Izérzékelés megváltozása

Téma címkék:
2010.01.30. 09:22

Tavaly ősszel megtapasztaltam egy nagyon kellemetlen, bár fájdalommentes tünetet. Bármit ettem, keserű volt. Teljesen elment a kedvem az evéstől. Más tünet nem volt. Előtte nagyon gyakran ettem köménymaggal készült zöldséglevest. Egy alkalommal éreztem, hogy furcsa íze van a levesnek. Mintha benzol vagy valami más vegyszer került volna bele. Először nem tudtam, mitől lett ilyen íze. Aztán rájöttem, hogy a boltban vásárolt gyári csomagolású köménymag volt kezelve valamivel. Az egész adagot kidobtam. Azóta rendszeresen megszagolom a fűszereket, mielőtt bármihez hozzáadom. A keserű íz érzése hetekig megmaradt. Lassan, de folyamatosan enyhült. Mára teljesen elmúlt. Tanulság: vigyázni kell minden ennivalóval. Ha rossz íze vagy illata van, inkább nem eszem meg, bármennyibe került… (jártam már így gyönyörű gesztenyével is…)

#1145 sebestyen89 hozzászólása: 2012.11.21. 20:24

Utólag kiderült, hogy nem a köménymag volt a keserű íz oka, hanem a korábban fogyasztott fenyőmagban levő toxin. Azóta nem ettem fenyőmagot, miáltal az ízérzékelés is rendben van.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close