Babát vállalni pánikbetegen!

Téma címkék:
2010.01.12. 17:35

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy szed vagy szedett e valaki terhessége alatt gyógyszereket pánikbetegségre! Mert mi a párommal kisbabát szeretnénk csak az a baj pánikbeteg vagyok és Rivotrilt szedek nap 3-szor felet és Yarvist 0.75 öst! Szerintetek ha ezek mellett a gyógyszerek mellet lennék terhes akkor beteg lenne a gyerekem?

Vagy esetleg tud valaki segiteni ebben aki hasonlo helyzetben van vagy volt hogy beteg lett e a gyermeke vagy sem? Nekem ugy néz ki sajna gyógyszert muszály szednem! Esetleg tudtok e olyan gyógyszert ami mellett vállalhatok gyermeket?

Válaszokat előre is köszönöm!

#995 monika26 hozzászólása: 2010.04.18. 10:55

szia!elöször szokj le szerintem az a legbiztosabb a talánra nem lehet adni!!én nem szedtem terhesen se semmit mégis tul éltem!pedig 5éve kinlodok igy!nagyon féltem de csak sikerült:)sok szerencsét!

#994 cingi75 hozzászólása: 2010.01.21. 15:30

Kedves babavállaló!A Rivotril veszélyes gyógyszer, függőséget okoz, tönkreteszi a libidót, így beleszól a házaséletbe is, a terheseket óvják tőle, rendkívül nehéz leszokni róla, szoptatni nem lehet mellette.Nekem egy felelőtlen orvos írta fel 11 éve, azóta sikertelenül harcolok ellene.Most egy jószándékú orvos addiktológus megkeresését javasolta, hogy megszabaduljak tőle.Nekem depresszióra írták fel anno…

#993 rabbi hozzászólása: 2010.01.21. 05:25

Kedves Ann31!Miert kellene egyuttelni a panikbetegsegevel,ha az gyogyithato?A gyogyszerek,csak fontos tunetcsokkentok,de a pszichoterapia gyogyulast hozhat.Sok kivallo szakember van,akik tudnak segiteni kuzdelmeben a panik ellen.Kerjen segitseget,es meggyogyulhat,hogy boldogan varhassa gyermekuket,mar gyogyszerek nelkul.

#992 doszi hozzászólása: 2010.01.12. 18:45

Szia. Az én pánikbetegségem 17 évvel ezelőtt kezdődött, nemsokkal a lányom születése után. A kisfiam most 10 éves tehát én beteg voltam a terhesség előtt, /alatt/ és után is a mai napig bár én már csak napi fél szem stimulotont szedek.Ha jól emlékszem akkor a zoloftot és ataraxot vagy rivotrilt szedtem.A kisfiam 4kg26dkg és 50cm rel született egészségesen.Amikor pici volt a hiperaktivitás határát súrolta de nem volt az. Az édességet nagyon -nagyon kívánja, ez a két dolog amit én a gyógyszer rovására írok. Bár én is sok csokival élek, ha pár napig nem eszek minden bajom van.

Azt ajánlom neked hogy fokozatosan, nagyon óvatosan próbáld meg a lehető legkisebb adagra csökkenteni a gyógyszeradagogat /a dili doki nem ezt fogja mondani/. Még mielőtt teherbe esel. Terhesség alatt is nagyon óvatosan lehet még csökkenteni mert olyankor majdnem biztos hogy nem lesz rohamod mert olyan hormonokat termel a szervezeted amik segítenek-ezt orvos mondta /nem dili doki/.A gyógyszeradag csökkentése rettenetes érzéseket vált ki az embeben de ha kibirod pár nap mulva jobb lesz, csak nagyon kicsivel mondjuk csak egy negyeddel csökkentsd és ha úgy is csak a megszokott rosszulléteid vannak akkor csökkentsd tovább.a yarist nem ismerem de ha a rivotril csökkentésével kezded az nem visel meg annyira.

Nemtudom mit írjak még, én nagyon sok mindenen átmentem ez alatt a sok év alatt, ha kíváncsi vagy kérdezz.

A nőgyógyászom tudott a betegségemről ezért nagyon figyelt rám a szülésnél mindent megtett azért hogy ne húzódjon el nagyon sokáig. 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close