Még egy segítség pánik betegeknek..

Téma címkék:
2010.01.12. 20:09

A pánikrohamnak több változata van. az egyikre ilyen gyógyszer kell a másikra olyan, a harmadikra meg nem kell!!!

Látom, h. csomóan olyanokat írnak, hogy szednek antidepresszánst, meg szorongásoldót IS. ami gáz, mert az egyik típusra ez kell, a másikra az.

több napi keresés után végre találtam egy jó cikket, mindenképp olvassátok el, ebben vannak az altípusok: http://www.behsci.sote.hu/nok/pan_mit_val.htm

(Szendi Gábor egyébként egy komplett könyvet írt a témában..)

Egy másik cikkben, meg megtaláltam, hogy mik azok az egyéb betegségek, amik pánikszerű tüneteket adhatnak. Emberek nem kell parázni, minden második pánikos azt hiszi neki valami baja van a szívével, fejével, stb. valójában valószínűleg semmi fizikai bajod nincs. de ha tutira akarsz menni, menj dokihoz.. ezeknek a kivizsgálását kell kérni:

“A pánikzavart fontos elkülöníteni számos testi betegségtől, amelyek tüneti hasonlóságot eredményeznek. Fontos megemlíteni a mitrális billentyű prollapszusát, amely hasonló tüneteket, ill. szorongásos/kognitív pánikot okozhat. Ki kell zárni a kardiális megbetegedéseket, a pajzsmirigy túlműködést, a hipoglikémiát, a temporális epilepsziát, neurológiai betegségeket (pl. multiplex sclerozis kezdeti szakasza), a légúti megbetegedéseket.”

Ha kiderül, hogy fizikailag oké vagy, akkor a fenti cikk alapján nagyon könnyű kitalálni, milyen típusú pánikod van, és mit kell vele kezdeni, mit kell rá szedni. és ha nem azt szeded, akkor nyomás a dokidhoz és kért számon, hogy hogy is van ez? valszeg csak nincs elég idejük, energiájuk mindenkivel ennyire részletesen foglalkozni..

Azoknak pedig, akik arra jutnak, hogy anticipális szorongásos rohamaik vannak (2. típus) továbbra is ajánlom a történetem, amit január 8-án írtam..

puszi belétek

(bea, majd írok..)

#1001 panicgirl hozzászólása: 2010.01.13. 11:29

Ezt a cikket én is olvastam már, mindenkinek ajánlom!! Ha véletlenül rosszul vagytok diagnosztizálva, kérdezzétek meg a dokit, hogy akkor most mi is van…

Kösz d!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close