nem tudtam, forgott velem az egész szoba, fokozatosan tudtam csak feljebb emelni a fejem úgy, hogy alátámasztottam párnával. Jobb oldalamon aludtam, és éjjel mikor próbáltam átfodulni hátra vagy a másik oldalamra jött a szédülés, de betudtam a fáradtságnak, reggel viszont nagyon megijedtem. Így visszagondolva volt már ilyen velem, hogy az egyik oldalamon aludtam és ha átfordultam a másik oldalamra nagyon szédültem, és vissza kellett fordulnom, de az reggelre elmúlt, ez viszont nem. Csak segítséggel tudtam felkelni és kimenni wc-re, igaz, hogy nekem hányingerem nem nagyon volt, és olyan 3-4 óra után megszűnt a forgás, úgy, hogy 1 órát álltam előtte. A helyzetváltoztatás nagyon nehéz volt, de miután álltam 1-2 percet megszoktam és utána már jobb lett. Nem mentem el orvoshoz, mert láttam itt a bejegyzéseket, és nem is volt időm eddig elmenni. Szerintetek ez is bppv? Ja, és csináltam párszor az Epley manővert, és igyekszem mozogni, mert eddig nem fordítottam erre időt. Légyszi válaszoljatok! Üdv. Mindenkinek!

#939 ildiko710713 hozzászólása: 2009.12.31. 08:48

Szia Karesz.

Sajnos én még mindig küzdök.Néha úgy érzem megfogom a fejem és beleverem a falba.Talán akkor a helyükre mennek.Érdekes,hogy nekem reggel a felkelésnél nincs gondom mint az első szédülésnél.Nekem napközben jön elő és szinte minden mozdulatra forog a fejem és nyomás van benne mintha lufit fújnának fel benne.És ilyenkor a szemeim is mozognak és sokszor kell hunyorítanom.Igyekszem türelmesnek lenni de nemtudom hol a tűrőképességem határa.Ma reggel már sírva fakadtam pedig talán 10 éve sírtam utoljára mert egyre rosszabb lesz nemhogy jobb.Azért nem adom fel.Kössz,hogy válaszoltál.Ildi.Szia.

#938 kkasa hozzászólása: 2009.12.30. 15:21

Szia Ildikó!

Ahogy a te leírásod is mutatja, hiába azonos gondról van szó, mindenkinél kicsit más a lefolyása és más a kilábalás nehézsége is.

Sokszor elhangzott itt, hogy végleges gyógyulás a BPPV-ből talán nem is lesz. Erre sajnos én is kaptam egy kis intő jelet: karácsony első napján újra éreztem a reggeli szédülést. Betaserc újbóli szedésével szerencsére gyorsan visszaszorítottam, így már csak enyhe reggeli emlékeztetőket kapok, de igen rossz volt újra átélni a szédülés okozta bizonytalanságot és gyengeséget.

Remélem rövidesen túl leszel a komolyabb részén és már te is csak ritkás “utórengésekkel” találkozol majd. Minden jót! Karesz

#937 ildiko710713 hozzászólása: 2009.12.24. 07:20

Szia Karesz.Tudod azt nem értem,hogy ha másnak a torna után azonnal elmúlik akkor nekem miért tart ilyen sokáig?Vagy nekik sem csak ezt írják?Mire elmúlik teljesen letelik az egy év és kezdhetem előlről.Azóta magasított párnán alszom mert remélem evvel is megelőzhetem a szédülést és sajnos azóta szinte minden éjjel rémálmaim vannak amiben állandóan harcolok vagy menekülök valami elöl.Gondolom a szervezetem bepánikolt és így próbál tiltakozni.Igyekszem nem gondolni rá de mikor az embernek megy a feje és állandó hányingere is van nem könnyű nem oda figyelni rá.Van ismerősöm akinek 8 hónapig tartott.Két hét szünet és kezdte előlről.A tornát szorgalmasan csinálom.Sajnálom magunkat és remélem tényleg lesz jobb is.Ildikó.

#936 kkasa hozzászólása: 2009.12.23. 15:16

Lassú lecsengés várható. Az 5 napos szünetnek örülj, de kell még egy kis kitartás. Csináld a tornát megelőző jelleggel is és örülj, hogy nem hoz elő tüneteket, de csináld tovább!

Alattomos ez a “jóindulatú” betegség, szóval csak még egy kis kitartás és utána már csak évenete jön majd vissza ;-)

Kitartás Ildikó! Üdv. Karesz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close