Forgó szédülés, bppv vagy menieres?

2010.01.30. 09:13

Tavaly nyáron számomra teljesen szokatlan “élményben” volt részem. Reggel felébredtem, feküdtem az ágyban, és forgott velem a szoba. Felkeltem, alig bírtam menni. Folyamatosan kapaszkodnom kellett. Rámjött a hányinger. Hányás után vége lett a forgó szédülésnek. Utána még 4 napig minden nap jelentkeztek ezek a tünetek, és egyre tovább tartott a szédülés. Utolsó nap koradélutánig sem múlt el, és már a hányás sem segített, utána is megmaradt a szédülés. Rákerestem az interneten, mi segíthet. Elkezdtem egy spciális forgó szédülés elleni tornát. (Epley-manőver). Emellett naponta fél órán át végeztem Norbi-tornát. Naponta többször végigcsináltam a teljes EFT sorozatot (Emotional Freedom Technic). Ezt máig is csinálom, minden nap.

A forgó szédülés 5 nap után teljesen megszűnt, de még hetekig bizonytalannak éreztem a járást. Utólag azt gondolom, hogy átmeneti fagyöngy mérgezésem lehetett. Értisztítónak ittam minden nap forró fagyöngyöt is tartalmazó gyógyteát. Emellett szedtem a fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszulát. Mindkettőt abbahagytam teljesen. Azóta tudom, hogy fagyöngyöt csak hidegen áztatva lehetett volna inni.

#1144 Kata74 hozzászólása: 2011.04.02. 18:07

Sajnos nekem is hasonló tüneteim voltak, vannak folyamatosan. 2 éve kezdődött egy nagyon nehéz nap hajnalán arra ébredtem, hogy forog a világ és hányingerem van. Mivel hajnal volt a gyomrom üres inkább csak ökledeztem, de valahogy ez segített és elmúlt a szédülés is. Ezek után a szédülés 1 hétre jelentkezett, majd 2 hétre, aztán hónapokig semmi. Voltam neurológusnál végigjártam a kötelező vizsgálatokat, szinte semmi negativ nincs ami ezzel a tünetegyüttesesel kapcsolatba hozható lenne. Persze írtak fel gyógyszereket a betarevin, egy ideig használt de már lassan az adható napi 72 mg, sem elég.  :(, közben megpróbálom élni az életem, de ezzel a “betegséggel” nem könnyű, mivel váratlanul tör rám. Igaz vannak előjelek, most ennyi idő után már nagyjából tudom mikor leszek rosszul, hiszen egy nagyon erős tarkómerevség és hátfájdalom előzi meg, és vannak kisebb szédülések is a nagy roham előtt. Az orvos azt is felvette, nem vagyok-e pánikbeteg? Adott nyugtatót, de a szédülést nem mulasztotta el :(

Lassan beletörődtem és megpróbálok vele együtt élni, azokat a napokat meg túlélni. Nincs más hiszen az alapos vizsgálatok a szervi bajt ugyan kizárták, de nem jöttek rá mi a baj!

 

 

#1143 miskovicz-zsuzsa hozzászólása: 2010.08.05. 12:14

Magam csak azt szedem, azt teszem amit az ORVOS ad, az ORVOS mond!

A MENIERE SZINDROMA VAN, FRONT, HIDEG, MELEG, STRESZ, FOKOZZA A TÜNETEIMET, ELJUTOTTAM 4 ÉV ALATT HA KELL DÉLBEN IS ESZEM A BETASERCET.Az orvosom szerint lehet, nemsokára a 16 mg-os helyett a 24 mg-ost kell szednem, ha annak a hatása sem elég, kiírtják a bal fülem belsejét. Tudjátok, azt a limbikus rendszert, ami kénye kedve szerint hamis jeleket ad szegény kompjuteremnek. És? Süket leszek! de csak balról! Úgyis jobbos vagyok!

Úszok, sokat biciklizek ( az ideggyógyász is megkérdezte: biciklin nem szédűl?). Ha jön a rosszuiiét, sötét szobában mozdulalanúl fekszem.

Igen!

Nagy előnyöm nyugdíjas vagyok, megtehetem.

Nem kesergek, ez van, járok énekkarra, kirándulok, vasárnap templomba megyek ahol Isten szavát hallgatom. Elhiszem az üzenetét, nekem ez rendeltetett, fogadjam el.

Gondoljatok bele! A pszichologus is ezt mondja! Oda heti többször mész, fizetsz Neki, s lehet nem is tudja mit tegyen. Legfeljebb meghallgat.

Igazad van! Nekem könnyű! Túl vagyok 40 év munkán, felneveltem 3 +1 gyereket, a +1-et 44 éves koromban  küldte a Jóisten, vigasztalásúl, mert Ő tudta mi vár rám. A +1 maga a csoda, jeleleg egyetemista.

HIGYJ! HA ISTENBE NEM, MERT AZT MONDTÁK CSAK A NÉP KÁBÍTÁSÁRA TALÁLTÁK KI, HÁT AKKOR HIGYJ MAGADBAN!

A régiek azt mondták, minek a vagyon! A halotti leplen nincs zseb. Elég az obulus a nyelved alá, hogy Kharon átvigyen a másik oldalra.

A szerzés? Hm, én sokat szereztem. Sok könyvet, zenét a fejembe raktároztam, vagy lemezeim vannak, vannak barátaim, nem soppingolok, csak azt veszem meg amit muszáj. Az emberiség hosszú történetében ilyen esztelen fogyasztási mánia, egymás túllicitálása, sosem volt. Ha ezt belátod, lehet csak egy munkahelyen ( kívánom legyen !), elég csak dolgozni, a többi időt egymásra fordíthatjátok.

Ja! Próbáld meg kikapcsolni a modern mételyt, áfiumot, csak azt a kis csatlakozót kell kihúzni a dugaszoló aljzatból, a dobozt vissza csomagolni, és elvinni a hulladék gyűjtőbe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close