Epekő műtét

Téma címkék:
2009.12.28. 00:01

Üdv. mindenkinek.

Nemrég laparoszkópos epeműtétem volt,kivettek két jól fejlett epekövet és eltávolitották az epehólyagot is.

A varrratok kivételénél lányos zavaromban elfelejtettem megkérdezni amit szerettem volna .Most akkor temelődik epe ezek után és hová kerül ha igen?

Az orvos azt mondta műtét uán többet nem kell diétáznom.A szomszég meg azt hogy életem végéig diétáznom kell,és ő nehezen emészt, gyakran hány.Most akkor melyik lesz? Egy beteg meg azt mondta a kórházban hogy

az epe szerepét ilyenkor átveszi a gyomor,mármint több gyomorsav termelődik az emésztés segitésére.

Ugyhogy végképp nem tudom kinek higgyek.

 

#950 civilke hozzászólása: 2009.12.28. 12:56

Kedves Margherita!

Van egy jó hírem, meg néhány rossz!

A jó hír: amikor a hozzászólásomat írom szép, napos, tiszta idő van.

A rossz: Sajnos fennáll annak a veszélye, hogy ismét képződhet az epekő! Nekem speciel már kétszer volt találkám a kis hivatlan – nem drágakövekkel! Ez persze egyéni természet függvénye, idegeskedés, hajlam a kőképződésre (családunkban négyen vagyunk már “kikövezve”) és ez függ az étkezési szokásoktól is. Jobb helyeken épen ezért a műtét után mindig kedves látogatót kap az ember, a diétás nővért, aki átadja a nyomtatott ultimátumot, hogy mit szabad, és mit nem fogyasztani. Tehát diétázni kell! Persze, ha az ember szigorúan betartja a diétát, jobbik esetben elszegényedik, rosszabb esetben éhen hal. Ezért az egyéni hajlam szerint meg kell kötni a szervezetünkkel az egyezséget, mi esik jól illetve mi okoz problémát, és úgy kell az étrendet kialakítani. Én az “ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit” elv alapján, a naponta 6x-i  étkezést ajánlom, és soha sem szabad túltelítettség érzetet teremteni!

Ami a gyomorsavat illeti, hát az bizony képződik, képződik… Ezért savlekötő gyógyszert szokott a kezelőorvos fölírni, nehogy a sok sav kárt tegyen az egyébként ártatlan, közelben nézelődő szervekben.

További panaszmentességet, jó egészséget kívánok – Civilke

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close