Pánikbeteg vagyok

Téma címkék:
2010.01.05. 12:43

Én egy 24 éves lány vagyok és a változatosság kedvéért pánikbeteg!

Szerintem ez már kiskorom óta van, de nem tudtam, hogy mi ez és nem is foglalkoztam vele! Na látjátok itt a baj!!!:(  2009 januárjától van nekem elég aktívan!Elmentem dokihoz ahol 5 órát vártam! Egyszer csak behívott és kétperc múlva már kiis rakott mert sok betege volt még vissza! Próbálkoztam egy másikkal de az csak nyugtatókkal tömött és azt sem tudta mi a bajom! Erre mondtam: Na itt elég! Inkább küzdök vele!Ha más választásom nincs akkor az egész életem nagy küzdelem lesz de gyógyszert nem szedek!

Szerintem a legnagyobb bajunk, hogy nem ismerjük magunkat! Én sem és ti sem! Megakarunk felelni mindenkinek csak magunknak nem! Lehet, ha néha elgondolkodnánk magunkon akkor nem otthon kéne ülnünk és sajnálmi magunkat!Mert ez a legegyszerübb ugye?Nem merünk kockáztatni a betegségünk miatt!nekem egy 22éves rákos barátnőm ad erőt!Érdekes mi?Ő fog meghalni nemsokára és ő buzdít a világba!Ne engedjük magunkat de elötte tudjuk meg kik vagyunk és, hogy mit takar a magunkat szó!Nehéz tudom, én az utcára nem tudtam eddig kimenni , de igenis kimegyek mert az épp úgy az enyém mint másé!Erőt ad még az is, hogy a nővérem kigyógyúlt belőle és én is kifogok!Remélem segíthettem!

#965 Tundike1 hozzászólása: 2010.01.08. 18:27

kedves panicgirl!

Köszönöm a tanácsod! :))))) Ma alkalmaztam és bevált!Legyen nagyon szép estéd

#964 panicgirl hozzászólása: 2010.01.07. 15:00

Töndike! Mindenképp agyban kell magad olyankor összeszedni, de ezzel nem mondtam újat. Ahogy te is mondtad, próbálj másra koncentrálni, hogy valami elvonja a figyelmed! Ha állsz a postán, vagy ülsz a kórházban, figyeld az emberek kommunikációját. Én azt szoktam és közben jót mulatok magamban az embereken. Én ma is buszoztam és úgy indultam el, hogy kaja, ital, újság, mp4, tanulnivaló. És még ott van mindig a nagy segitség, a telefon, amit bármikor használhatsz, felhivhatsz egy olyan embert, akinek elmondhatod a problémád és megnyugszol. Mindig legyen pénz a kártyádon! Számomra annál nagyon biztonság nincs! Szóval igy indultam el, és az összes dologból csak az mp4-et használtam, mert úgy elrepült az idő, hogy észre sem vettem. Próbáld ki! :)

#963 Tundike1 hozzászólása: 2010.01.07. 10:33

Sziasztok!

Ma reggel elkísértem a páromat kezelésre és rosszúl lettem!Persze kirohantam!Utána összeszedtem magam és vissza mentem!Jobb volt mert elfelejtettem mi volt azelött 10 percel!Azért jött ma nekem össze mert elfelejtettem arra gondolni, hogy én most rosszul leszek!Csupán annyi történt, hogy másokra figyeltem!Viszont azt, hogy kirohantam nagyon rosszul tettem!Ti mit csináltok ha valahol máshol rosszul lesztek?Szép napot kívánok tiszta szívből

#962 Adelka hozzászólása: 2010.01.07. 09:41

Koszi a batoritast…………sokszor nem hasznal  semmi , ugy erzem….na de azert mindenkinek egy szep napot!!

#961 panicgirl hozzászólása: 2010.01.06. 14:33

Adelka, nekem is igy van sajna néha. Ha valamit nem gyakorlok, és már régen csináltam, vagy régen voltam olyan helyzetben, akkor rámjön az érzés. De arra kell gondolni hogy régen sem volt ezzel baj, nap mint nap buszoztam, ezt az érzést csak én generálom, tehát el is tudom mulasztani! Csak ügyesen! Szép estét midnenkinek!

#960 Adelka hozzászólása: 2010.01.06. 09:01

Hat bizza a gyakorlat az kell egy parszor nem jartam mostanaban busszal es mar most mikor akartam menni ujra felek es  szorongok ne is beszejunk hogy ilyenkor szedulok ami szerintem a legroszabb erzes mikor nem tudsz  egyensulyt tartani……………….sziasztok szep napot mindenkinek

#959 panicgirl hozzászólása: 2010.01.05. 20:28

Szia Tündike!

Én 23 éves vagyok és már 3 éve beteg, de most jól érzem magam egy ideje és próbálok így is maradni! Sokat szenvedtem én is, minden kijött rajtam, amit el tudsz képzelni, de ezt se neked, se a hozzánk hasonlóknak nem kell magyarázni. Nagyon jó a felfogásod! Én egyik percről a másikra változtattam meg a gondolkodásom. A szülinapi bulimat végigpánikoltam, ott voltak a barátaim, torta, ajándékok és én mégis rosszul voltam, szorongtam. Másnap elhatároztam, hogy ilyet többé nem csinálok, nem hagyhatom ki az életem fontos momentumait! Nem tehetem ezt magammal! Rájöttem, hogy nem kell senkinek megfelelni, csakis magamnak, ahogyan te is mondtad! Csak mond ezt magadnak folyamatosan és jobb lesz! Én azt fogadtam meg ujévkor, hogy ezt az Öszinteség éve lesz!! Mindenkinek megmondom a frankót, nem nyelek többé, mindent megteszek, hogy NEKEM jó legyen! És képzeld, képzeljétek! JÓL VAGYOK :) Nem kell itt másokért élni, csak azt tenni ami téged kielégit, ami neked jó. Legyen az a mottód, hogy “Mond ki, tedd meg!” Ez a legfontosabb, hiszen csak igy ismered meg magad és igy tudod igazán kiadni magad másoknak, mert addig nem fog menni. Közeledj magadhoz! Nagyon jól gondolkodsz erről a dologról. Hát hajrá! Neked is és magamnak is. Gyakorolni kell, néha még én is meglengek, például ha buszra szállok, de aztán átvészelem és arra gondolok, hogy ha ezt, akkor mindent. Mert miért ne? :) Gyakorlat teszi a mestert. Hát akkor éljünk.

Minden jót Tündike!

#958 Tundike1 hozzászólása: 2010.01.05. 16:45

Szia Adelka!

Neked is ugyan úgy szükséged van arra mint nekem, hogy valaki árnyékában legyek mert egyedűl félember vagyok!Csináld amit én próbálok most!Keresem ki is vagyok és probálom úgy csinálni a dolgokat, hogy az jó legyen  NEKEM!Pl. ha felteszek egy függönyt nem érdekel kinek tettszik az a lényeg hogy nekem igen!Hidd vagyis higgyétek el nekem is nehéz, csak próbálok segíteni nektek és magamon!

#957 Tundike1 hozzászólása: 2010.01.05. 16:23

Kedves Anita!Köszönöm neked, hogy írtál!Na látod erről beszéltem!Nem tesznek az emberek csak várják a csodát!Csodát Istentől és orvostól!És magunktól mit várunk?Semmit!Azt várjuk majd más segít!Nem egyszerűsítem le egy picit sem!Én tudom mien amikor félájultan tart a párom az utcán és mindenki engem néz!Orvos itt-orvos ott, mentő itt-mentő ott!Nagyon nehéz!De Ne Addjátok Fel!Kérlek titeket

#956 Anita hozzászólása: 2010.01.05. 15:08

Szia Tündike! “Kicsit” leegyszerűsíted ezt a borzasztó betegséget!! Ha ennyitől meg lehetne gyógyulni nem lenne ennyi beteg. Minden jót kívánok mindenkinek! Anita 

#955 Adelka hozzászólása: 2010.01.05. 13:12

Szia..hat nagyon igazad van az biztos……valo igaz legalabb is nekem , hogy mindenkinek meg akartam feleleni es en mindig szorongtam valakiert vagy valamiert…..en is halottam olyant hogy kigyogyult a panikbetegsegbol .Egy par hetet en is eleg jol voltam de most egy ido ota sokat szedulok ujra meg a tobbi ugy hogy kerulom hogy kijarjak egyedul………..es pont ez a nem jo……………………sokszor elkeseredek nagyon reg tart es faraszto …………unom,meg minden………..Egy jobb es nyugodt , bekes evet kivanok!!!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close