Bőrtapasz cukorbetegségre

Téma címkék:
2010.01.28. 22:23

Van-e már Magyarországon bőrtapasz a cukorbetegségre, és ha igen, helyettesíti-e az injekciót?

#1140 medium hozzászólása: 2011.03.11. 07:02

Kedves regos!

A mi családunk is cukorbeteges. Engem is kerülget évek óta, de eldöntöttem, hogy nem hódolok be neki. És ezután sem fogok. Vannak mindenre alternatív megoldások, én ezek híve vagyok. Nem beszélve arról, hogy a szervezet saját magát gyógyítja az én segítségemmel. A cukorszintet is le lehet vinni és ott tartani. Nekem ilyen módon elmaradt egy epekő műtétem is.

#1139 csharles hozzászólása: 2010.01.30. 17:56

Tisztelt regos!

Az inzulintapasz egyik legnagyobb hibája az, hogy nagyon nehéz beállítani, hogy a megfelelő időegység alatt, a megfelelő mennyiségű inzulin jusson be a szervezetbe. Ezért a kísérletek még ma is tartanak.

Jermendy György professzor 2006-ban azt mondta, hogy “semmilyen tudományos igényű adatot nem közöltek” a tapasszal kapcsolatban. Sajnos  – a mai napig – nem találkoztam olyan hiteles forrással, mely megerősítené, hogy létezik klinikailag tesztelt, elfogadott inzulintapasz. Az, hogy hazánkban van-e ilyen tapasz: szerintem még nincs.

(Természetesen érdeklődhet szakorvosánál ebben a témában.)

#1138 kig121 hozzászólása: 2010.01.29. 07:55

Elméletben az is elképzelhető, hogy a bázisinzulin pótlására egy bőrtapasz közvetítésével adagolható inzulin is alkalmas volna, ám a magyar feltaláló találmánya nem tette lehetővé a tapasz hazai klinikai vizsgálatait. Oroszlán doktor tudomása szerint az inzulintapasz ötletét Kínába vitte, feltételezhetően azért, mert ott kevésbé szigorúak a forgalmazás szabályai

A teljes cikk:
http://www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/egeszseg/artid/20080930-diabetesz-marad-a-megelozes

2008 szeptemberi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close