Segítség pánikbetegség ellen

Téma címkék:
2010.01.05. 16:44

pánik beteg vagyok már másfél éve!!!egyre csak elkeseredettebb vagyok hisz egyre csak rosszabb!pszihologushoz is jártam de semmi változás igy magamtol leszoktam, a gyogyszerekrö amiket ö irt fel!!l!!–nagyon nehéz volt az is!!!de most már semmi kiutat nem látok egyre csak elhatalmasoik rajtam!!!

ha valaki tudna akkor javasoljon nekem valamit  ami segitene!!gondoltam akkupunkturára vagy más gyogymodra de nem tudom melyik lenne a helyes!!

#976 dina1 hozzászólása: 2010.12.21. 16:17

én elhiszem hogy ez rosz tudom miröl beszélsz !! de az se jo hogy csak othon vagy probálj kimozdulni egy kicsit

#975 Rainy-morning hozzászólása: 2010.05.31. 11:44

Szia. Ugyanolyan elkeseredett vagyok én is bár most talán kezdenek a dolgok összeállni( olvasd el a történetem, ha kíváncsi vagy rám most írtam le az előbb) Viszont Neked most azért írok, mert segítteni szeretnék. Tanácsokat adni továbbá hátha rájönnénk együtt mi okozhatja a pánikot nálad. Meg aztán barátokat gyűjtök mert tudom, hogy mennyire fontos hogy az embert megértsék és főleg ezt egy sorstárs érti csak meg. Ha gondolod írj nekem a panikbetegseg@freemail.hu email címre, vagy ide.

#974 Adelka hozzászólása: 2010.01.14. 10:01

Szia..hat ugyan igy voltam en ,pont miutan elhagytam a gyogyszereket 6 honapig kint nem voltam az ajton kivul ,telefonon beszeltewm a dokival is…………..(nagyon rossz)mostmar jarok ki sot munkat is keresek de sokszor el megy a kedvem mert meg ram tor  a roham ,peldaul a napokban is nagyon  nem voltam jol …………….szoval ronda betegseg ez biztos……….

#973 dollarka hozzászólása: 2010.01.13. 07:59

köszönöm szépen!a jotanácsokat!ezek is sokat jelentenek nekem !!

#972 doszi hozzászólása: 2010.01.12. 19:10

A Te akaratod a legfontosabb és a gyógyszeres segítség amit a legkisebb hatásos adagban kell szedni. Nem nyugtatót hanem szorongásoldót és hangulatjavítót. Akarni ,akarni és akarni hogy jobban legyél.Ha Te megendeded a saját magadnak hogy a rosszulléteid miatt otthon ülj és várd a következőt akkor nem lesz senki aki ezen változtasson.Nekem a 17 év altt nagyon sokszor mondtak ilyent és nagyon haragudtam érte de rájöttem hogy igaz.Muszály erőt venned magadon és megindulni.Mi van akkor ha az utcán leszel rosszul? Nem dől össze a világ és ha megbeszéled magaddal, hogy ezt is túlélted máskor nem lesz rohamod az utcán. Még egy nagyon fontos dolog mindenkinek: AMIKOR ÉRZED HOGY JÖN A ROHAM AZONNAL OLDJ FEL EGY POHÁR VÍZBEN EGY CALCIUM SANDOZ PEZSGŐTABLETTÁT SŐT EGY PICIT LE IS HARAPHATSZ BELŐLE HOGY RÖGTÖN OLDÓDJON A SZÁDBA.IDD MEG.Segíteni fog nem fog annyira kiteljesedni a roham én mindig magammal viszem.Ja és egyszer vezetés közben volt rohamom,de hála Istennek és az akaratomnak többet soha. Ennek már több mint 10 éve

#971 lopacijani hozzászólása: 2010.01.12. 18:44

Tisztelt beteg,én nem sok minden hez értek de mielött uj ból neki állna a gyogyszerek szedésének ,elötte mélyen bele kéne nézni hogy valójában mi az ami okozza a pánik betegségét,,tudni kell hogy csak akkor lehet valaki beteg ha pánikol valamitől vagy valakiktől.én azt javasolom hogy probáljon meg többet társaságban lenni ahol jól érzi magát,ne mennyen ojan helyre ahol szorongásai vannak,vagy ha netán az otthoni gondok okozzák ezeket a kitöréseket ,akkor bizony az otthoni dolgokon kéne javittani,,én ezeket azért írom le mivel nem írja hogy mitől vannak a pánik rohamok,,,sok összetevője lehet ennek,és ez lehet hogy a saját környezetében kell meg találni,hogy javúljon az állapota..de lehet ez gyerek kori is amin nem tud túl tenni,ezt is meg lehet oldani csak nyiltnak kell lenni, ha ez nyomassza a lelki világát,akkor inkább mondja el valakinek aki oda figyel magára, és osztozik a gondokon,nem biztos hogy a gyogyszer javíttani fog azon a belső gondokon, amiket csak magában öröl hosszú éveken átt,legyen nyilt és hidje el nem lessznek aggályai utánna, mert tul fog tenni rajta,és ez álltal a szorongások is elöbb utobb elfognak múlni,ha ezzel a rövid leirással egy kicsit segítettem akkor örülök neki ,,ha nem akkor elnézést hogy zagyva dolgot irtam..tisztelettel lopacijani..

#970 nettyke hozzászólása: 2010.01.12. 13:34

én is azt tanácsolom hogy menj el egy másik orvoshoz,mert nem lesz jó vége.kérj segítséget:barát,testvér,szülő akivel elindulsz.Azt írta hogy bármit megtennél akkor nosza menj el az orvoshoz.ne hagyd el magad,mert ebben a gyógyulásba te is kellesz.tapasztalatból mondom.nekünk pánikosaknak határozott fellépésre van szükség.amikor nekem kezdődött enni sem volt kedvem,olyan vékony volt a karom,hogy a belgyógyász nem tudta megmérni a vérnyomásom.a gyógyszertől nem kell félni.akinek nincs pánikja,mind azt mondja nem kell az a gyógyszer ,az nem old meg semmit.DE IGEN NEKÜNK SEGÍT!!!!!!!szedd össze magad és nyomás a dokihoz.vagy elvigyelek én?

#969 dollarka hozzászólása: 2010.01.07. 12:39

köszönöm szépen!már ott tartok hogy nem érdekel mien megoldás lessz a jo csak gyogyuljak meg bármit kiprobálnék mert már kezdek beleörülni!!!már lassan “fogni kell a kezem” mindenol!félek a gyogyszerektöl föleg a nyugtatotol ezért is hagytam abba a gyogyszereim szedését!!!köszönöm a jo tanácsokat!!

#968 leszekvalaki hozzászólása: 2010.01.07. 09:06

Sajnálom.

én 7 évig voltam majdnem bezárva itthonra. Ami kisegített, az pl a paroxat és a rivotril kombinációja, és a motiváltság, no meg néhány ember.

Magam is voltam Tündérhegyen. Láttam embereket rendbe jönni ott. Pszichiáter, gyógyszer és a környezeted támogatása, ami kell az elinduláshoz, no  meg az, hogy te nagyon is akard a változást. Mivel én is benne voltam (sajnos a szorongásaim megvannak még), így nem a levegőbe beszélek. Egyébként nagyon nem vagyok gyógyszerpárti.

Integratív és kognitív pszichoterápia hasznos lehet, autogen tréning is. ezek hamarabb segítenek. de jó lenne megkeresni az okokat, amihez egy dinamikus pszichoterápia a jó.

Én ennyit tudok segíteni. A relaxáció megtanulása nagyon fontos lehet. (mellesleg, az, hogy jártál pszichológushoz még nem jelenti azt, hogy egy másik ne tudna esetleg jobban segíteni)

Üdv

#967 dollarka hozzászólása: 2010.01.06. 09:46

köszönöm de sajnos itthonrol nem birok kimozdulni!!!de nagyon aranyos vagy!!télleg köszönöm

#966 leszekvalaki hozzászólása: 2010.01.05. 17:39

Javasolhatnám a Tündérhegyi pszichoterápiás rechabilitációs intézetet, Bp-en. Nem kórház, inkább rechabilitációs. Igen hatékonyan szokták kezelni, nem gyógyszerelnek be(túl), csak, ha és amennyiben nagyon indokolt.

http://www.tunderhegy.hu/

TB támogatott. Nézd meg, ha érdekel. Jobbulást!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close