Mi a leghatékonyabb és természetes módja a reflux betegség gyógyításának?

Téma címkék:
2009.12.23. 10:14

……..tobbszor visszajon a torkomban a savam ….ez foleg akkor jelentkezik ha sokat ….eszek es savanyobb eteleket.NEM tudom en vagyok a hibas vagy a savam vegett de ha nem faj a gyomrom en sokat,oszevissza eszek…….nem tud fellelegezni sem a gyomrom ugy erzem mert felorankent eszek……..neha ugy erzem magam mint egy kaja vampir es nem tudom hogy en vagyok nagy evo vagy a savamtol van…….de mindent kivanok…edesset….ra savanyot es forditva.A gyomrom sem urul olyan normalisan mint masnak…..3-ik vagy 4-ik napra van szekletem.NAGYON BEFOLYASOLJA AZ ELETEMET EZ A REFLUX BETEGSEG……sokat vagyok faradt meg almos…….szeretnek normalis lenni mint a tobbi ember…..ezert neha belefaradok turni es sokat sirok …elkeseredek….ez az egessz idegileg is megtepaszott.VAJON A SAVTOL VAN AZ HOGY GYOMOR IDEGET ERZEK?……………ugy ket eve figyeltem fel arra hogy sokszor okom se volt es megis ideges voltam….oyan belso ordito nyugtalansagot ereztem….es nem ertettem miert hiszen nem is voltam stresszelve AKKOR….de amugy nagyon stresszes eletmodot folytatok…….hazassagban elek 4-ik eve…es sok minden nem megy simman….ezert sokszor elengedtem a haragomat hatartalanul es ugy orditottam mint az orultek…….pedig azzal nem oldottam meg semmit.volt HOGY MIKOR VALAMI NEM NEKEM TETSZO HIRT KAPTAM MERGEMBEN ELONTOTT A MELEGSEG MEG ELSZEDULTEM…….ANNYIRA DUHOS VOLTAM.AZT HISZEM AZ ELETEM IS KOZRE JATSZIK A REFLUX BETEGSEGEM KIALAKULASAHOZ.ES EZ A LEGROSSZABB HIR AMIT KAPHATTAM AZ ORVOSOKTOL ….hogy valtoztassak az eletemen.A kajasi szokasaimon tudok valtoztatni ha akarok….ebben biztos vagyok de a tarsamat nem tudom megvaltoztatni.ES HA valtoztatok az evesi szokasaimon …akkor elvesztek egy jo BARATOT……..mert erzelmi allapon tomtem magamba az etelt.SOKAT ETTEM….MINIMALISAT MOZOGTAM ,NAGYON KEVES FOLYADEKOT ITTAM…ES SOKAT MERGELODTEM.BOLDOGTALANUL ELTEM ….s talan elek ……mint egy foldi giliszta.

#935 takatime hozzászólása: 2013.12.28. 18:15

dettó ugyanez..állanóan éhes vagyok refluxtól…10éve refluxom van nem kezeltettem és ez lett a vége!!!

#934 csharles hozzászólása: 2009.12.23. 16:05

Kedves szocseden!

Elég komplex problémával állsz szemben, de a megoldást szinte leírtad. Az elején azt írod, hogy savad van (reflux): ezt tényleg ookozhatja az ha egymás után eszel édeset, savanyút, keserűt nagy mennyiségben és sűrűn. Mindamellett ha érzelmi okból eszel, akkor el kellene kezdeni mozogni. Az nem baj, ha sokat eszel, de akkor ritkábban egy nap. Vagy fordítva: keveset egyél, de többször egy nap. Az ideget szinte biztosan a gyomrodban (és nyelőcsövedben) lévő reflux miatt van. Gondolom tudod akkor mi az a reflux? Az első lépés mindig az, hogy magán változtat az ember, és azután (ha szükséges) akkor a másikon. De tényleg változtatni kellene az életmódon, ill. fel kellene keresni egy belgyógyász szakorvost. (Ha voltál már és a változtatások miatt továbbra is fennáll az idegesség akkor egy pszichológust, pszichiátert is.)

Amit én még tanácsolni tudnék, hogy napi 2-2,5 l folyadékot igyál (lehetőleg nem szénsavasat), hiszen a folyadékháztartás rengeteg mindennel kapcsolatban áll, így lehet, hogy helyreáll majd sokminden. Mindamellett ha elvesztesz egy jó barátot az evési szokások változása miatt akkor az nem jó. Tanácsolnám, hogy beszéljétek meg a refluxodat, így olyan ételeket fog majd csinálni, amelyek kevésbé irritálják a gyomrodat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close